Koirat ja aggressio: 5 väärinkäsitystä

Kuka koiranomistaja ei ole koskaan elämässään kuullut tällaisia ​​lauseita: ”Koirasi murisee ja haukkuu siellä, olen vähän huolissani…”, ”Haluatko adoptoida amerikkalaisen esikunnan? Harkisin kahdesti sinun sijassasi, se on erittäin vaarallista koirana! » Nelijalkaisten ystäviemme aggressiiviseen käyttäytymiseen liittyy monia uskomuksia. Jotkut ovat perusteltuja, mutta toiset ovat vain saatuja ideoita, jotka heikentävät koirajemme mainetta tai jopa turvallisuuttasi… Tässä 5 tunnetuinta!

1. ”Haukkuva koira ei pure”

haukkuva samojedi koira
© infinityyy / iStock

Vaikka koiran kiireisen haukkumisen aikana hänen on mahdotonta purra, tämä sanonta ei valitettavasti pidä paikkaansa. Voimassa, koira voi haukkua monesta syystä. Hän voi korottaa ääntään puolustaakseen aluettaan, jännitystä leikkijakson aikana tai herättääkseen isäntänsä huomion. Toinen hyvä syy koiran haukkumiseen on kuitenkin varoittaa, että jokin vaivaa häntä tai että hän tuntee olonsa uhatuksi ja aikoo hyökätä.. Tilanteesta riippuen tarkkaile nelijalkaisen ystäväsi käyttäytymistä ja ole varovainen, sillä haukkuva koira voi todellakin purra…

2. Koira voi purra ilman syytä

koira puree miehen kättä
© Sansargo / iStock

No, ei, koira ei herää yhtenä aamuna ja sano: ”Hei, mitä jos puren jotakuta tänään? » Hänellä on aina hyvä syy purra, ongelma on, että se usein karkaa meiltä tai emme tiedä kuinka tunnistaa sitä. Sinun on opittava tarkkailemaan ja ymmärtämään eläintäsi, sillä toisin kuin yleisesti luullaan, koira yleensä varoittaa ennen puremista. Se voi johtua murinasta tai hän nuolee kyljyksiään… Ainoat olosuhteet, joissa koira voi purra ilman varoitusta, ovat pelko, kipu tai yllätys. Mutta joka tapauksessa koira ei pure ilman syytä!

3. Jotkut koirarodut ovat vaarallisempia kuin toiset

makaava rottweiler-koira
© Bigandt_Photography / iStock

Kuka ei ole koskaan kuullut tai ehkä edes ajatellut, että malinois-, americanstaff- tai rottweiller-rodut ovat vaarallisempia koiria kuin muut? Tämän takia huono mielikuva, joka tarttuu heidän ihoonsa, jotkut jopa pelkäävät näitä koiria nähdessään. Tästä huolimatta, kaikki koirat voidaan itse asiassa tuoda puremaan jonain päivänä jos konteksti työntää heidät sinne. Olipa kyseessä Chihuahua, Rottweiler tai Villakoira, ei paljon muuta.

Kuitenkin, On ymmärrettävä, että tietyillä roduilla on kehittyneempi persoonallisuus ja vaistot kuin toisilla. Tämä ei tarkoita, että ne olisivat yleensä vaarallisempia kuin muut koirat, mutta niiden tarpeet ovat erilaiset, dmissä on merkitystä tunne rotu hyvin ennen adoptiota. Todellakin, sinun on ymmärrettävä ja osattava täyttää koirasi tarpeet välttääksesi kaikenlaisen aggression.

4. Kerran purenut koira puree ennemmin tai myöhemmin uudelleen.

aggressiiviselta vaikuttava koira
© Volodymyr_Plysiuk / iStock

Se ei johdu siitä, että koirasi on purrut ensimmäistä kertaa, että hänestä tulee aggressiivinen ja hallitseva mastiffi. Kuten tässä artikkelissa aiemmin todettiin, koiralla on aina hyvä syy purraeikä sen tarkoitus ole satuttaa tai pelotella sinua! Siksi ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on tunnistaa laukaisin, joka sai hänet toimimaan tällä tavalla. Tätä varten on erittäin suositeltavaa, että mukana on koirankouluttaja tai käyttäytymiseläinlääkäri. Nämä voivat auttaa sinua ymmärtämään syyn ja työskentelemään tehokkaasti koirasi kanssa.

5. Aggressiivinen koira on steriloitava, jotta siitä tulee jälleen mukava.

koira ja hänen omistajansa penkillä
© Strelciuc-Dumitr / iStock

Jos uroskoira on aggressiivinen, sillä ei yleensä ole mitään tekemistä sen kanssa, onko se kastroitu vai ei. Ukastraatiolla ei ole vaikutusta, paitsi mahdollisesti hierarkkisen aggression yhteydessä, koska hormonitaso muuttuu. Jos koirasi käyttäytyy yhä aggressiivisemmin, on parasta kääntyä koiran käyttäytymisasiantuntijan tai käyttäytymiseläinlääkärin puoleen. Nämä ammattilaiset pystyvät analysoimaan koirasi ja tekemään diagnoosin ratkaisujen käyttöönottamiseksi.