Koirani seuraa minua ympäri taloa

Seuraako koirasi sinua ympäri taloa niin paljon, että saatat luulla sitä varjoksesi? Olet ehkä jopa vahingossa astunut sen päälle… Tämä käytös, olipa se kuinka ihanaa koirasi ollessa vielä pentu, voi muuttua nopeasti noloa. Mutta miksi koirasi seuraa sinua kaikkialle ja ennen kaikkea, miten korjata se?

Miksi koirasi seuraa sinua kaikkialle?

Labrador seuraa isäntänsä
Laatit: Chalabala / iStock

Jos koirasi seuraa sinua kaikkialle, olet yksinkertaisesti opettanut hänelle… mutta suurimman osan ajasta tiedostamatta. Todellakin, kun toivotamme pienen pennun tervetulleeksi kotiin, haluamme hänen tulevan luoksemme koko ajan. Joten me kutsumme häntä ja opetamme häntä vastaamaan hänen nimeensä. Tämä on täysin normaalia ja jopa erittäin hyvää, koska nämä ovat hänen oppimisensa perusta! Mutta joskus, tietämättämme sitä, vahvistamme tätä sidettä, joka voi nopeasti muuttua hallitsemattomaksi. Todellakin, kun koiramme on pieni, meistä on ihanaa, että se seuraa meitä wc:hen. Joten nauramme, hyväilemme sitä ja erittäin positiivinen asenteemme vahvistaa myös positiivisesti pienen pennun käyttäytymistä. Tämä tarkoittaa, että ilman sitä todella haluamme vahvistamme käyttäytymisen, joka lopulta ärsyttää meitä myöhemmin.

Tästä syystä on tärkeää antaa pennullesi autonomia. Jälkimmäisten täytyy pystyä löytämään maailma yksin ilman, että he ovat aina kiihottuneita ja kiinnittyneitä sinuun. Tietysti, pidä häntä aina silmällä, mutta anna hänen tehdä omat löytönsä…

Kuinka opettaa koirasi päästämään sinusta irti?

Koira, joka on emäntänsä kanssa joogaamassa
Tekijät: Drazen-Zigic / iStock

Jos haluat estää koiraasi seuraamasta sinua kaikkialle, sinun on työskenneltävä irrottamisen kanssa. Kuten edellisessä kappaleessa todettiin, irrottaminen on työstettävä hyvin varhain, koska tämä käyttäytyminen ilmenee, kun koirasi on vielä pentu. Lisäksi työskentely tämän parissa estää koiraasi kärsimästä eroahdistuneesta myöhemmin, koska se ilmenee hyvin usein hyperkiintymyksen seurauksena. Jos koirasi on jo aikuinen tai jopa vanhempi, irrotus onnistuu myös erittäin hyvin. Riippuen kuitenkin koirista, työ tulee olemaan enemmän tai vähemmän pitkä. Itse asiassa, jos kiintymys on jo syvälle juurtunut, siitä on vaikeampi päästä eroon. Irrottamista varten on joitakin ratkaisuja, jotka annamme sinulle tämän artikkelin loppuosassa.

Jotkut harjoitukset irrottautumiseen

Koira korissaan
Laajuus: ela-bracho / iStock

Aloittaa, sinun on opetettava koirasi menemään ja pysymään korissaan. Näin voit kutsua hänet järjestykseen, kun hän alkaa joutua liikaa käsiisi. Älä myöskään liioittele, sillä koirasi sängyn tulee pysyä paikassa, jossa hän voi hyvin. Sitten sinun on vähitellen totutettava koirasi yksin olemiseen. Tätä varten voit pyydä häntä jäämään yksin huoneeseen vähäksi aikaa. Älä tietenkään jätä sitä tunniksi, tämä harjoitus on muutaman minuutin tarina. Samalla tavalla kuin tämä oppiminen, voit myös harjoittele itseäsi ”ei liiku” talossa ja puutarhassa. Näin koirasi voi paremmin elää poissaoloasi ja olla vähemmän ahdistunut, kun muutat pois. Lopuksi, kun lähdet kotoa, anna hänelle kiireisiä leluja. Tämä tekee poissaolostasi positiivisen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että on todella tärkeää ennakoida, ehkäistä tai jopa parantaa tätä häiriötä, jotta koirasi ei kärsi yksinäisyydestä.