Koirat ja televisio: mitä he näkevät ja mistä he pitävät?

Monet omistajat kertovat, että heidän koiransa katsovat usein televisiota heidän kanssaan. Mutta mitä nämä karvapallot näkevät? Onko heillä sama televisiokokemus kuin meillä?

Mitä piski näkee katsoessaan televisiota?

Ensinnäkin koira ei näe värit samalla tavalla kuin ihminen. Sen havaitseminen keskittyy pääasiassa sinisen ja keltaisen sävyihin. Tätä kutsutaan dikromaattiseksi näkemiseksi.

Lisäksi hänen käsityksensä yksityiskohdat on kolme-neljä kertaa pienempi kuin ihmisillä. Siitä huolimatta se korvaa sen muualla. Todellakin, hänen näkemyksensä ylittää meidän, kunvalaistus on hämärä ja kun on kyse havaitsemisesta liikkeet tai joitain harmaan sävyt.

VÄRIHANKINTA – Koirat näkevät värejä, mutta eivät voi havaita punaista ja oranssia. Heidän…

lähettänyt Eläinlääkärin silmäklinikka päällä Torstaina 21. heinäkuuta 2016

Miten koirat katsovat televisiota?

Emme aio valehdella toisillemme, useimmat meistä katsovat televisiota hiljaa sohvalla. Koirilla näyttää kuitenkin olevan hieman enemmän tapoja aktiiviset. Joka tapauksessa tämä olisi voitu huomata Ilyena Hirskyj-Douglas, tutkija Central Lancashiren yliopistosta. Koirat ovat pieniä vapaita elektroneja. Tapahtumien edetessä ne siirtyvät lähemmäs näyttöä, sitten takaisin isäntäänsä, sitten takaisin näyttöön… ja niin edelleen. Heidän huomionsa jakautuu televisiossa ja huoneessa tapahtuvan kesken.

Lisäksi ihmisillä on taipumus uppoutua pitkiin ohjelmiin ja pysyä niissä tarkkana: elokuvia, sarjoja, dokumentteja… Toisaalta koirat ovat pikemminkin zapperit. Yleensä heidän televisiokokemuksensa koostuu monista pienistä, alle 3 sekunnin pituisista katseista. Riittää, kun sanon, että he eivät aio katsoa Titanicia yhdellä kertaa.

Mistä ohjelmista he pitävät?

Aluksi tutkijan mukaan se on usein ääni joka vetää heidät näytölle. Joitakin heidän suosikkiääniä ovat lelut, ihmiset, jotka ovat vuorovaikutuksessa koirien kanssa tai kehuvat koiria, sekä muiden eläinten haukkuminen ja vinkuminen.

Kuvien suhteen koirat ilmeisesti tykkäävät todella katsella videoitamuita koiria. Lisäksi he ovat erittäin kiinnostuneita liikkeet nopeasti. Lopuksi, värit ovat myös heille tärkeä parametri.

Jos ne kuitenkin asetetaan kolmen erilaista kuvaa näyttävän näytön eteen, heidän on vaikea päättää. Sen sijaan, että valitsisivat yhden ohjelmista, he eivät yleensä katso mitään. Dilemma ratkaistu! Kuvien tyypistä riippumatta koirat mieluummin, kun niitä on vainyksi näyttö.

Yhteenvetona a ohjelmoida Todennäköisesti karvapalloihimme vetoavan pitäisi olla jatko-osa lyhyille toimintakatkelmille, joissa esiintyy koiria, kaikki elävästi ja värikkäästi.

television koirat
Krediitit: alkir / iStock.

DogTV: erityinen koira-TV-kanava!

Kyllä, se on olemassa! Tervetuloa 2000-luvulle: pian sinun on taisteltava kaukosäätimestä koirasi kanssa! Ajatus syntyi nuoren yrittäjän Ron Levin päässä, joka tunsi syyllisyyttä siitä, että hänen oli jätettävä lemmikkinsä yksin kotiin mennäkseen töihin. Sitten hän ajatteli luoda tv-kanavan niin, että koirat Älä vaivaudu liikaa isäntänsä poissaollessa. Se on saatavana monissa maissa, mukaan lukien Ranska (tietyissä Bouygues- tai Orange-pakkauksissa).

Ohjelmat on kehitetty yhdessä käyttäytymiseläinlääkärit ja koiran kouluttajat. He yrittävät mukautua mahdollisimman paljon koirien arvioihin. Se on siis sarja 5-6 minuutin ohjelmia, joissa koiria tekevät kaikenlaisia ​​asioita musiikillisella taustalla. Jotkut ohjelmat ovat rentouttavia, kun taas toiset ovat aktiivisempia ja pyrkivät viihdyttämään eläintä herättämällä sen uteliaisuutta. Niitä on myös koirien altistamiseen arkipäivän äänille (pölynimuri, myrsky jne.), pieninä annoksina ja isäntänsä kanssa, jotta he tottuisivat niihin terveellisesti. Pieni maaginen kosketus ja hyvin harvinaista nykyään: ei ole mainontaa! Mainostajat eivät luultavasti ole kovin innokkaita keräämään rahaa saadakseen piskisi katsomaan heidän mainoksiaan!