Koirani vuotaa usein kävelyllä, miten korjaan sen?

Päivittäinen kävely on välttämätön hetki koirasi tasapainolle. Hän varmasti odottaa sitä innolla, mutta sinä, ehkä vähemmän… Joistakin koirista tuleekin kävelyllä helvettiläisiä, ja jos niiden omistajalla on epäonnea päästää heidät juoksemaan vapaasti, seurauksena voi olla takaa-ajo tai loputon piilopeli. ja etsiä. Joten jos tämä on sinun tapauksesi, tässä on joitain vinkkejä, jotka auttavat sinua ja auttavat sinua löytämään uudelleen ilon, jonka voit antaa lemmikkisi kävelylle.

Koiran ulkoiluttaminen päivittäin on välttämätöntä

koira juoksee yksin
Tekijät: K_Thalhofer / iStock

Vaikka sinulla olisi puutarha, jossa koirasi voi harjoitella, on tärkeää viedä lemmikkisi säännöllisesti toiseen ympäristöön. Todellakin, mitä enemmän pelkäät ulos menoa ja vältät niitä, sitä vähemmän pystyt auttamaan koiraasi käsittelemään käyttäytymistään ulkona. Koira, joka ei ole ollut tarpeeksi ulkona, voi nähdä harvinaiset kävelylenkit stressin lievityksenä. Siksi hänen on erittäin monimutkaista kanavoida itseään ja kuunnella sinua. Tällä tavalla astumme noidankehään, josta voi tulla erittäin rankkaa koirasi ja sinulle hyvinvointia. Aloita siis kävelyllä joka päivä kanssa XXL talutushihna. Joten jätät hänet vapautta ilman hallinnan menettämisen riskiä.

Tarjoa hänelle hetki rentoutumista jokaisen kävelyn aikana

koira haistelee hajuja
Tekijät: FK_Thalhofer / iStock

Eikö itse kävely ole jo rentoutumisen hetki, voisi sanoa? No, kaikki riippuu siitä, kuinka teet sen. Todellakin, kävelyn täytyy ennen kaikkea olla miellyttävä hetki koirallesi. Tätä varten lemmikkisi on oltava mahdollisimman rento. Mutta mitä on todellinen rentoutuminen hänelle? Se on yksinkertaisesti mahdollista kuljeskella missä haluaa. Se on pysähtyä varten haista kaikki tuoksut ja mahdollisesti seuraa johtolankoja. Mutta se leikkii myös matkalta löytyneellä kepillä. Ja kaikki tämä ilman, että olet valmis leikkaamaan sitä.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on välttämätöntä sitoa se, jos et voi päästää irti vähintään kymmenen metrin pituinen kaulanauha. Halutessasi voit myös leikkiä sillä. Näin hän voi viettää miellyttävää ja hallittua aikaa kanssasi ja vahvistaa sidettäsi. Pikkuhiljaa koirasi tottuu olemaan vierelläsi. Sitten voit päästää hänet jälleen vapaaksi hetkeksi ilman, että hän menee liian pitkälle. Kanavoidaksesi energiaa täynnä olevan koiran, aloita ja lopeta matka aina rauhallisesti pitämällä sitä jaloissasi. Voit laittaa valjaat ja hihnan hänen päälleen 10–15 minuuttia ennen lähtöä, jotta hän voi rauhoittua.

Positiivinen paluu kotiin hyvällä tuulella

koira leikkii omistajan kanssa
Teot: Bogdanhoda / iStock

Hyvin usein, Kotiinpaluu on monimutkaista aikaa hallita. Kukapa ei ole koskaan löytänyt itseään koiransa kanssa nelijalkain istutettuna maahan tai joskus jopa makuulle, koska he eivät ole halunneet tulla sisään? Voimassa, matkan loppu voi olla erittäin turhauttavaa aikaa lemmikillesi. Jos näin on sinun kohdallasi, on hyvin todennäköistä, että kävely ei kestänyt tarpeeksi kauan. On myös mahdollista, että koirasi liian lyhyenä pidettynä ei voinut nauttia kävelyn eduista, jotka olisivat saaneet stimuloida. Joten varmista ensin, että annat hänelle rentoutumisen hetki kanssa lähtee tarpeeksi pitkäksi ajon aikana. Sitten voit yhdistää kotiin tulemisen johonkin positiiviseen. Voit esimerkiksi tarjoa hänelle herkkua tai leikkihetkiä puutarhassa, tai jopa näiden kahden yhdistelmä. On todellakin myös piristäviä leluja, joihin voit piilottaa pieniä herkkuja, kuten Kong.

Koiran ulkoiluttaminen on välttämätöntä hänen ja sinun hyvinvoinnillesi! Päivittäisestä tekemisestä on vain hyötyä. Suhteesi vahvistuu ja tämä rajoittaa energian ylivuotoa, joka usein on vastuussa käyttäytymisongelmista, kuten esimerkiksi tuhosta.