Kotitekoisten kuivattujen lihatikkujen resepti koirallesi

Pystymme tekemään monia asioita tehdäksemme koiramme onnelliseksi. Joten vaikka et olisikaan paras kokki, tiedä, että tämä pieni karkkiresepti on kaikkien saatavilla. Ei tarvitse tehdä hienostuneita seoksia, vaivata taikinaa käsin tai saavuttaa täydellinen leivonta. Nykivät tikut vaativat vain kuivaustekniikan. Tämä koostuu yksinkertaisesti lihan kypsentämisestä melko alhaisessa lämpötilassa useita tunteja. Menestys taattu!

Mistä aineksista lihapuikkoja tehdään?

Ainoa ainesosa, jonka tarvitset tämän reseptin tekemiseen, on liha! On kuitenkin parempi olla käyttämättä mitä tahansa. Valita mahdollisimman vähän öljyistä jotta herkut eivät ole liian runsaita piskillesi. Itse asiassa tämän tyyppinen herkku lisätään yleensä koiran ja voi nopeasti nostaa kalorilaskuria ylöspäin. Voit valita esimerkiksi kalkkunan, kanan, porsaan sisäfileen tai tiettyjä naudanlihan osia.

Noudatettava menettely kuivatun lihan tikkujen valmistamiseksi:

Aloita leikkaa liha pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Sinun tulee tietää, että mitä hienommaksi liha leikataan, sitä nopeammin tikut kuivuvat.

Kun nauhat on leikattu, voit kiertää ne itseensä saadaksesi kierteitä. Tämä vaihe on valinnainen ja sillä on yksinkertainen esteettinen tarkoitus.

Aseta ne sitten leivinpaperille, joka on aiemmin asetettu uunipellille. Sinun tarvitsee vain laittaa ne uuniin välillä olevaan lämpötilaan 40 ja 50 °C enintään… klo 10 asti ! Kuivausprosessi on todellakin melko pitkä ja sinun on oltava kärsivällinen.

Tarkista kypsennys ajoittain jättämällä uunin luukku auki muutamaksi sekunniksi anna kosteuden poistua. Voit myös siirtää tikkuja, jotta ne kuivuvat tasaisesti.

Valitsemastasi lihan rasvaprosentista riippuen siitä saattaa vapautua jonkin verran rasvaa. Tässä tapauksessa, Taputtele tikut kuiviksi imukykyisellä paperilla. Kypsennyksen viimeisen tunnin ajaksi voit nostaa lämpötilan 60 °C:seen.

Anna tikkojen lopuksi jäähtyä ennen kuin annat ne koirallesi maistaa!