Koirani syö ruohoa puhdistaakseen: myytti vai todellisuus?

Olet varmasti jo havainnut koirasi syövän ruohoa, mutta miksi lihansyöjäpoikasi luulee yhtäkkiä olevansa kasvinsyöjä? Kuulemme tästä säännöllisesti, että ruohoa syövä koira yrittää yksinkertaisesti puhdistaa itsensä. Se ei kuitenkaan välttämättä ole niin yksinkertaista…

Auttaako rikkaruoho todella koiraasi siivoamisessa?

beagle koira syö ruohoa
Tekijät: Tamilisa-Miner / iStock

Puhdistus on käytäntö, jossa keho poistetaan jostain haitallisesta, joka voi mahdollisesti saada sinut sairaaksi. Se voi olla jotain, jonka nautimme, mutta ei välttämättä. Koiran tapauksessa hän voi yrittää puhdistaa itsensä, kun hänellä on vatsakipuja, tai päästä eroon suolistoloisista. Lisäksi juuri tästä syystä meillä on usein tapana yhdistää puhdistus madotukseen.

Tämä on kuitenkin täysin väärin, ja sillä voi olla jopa päinvastainen vaikutus. Todellakin, vaikka tosiasiaruohon nieleminen nopeuttaa kulkua, tämä käyttäytyminen ei suojaa koiria loisia vastaan. Päinvastoin, jopa usein ruohon syönnin seurauksena koiramme saastuttavat maassa olevia ruuansulatusmadon munia…

Joten miksi koirasi syö ruohoa?

jack russell koira syö ruohoa
Tekijät: K_Thalhofer / iStock

Tämän koirien käyttäytymisen alkuperä on edelleen melko epäselvä, ja tosiasiassa on useita hypoteeseja. Tässä on muutamia, jotka voivat selittää, miksi piski syö ruohoa:

Par puhdas vaisto

Koska koira oli suden jälkeläinen, se olisi vaistomaisesti säilyttänyt osan syömiskäyttäytymistään. Itse asiassa luonnossa sudet syövät eläinten saaliin lisäksi marjoja, kasveja ja ruohoa. Lisäksi sudet löytävät syömänsä pienen saaliin mahan sisällöstä kuituja, jotka edistävät heidän ruoansulatusmukavuuttaan. Tämän teorian mukaan piski syö ruohoa jäljittelemään esi-isiään susia!

Koska hän kärsii PICA-oireyhtymästä

Jos haluat oppia lisää PICA-oireyhtymästä, olemme omistaneet sille artikkelin, joka löytyy täältä. Yhteenvetona voidaan todeta, että tämä oireyhtymä vastaa syömishäiriötä, joka johtuu siitä, että koira nielee syötäväksi kelpaamattomia tuotteita. Esimerkiksi lemmikkisi voi alkaa niellä kiviä, multaa, ulostetta, muovia, kangasta jne. Jos näin on, ota yhteyttä eläinlääkäriin mahdollisimman pian. Tästä huolimatta, Jos koirasi nielee ruohoa vain satunnaisesti ja pieniä määriä, ei ole syytä huoleen.

Koska hän pitää rikkaruohon mausta

Vaikka makuaisti on yksi koirien vähiten kehittyneistä aisteista, näyttää siltä, ​​että jotkut heistä vain nauttivat ruohon mausta. Outoa, kerrotko meille? Ei niin paljoa. Todellakin, aivan kuten voimme olla täysin riippuvaisia ​​suklaasta, piskosi saattaa rakastaa ruohoa ilman erityistä syytä. Lisäksi sillä on nimi: ”ruokahalu”. mikä tarkoittaa yksinkertaisesti vastustamatonta halua syödä ruokaa.

Koska hänellä on vatsakipuja tai hän ei ole syönyt tarpeeksi

Jos koirasi ei voi hyvin ateriansa tai jonkin muun syömisen jälkeen, se voi alkaa syömään suuria määriä ruohoa melko nopeasti. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden ärsyttää vatsansa seinämää ja saada hänet oksentamaan. Jos tämä käyttäytyminen on satunnaista, ei ole syytä huoleen. Jos se kuitenkin toistuu usein, ota yhteyttä eläinlääkäriin varmistaaksesi, ettei koirasi kärsi ruoansulatuskanavan sairaudesta.

Lemmikkisi voi myös syödä ruohoa, koska se on nälkäinen. Ruoho on todellakin runsaasti kuitua, ja siksi se mahdollistaa sen kyllästymisen. Tällaisten ongelmien välttämiseksi muista valita runsaasti käymiskuitua sisältävä ruokavalio, joka on yleensä koirien kylläisyyden tunteen syy.

Yhteenvetona on mahdollista, että koirasi syö ruohoa puhdistaakseen, mutta on monia muita syitä, jotka voivat saada koiran syömään vihreitä.