Koirani on hyvin peloissani: kuinka voin auttaa häntä?

Hätkäyttääkö pieninkin melu piskiäsi? Onko sinun vaikea saada hänet pitämään kävelystä, koska hän ei tunne oloaan turvalliseksi ympäristössään? Tiedä, että koirasi tuntema ahdistus ei tule tyhjästä. Auttaaksesi pelokas koiraasi, sinun on autettava häntä hallitsemaan pelkoaan ja antamaan hänelle luottamusta. Sen jälkeen kaikki menee kuin kello!

1. Miksi koirani pelkää?

Hän kärsii sensorisen deprivaatio-oireyhtymästä.

Saatat ajatella, että tämä ilmaus satuttaa päätäsi, mutta sen nimi antaa sille kaiken merkityksen. Tätä häiriötä kutsutaan myös ”kennel-oireyhtymä”. Lyhyesti sanottuna se viittaa koiriin, jotka eivät ole olleet tarpeeksi vuorovaikutuksessa maailman kanssa ensimmäiset 3 kuukautta heidän elämästään. Jotta koiranpentu voisi valmistautua aikuiselämäänsä, hänen on kokeiltava erilaisia ​​tilanteita ja ympäristöjä, jotta se tottuu käsittelemään niitä. Kennelistä tulevalla koiralla, joka on vain tuntenut sen, on paljon vaikeuksia ymmärtää ulkomaailmaa ja siitä tulee aikuisena pelottava koira. Siksi sinun täytyy valitse oikea kennel jossa adoptoitat pennun.

pelottavia koiranpentuja
Tekijät: Judi Neumeyer/Unsplash

Jos on jo liian myöhäistä, sinulla on 3 kuukauden ikään asti aikaa tehdä tarvittavat toimenpiteet. Todellakin, koira, joka omaksuu pelottavan käytöksen ympäristönsä vuoksi Yli vuoden ajan hänellä on vielä paljon tehtävää itsensä kanssa. Tämä ei kuitenkaan ole mahdotonta, mutta ammattilaisen apu on silloin suositeltavaa. Mutta ennen kuin pääset sinne, sinun tehtäväsi on tehdä kaikkesi varmistaaksesi, että nelijalkainen ystäväsi elää laadukkaita kokemuksia ja olla yhteydessä hänen sukulaisiinsa, eläimiin ja ihmisiin.

Hänet traumatisoi jokin esine tai tilanne

Koiran päättely perustuu ideoiden yhdistäminen. Jos esimerkiksi pelkäät pölynimuria, se johtuu todennäköisesti siitä, että sen aiheuttama melu muistuttaa häntä huonosta muistosta. Mutta silti esimerkiksi siksi, että astuit hänen päälleen vahingossa ohittaessasi hänet. koirasi liittää siis kipuun tämän oudon ja meluisan kohteen kulkuväylään! Samoin tarhan koira on todennäköisesti kokenut elämässään ikäviä tapahtumia. Jos hän on peloissaan tai aggressiivinen, se johtuu varmasti siitä trauma. Tässä tapauksessa hänen koulutustaan ​​on vahvistettava asiantuntijan avulla.

2. Mitä minun pitäisi tehdä, kun koirani pelkää?

Ensimmäinen vaistosi on luultavasti juosta hiuspallosi luo ja silittää sitä rauhoitellaksesi sitä. Iso virhe! Tekemällä niin, vahvistat ajatusta, että on normaalia, että koirasi pelkää. Älä myöskään huuda hänelle, sillä se vain pelottaa häntä enemmän. Hän luulee, että sinäkin pelkäät, mikä sitten oikeuttaa hänen käyttäytymisensä.

Päinvastoin, jätä huomiotta se, mikä pelottaa koiraasi. Käyttäytymisesi tulee olla johdonmukaista: näytä hänelle, ettei hänellä ole syytä olla huolissaan! Parasta on luoda hänelle kulma, johon hän voi turvautua ja rauhoittua. Yritä sitten häiritä häntä ottamalla yhteyttä niin kuin tekisit missä tahansa tilanteessa. Pelkäävän koiran vakaumus ei siis saa vahvistua: toimi hänelle mallina, niin hän rauhoittuu luonnollisella tavalla.

3. Kuinka voin rajoittaa pelkoa koirassani?

Pelko on reaktio vaistomaista ja luonnollista kaikissa elävissä olennoissa. Sen avulla voit ajatella ennen kaikkea omaa turvallisuuttasi, joten sitä ei pidä jättää kokonaan pois. Tavoitteena on yksinkertaisesti se, että koirasi ei pelkää liikaa ylirefleksejä. On olemassa kahdenlaisia ​​pelkoja, jotka voidaan tunnistaa:

  • Tietyn kohteen pelko: se on, kun lähestyessäsi tai nähdessään yksinkertaisen muiston koirasi ottaa tassut kaulaansa. Tyypillisin esimerkki on pölynimurin pelko. Sinun on vain totutettava piski ”elämään” tämän esineen kanssa. Jätä se pois keskelle huonetta ja odota, että koirasi lähestyy sitä. Palkitse hänet, kun hän uskaltaa tehdä niin, herkkuilla, halauksilla tai jopa hänen suosikkileluillaan! Jos hän ei uskalla tai pakenee, sillä ei ole väliä. Yrität uudelleen ensi kerralla.
  • Ympäristöstä johtuva pysyvä pelko: se laukaisee jännityksen koirassa, joka on aina epämukavaa riippumatta siitä, missä se on. Pelon rajoittaminen tässä vaiheessa on pitkä sopeutumisprosessi. Lähestymistapa riippuu koirasta, sen luonteesta ja kokemuksesta. Siksi sinun on kysyttävä koiran kouluttajalta tai eläinlääkäriltäsi. Heidän neuvonsa osoittautuvat korvaamattomiksi, ja niiden avulla voit luoda sopivan herkkyyden vähentämisohjelman.
pelottava koiran pölynimuri
Luotto: igorr1/iStock

Nämä kaksi pelkotyyppiä synnyttävät pitkä työl, sinun täytyy sitten osoittaa paljon kärsivällisyyttä kakkasi kanssa! Voit myös täydentää pelottavan koirasi terapiaa käyttämällä huonediffuusoreita tai kukkaesanssia. Bach-kukat ovat erityisen arvostettuja niiden rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi. Tarkista asiantuntevilta ihmisiltä, ​​sopiiko se koirallesi.

Jos oireet pahenevat, kuten ruokahaluttomuus tai uni, älä epäröi hetkeäkään kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Lähde

Pidät myös:

Clicker-koulutus: tehokas koulutustekniikka!

Koirani piiloutuu huonekalujen alle: 7 mahdollista syytä

Koirani ei halua juoda: 5 mahdollista syytä