Koirani tärisee: 8 mahdollista syytä

Näetkö pienen karvapallosi tärisevän ja ihmettelet miksi? Huolestuttaako tämä sinua? Tiedä, että vapina ovat tahattomia ja rytmiä lihassupistuksia, jotka näkyvät vain tajuissaan elävällä olennolla. Niillä voi sitten olla erittäin vaihteleva alkuperä, hyvänlaatuinen tai vakava. Lisäksi vapinaa on kahta päätyyppiä: ne, jotka ilmaantuvat vain, kun lihaksia pyydetään, ja sellaiset, jotka näkyvät myös lihasten levossa.

Löydä 8 syytä, miksi koirasi tärisee.

1. Se on tunteiden ylivuoto!

Vapina koirilla on useimmiten tiettyihin tunteisiin liittyvät keholliset ilmenemismuodot kuin pelko, stressi et ahdistusta. Yleensä nämä vapinat loppuvat, kun kumppanisi on rauhoittunut.

2. Onko koirasi nuori, pieni ja valkoinen?

Lisäksi, jos sinulla on nuori Bichon-maltalainen tai Valkoinen länsiylämaanterrieri joka vapisee paljon; ole varma, vapina on hyvin yleistä näillä koirilla! Voimassa, pienet valkoiset koirat ovat alttiita niin sanotulle ”shaky Dog -oireyhtymälle”. Tämä haitta johtuu autoimmuuniperäisestä hermoston tulehduksesta, ja se ilmenee vapinana, kun koirasi on stressi tai kasvatettu maasta. Benin, tämä oireyhtymä voidaan lievittää ansiosta hoitoa eläinlääkärisi määräämä ja oireet loppuvat, kun kumppanisi täyttää kolme vuotta.

valkoinen terrieri väsynyt huolissaan
Tekijät: Aliaksandr Bahdanovich / IStock

3. Hän väreilee kylmästä!

Kuten ihmistenkin kohdalla, kun koiran kehon lämpötila laskee, silloin lihakset supistuvat lämmittääkseen orvaskettä.

Nukahtaessa keho myös jäähtyy, mikä voi aiheuttaa vapinaa. Lisäksi on myös järkyttäviä reaktioita (”hypnic nykiminen”), joka johtaa äkilliseen liikkeeseen, joka joskus tuo eläimesi takaisin todellisuuteen sen nukkuessa. Vaikuttavaa on, että tämä reaktio on luonnollinen ja merkityksetön.

4. Kumppanisi on väsynyt tai kipeä…

Jos koirasi tärisee, se voi myös tarkoittaa sitä ystäväsi tarvitsee lepoa ! Itse asiassa väsymys on vapinaa aiheuttava tekijä.

Lisäksi vapina voi liittyä fyysisen trauman aiheuttama kipu (putoaminen, shokki jne.) … Kiinnitä huomiota eläimesi terveydentilaan; onko hän kunnossa? Onko hänellä ollut fyysisesti tai henkisesti uuvuttava päivä? Saadaksesi selville, kosketa varovasti kaikkia hänen ruumiinosiaan ja kiinnitä huomiota kaikkiin epänormaaleihin reaktioihin, jotka voivat viitata kipuun.

Luotto: Photoboyko / iStock

5. Koirasi on vanha… tai iso

Iän myötä keho heikkenee, erityisesti lihas- ja niveltasolla. Vanhemmat koirat kärsivät usein lihasatrofiasta alaraajoissa. Tämä johtaa siihen, että lemmikkisi takaosa tärisee, kun se pysyy seisoma-asennossa. Siksi vain istuu ja repot voi helpottaa pientä isoisäsi (tai mummoasi!).

Lisäksi, jos koirasi on a Tanskan kieli, Mastiffi tai toinen iso koiravapina ovat luonnostaan ​​yleisiä.

6. Se on lääkkeen sivuvaikutus

Se ei ole harvinaista lääkitystä saavat koirat kärsivät vapinasta. Todellakin, joillakin lääkkeillä on sivuvaikutus vapina, varsinkin joita käytetään ahdistuksen hoitoon.

Jos eläimesi on hoidossa, voit tarkistaa tärkeimmät molekyylit ei-toivottujen vapinoiden vaikutuksista:

buspironi fluoksetiini klomipramiini fenobarbitaali metoklopramidi morfiinin ja paikallispuudutusaineiden doksorubisiinin subaraknoidaaliset injektiot

koiralääkebulldoggi
Luotto: damedeeso / iStock

7. Lemmikkisi kärsii myrkytyksestä

Tässä on ei-tyhjentävä luettelo siitä, mikä voi aiheuttaa vapinaa myrkytyksen jälkeen:

Permetriini Organofosfaatit: hyönteismyrkyt syotioaatin, diatsinonin, fampfhurin, fentionin, fosmetin ja tetrakloorivinfossin kanssa Metaldehydi: etanan tappaja Mykotoksiinit Suklaa – kofeiini, amfetamiini – nikotiini Avermektiinit: glysolimetaalivapaat tuotteet (Avermektiinit: petyyleetaalipähkinä) (poissuliini) (poissiini) -brotseliinipähkinä (poissiini) -brotseliinipähkinä )

8. Se voi olla oire paljon vakavammasta sairaudesta…

Jos mikään yllä luetelluista ”yleisistä” syistä ei näytä vastaavan ystäväsi nykyistä tilaa, hänen vapinansa jatkuvat ja niihin liittyy muita oireita, sen jälkeen on kiireellisesti otettava yhteys eläinlääkäriin. Todellakin, hyvin monet sairaudet, erilaisia ​​ja erilaisia, aiheuttavat vapinaa. Vain ammattilainen pystyy diagnosoimaan eläimesi ja antamaan parhaan mahdollisen tuen sen sairaudessa.

Lähde

Pidät myös:

Koirasi hoitaminen: 7 perusvinkkiä, joita voit soveltaa päivittäin

Koirani aivastaa: 6 mahdollista syytä

Niveltulehdus koirilla: mitä sinun tarvitsee tietää!