Komondor, närästyksen näköinen lammaskoira

Vaikka Komondor on erittäin suosittu, jopa kunnioitettu Keski-Euroopassa, Ranskassa on melko harvinaista törmätä Komondoriin. Tämä liittyy ainakin osittain sen alkuperäiseen ulkonäköön. Todellakin, sen turkki saa lukemattomat rastat pelottelemaan mahdollisia omistajia, koska niitä näyttää vaikealta ylläpitää! Tämän paksun turkin takana piilee kuitenkin koira, jolla on suuri sydän ja joka ansaitsee tulla tunnetuksi.

Pieni tarina komondorista

Komondor koira poseeraa
Laajuus: slowmotiongli / iStock

Komondorin alkuperää on melko vaikea määrittää tarkasti, vaikka sen oletetaankin syntyneen Aasiasta. Toisaalta olemme varmoja siitä, että tämä koira ei ole uusi! Voimassa, rotu tuotiin Unkariin 800-luvulla. Lisäksi maa pitää sitä nyt todellisena kansallisperintönä. Hänen esi-isänsä olisivat eläneet madjareiden, paimentopaimenten, rinnalla. Komondorit kasvatettiin sitten paimenkoiriksi vartioimaan rackalammaslaumoja sekä puolustamaan unkarilaisia. Erityisen turkkinsa ansiosta se voi sulautua laumaan ja yhtäkkiä ilmestyä hyökkäämään saalistajia vastaan. Muun muassa tästä syystä häntä arvostetaan edelleen suuresti tällä alalla.

Komondor, koira, jolla on epätyypillinen ruumiinrakenne

Kun tapaat komondorin ensimmäistä kertaa, on hyvä mahdollisuus, että muistat sen loppuelämäsi. Tuhansien joukosta tunnistettava, sen erityinen ilme ei jää huomaamatta. Sen musta tai norsunluuvalkoinen takki, joka näyttää punotuilta köyiltä, ​​voi saada sinut ensi silmäyksellä pois. Lisäksi sen hiukset voivat olla lähes 30 cm pitkiä, mutta ne eivät itse asiassa vaadi erityistä hoitoa. Jos haluat koirasi säilyttävän tämän autenttisen ja maalaismaisen puolen, sitä ei varmasti tarvitse harjata. Kylpy ajoittain on enemmän kuin tarpeeksi. Tämän suuren koiran säkäkorkeus voi olla 65–80 cm ja uroksen paino 50–60 kg. Naaraat voivat olla 70 cm pitkiä ja painaa 40-50 kg. Sen pää on massiivinen kuten muukin vartalo, ja sen silmät ovat yleensä tummanruskeat.

Komondor, suojeleva ja rauhallinen koira

Pitkäkarvainen valkoinen koira makaa nurmikolla
Krediitit: sssss1gmel / iStock

Säilyttäen paimenkoiravaistonsa Komondorista tulee erittäin hyvä vahtikoira. Voit luottaa siihen, että hän suojelee sinua, koska tällä alueella hän on erinomainen. Melko itsenäinen ja rakastamaton koira, hän ei rakasta hyväilyjä. Hän on kuitenkin edelleen isäntänsä kiintynyt koira, jota hän suojelee kaikilta vaikeuksilta. Rauhallinen ja rauhallinen Komondor on myös lasten ystävä, joka voi leikkiä sen kanssa ilman pelkoa. Lopuksi tämä suuri lammaskoira tuskin arvostaa elämää kaupungissa. Hän tarvitsee laajoja avoimia tiloja ja luontoa. Siksi elämä maaseudulla tekee hänestä paljon onnellisemman ja vastaa paremmin hänen tarpeitaan.

Kuinka paljon Komondorin adoptio maksaa?

Maassa, jossa rotu on yleisempi, kuten Yhdysvalloissa, puhdasrotuinen komondor-koira voi maksaa 800–1200 dollaria. Kuitenkin Ranskassa rotu on paljon vähemmän levinnyt ja kasvattajat ovat harvinaisia. Tästä syystä on pikemminkin tarpeen laskea 1200 eurosta 1600 euroon.

Jos Komondorin epätyypillinen ruumiinrakenne saa sinut halkeilemaan, Tiedän, että kasvattajat ovat valitettavasti melko harvinaisia ​​Ranskassa. Voit kuitenkin löytää muutamia juuri täällä !