Koirani pelkää ilotulitteita, kuinka voin rauhoittaa hänet?

Kuka sanoo ”heinäkuun kuukausi”, sanoo ”kansallinen vapaapäivä”! Ja mitä olisi heinäkuun 14. päivä ilman sen kuuluisaa ilotulitusnäytöstä? Tänä nimenomaisena päivänä Ranskan taivasta koristaa tuhat ja yksi väriä ja melua… melko kuurottavaa, täytyy sanoa! Sitä paitsi nelijalkainen ystäväsi ei yleensä arvosta esitystä yhtä paljon kuin sinä. Parhaimmillaan hän voi käpertyä sinua vastaan, pahimmillaan hän piiloutuu huonekalujen taakse tai epätodennäköiseen huoneeseen ja kaataa kaiken tielleen. Hyvin usein tähän pelkoon liittyy myös ukkosmyrskyjen, sähinkäisten ja kaiken, mikä aiheuttaa voimakkaan pamauksen, pelko. Tutustu vinkkeihin rauhoittaaksesi karvaista ystävääsi ja rajoittaaksesi vahinkoja!

Miksi koirasi pelkää ilotulitteita?

Ilotulitus
Laajuus: Totojang / iStock

Loistava kysymys! Vaikuttaa siltä, ​​että useimmat koirat eivät pidä ilotulituksista niin paljon, mutta miksi? No, ensimmäinen syy on yksinkertaisesti se tämä melu on aivan epätavallista koirallesi. Hän ei tiedä mistä hän tulee ja mikä on alkuperä. Siksi merkintöjen äkillisyys ja voima ovat hänelle käsittämättömiä ja herättää siten vaaran tunteen. Itse asiassa luonnossa tällaisen voimakkuuden melu on synonyymi vaaralle kaikille eläimille. Koirasi omaksuu sitten käyttäytymisen vastauksena tilanteeseen: se voi alkaa täristä, haukkua tai jopa juosta karkuun. Sinun pitäisi myös tietää se koirasi ei voi ennakoida tapahtumia valmistautuakseen niihin. Toisin kuin sinä, hänellä ei ole kykyä sanoa ” täällä, huomenna on ilotulitus, minun täytyy valmistautua henkisesti ».

Lopuksi, piskilläsi ei ole mahdollisuutta yhdistää melua kestoon. Tiedät, että ilotulitus kestää enintään kaksikymmentä minuuttia ja että sen jälkeen hyödyt rauhoittumisesta. Koirasi ei ole tietoinen siitä, ja hänelle nämä äänet ovat lakkaamattomia…

Kuinka rauhoittaa koiraasi ilotulitusnäytöksen aikana?

Koirat, jotka pelkäävät ja ovat piilossa sängyn alla
Tekijät: smrm1977 / iStock

Jokainen koira luonteensa, kokemuksensa ja ympäristönsä mukaan voivat reagoida ilotulitteisiin eri tavalla. Jotkut piiloutuvat huoneeseen, toiset pissaavat pelosta, haukkuvat tai halaavat sinua vapisten. Joten kuinka saada tämä stressihetki tapahtumaan rauhallisemmalla tavalla?

Älä vie koiraasi ilotulituksiin

Tämä neuvo tuntuu varmasti sinusta hyödyttömältä, mutta on tärkeää muistaa se. Älä pakota koiraasi sietämään näitä ääniä. Jos koirasi on jo huolestunut kotona kuulemalla sähinkäisiä kaukaa, sitä ei tarvitse tuoda sinne. Lisäksi meluun lisätään valot ja värinät, jotka vain vahvistavat hänen ahdistustaan ​​ja huonovointisuuttaan.

Vältä koirasi rauhoittamista halaamalla sitä

Toisin kuin voisi luulla, koiran rauhoittaminen äänellä ja hyväilyillä on täysin haitallista. Vaikka hän tulisikin käpertymään luoksesi, anna hänen, mutta älä halaa häntä. Koirasi ei todellakaan ota sitä lohdutuksena, vaan hänen käyttäytymisensä vahvistamisena tämäntyyppisissä tapahtumissa. Siksi se tulee omaksuttava, että ilotulitusnäytöksen aikana pelkääminen on omaksuttava käyttäytyminen.

Vältä koiran moittimista

Älä myöskään moiti koiraasi! Voimassa, tämä vain lisää stressiä ja pahentaa tilannetta. Koska hän ei ymmärrä, mitä juuri nyt tapahtuu, hän ei myöskään ymmärrä, miksi moittelet häntä. Jos koirasi aikoo piiloutua toiseen huoneeseen, jätä se rauhaan, hänet on eristettävä.

Kiinnitä koirasi huomio leikkiin

Jos koirasi ei ole kauhuissaan ja pystyy leikkiä, pidä hauskaa hänen kanssaan ! Tämä positiivinen poikkeama antaa hänelle mahdollisuudensulauttaa sähinkäisten äänet miellyttävään hetkeen. Sen jälkeen on mahdollista, että koirasi tulee yhä vähemmän pelkäämään ilotulitteita.

Suojaa koirasi sisällä talossa

Talosi, sähinkäisten äänet vaimentuvat hieman ulkoapäin. Voit myös laittaa musiikin tai television taustalle vähentääksesi näitä epätavallisia ääniä. Lisäksi, jos koirallasi on tapana juosta karkuun, löydät sen varmasti kylän toisesta päästä, jos jätät sen ulos!