Koirani puri minua: miten minun pitäisi reagoida?

Pureminen on koiran tapa ilmaista itseään. Joskus he eivät todellakaan löydä muita tapoja kirjoittaa tunteitaan ja herättää huomiota. Mutta sinun ei pitäisi suhtautua sellaiseen tekoon kevyesti, varsinkin kun purema on väkivaltainen. Tutustu vinkkeihimme reagoidaksesi koirasi puremiseen.

Syyt, miksi koira voi purra

Se on olemassa eri syistä miksi koira voi purra ihmistä. Jotta osataan reagoida, on tärkeää tietää pureman syy. Jotkut sanovat, että vain huonosti käyttäytyvät koirat eivät osaa hallita voimaaan pureessaan. Mutta näin ei todellakaan ole, koska jopa kesykoirat voivat olla väkivaltaisia ​​silloin tällöin, vaikka niiden tavoitteena ei ole aina vahingoittaa.

Pelko

Purema voi johtua koiran pelosta. Todellakin, se on hänen tapansa yrittäävälttyä vaaralta kysymyksessä. Näin voi käydä, jos koira herätetään äkillisesti, jos melu pelottaa häntä tai jos se on lukittu pieneen tilaan, jota hän ei tunne.

Kipu

Kivun ilmaisemiseksi ja poistamiseksi koirat joskus purevat. Se on myös tapa, jolla hän ilmaisee rauhallisuuden tarpeensa toipuakseen kärsimyksestään.

Saalistusvaisto

Se on luonnollista, kaikilla koirilla on saalistusvaisto. Tästä syystä koulutetuimmatkin koirat voivat joskus saada kiusauksen jahtaamaan ja puremaan toista eläintä tai jopa ihmistä.

Kolmas

Useimmissa tapauksissa se on ulkoinen elementti, joka saa koiran puremaan. Se voi todellakin olla hämmentävä tilanne kodin ulkopuolella tai häiriöt itse kodissa, kuten sen omistajien lujuuden puute.

Avun kutsu

Joskus pureminen on koiran viimeinen tapa ilmaista itseään ympärillä oleville ihmisille. Kun hänet jätetään huomiotta tai kohdellaan huonosti, tämä on ainoa keino, jonka hän löytää päästäkseen pois tilanteesta…

koira hihnassa ulkona
Tekijät: Unsplash/Justin Veenema

Kuinka reagoida välittömästi?

Ensimmäinen reaktio on pysy rauhallisena. Jos koirasi uhkaa sinua, sinun on pakko takaisin hitaasti moittelematta häntä saadakseen hänen rauhoittua rauhassa. Todellakin on tärkeää Jätä hänet rauhaan jotta se ei käynnisty heti uudelleen. Silloin se on tarpeen anna hänen tulla takaisin häneltä sinulle.

Kun koirasi puree sinua, sinun täytyy desinfioida haava mahdollisimman nopeasti. Jos haavasi on erittäin syvä tai se on herkällä alueella, kuten päässä tai kaulassa, suosittelemme mene lääkäriin. Sitten sinun täytyy varmista, että olet rokotettu tetanusta vastaan, ja jos näin ei ole, on neuvoteltava mahdollisimman pian.

Kuuntele koiraasi

Silloin on kysymys siitä löytää ongelman lähde. Joskus tilanne on ilmeinen, mutta usein se on sitä monimutkaisempi. Sitten sinun on kysyttävä sinulta suuri määrä kysymyksiä, joiden avulla voit määrittää, mitä tapahtui sekunneissa ennen puremista. Kun koirasi on rauhoittunut, suosittelemme myös sinuatutkia huolellisesti varmistaaksesi, ettei loukkaantumisia ole.

Ota yhteyttä ammattilaiseen

Jos et pysty itse määrittämään, mikä johti hänet tähän toimintaan, suosittelemme sinua tekemään niin mene eläinlääkäriin jotka voivat auttaa sinua tunnistamaan ongelman. Se voi olla yksinkertaisesti hänen saalistusvaistonsa, mutta myös sairaus, joka saa hänet kärsimään.

eläinlääkärin koira
Krediitit: iStock

Joskus eläinlääkäri neuvoo sinua kääntymään koiran käyttäytymisasiantuntijan ja kouluttajan puoleen, koska kyseessä voi olla koirasi koulutuksen puute. Joitakin koiraroduja onkin vaikeampi kouluttaa kuin toisia, mikä vaatii joskus apua.

Lähde : Maailman puutarhanhoito

Pidät myös: