Koirani juoksee kaiken liikkuvan perässä: syitä ja ratkaisuja

Ei ole vaikea kuvitella, kuinka epämiellyttävää on nähdä koirasi jahtaavan kaikkea, mikä liikkuu. Toisten kunnioittamisen, mutta myös hänen turvallisuutensa vuoksi et varmasti halua kokea tällaista tilannetta. Valitettavasti monet koirat käyttäytyvät tällä tavalla julkisesti, ja niiden omistajien on vaikea hallita niitä. Onko sinun yksi heistä? Ota selvää kaikesta, mitä sinun tulee tietää tästä ja mitkä ovat mahdolliset ratkaisut tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Kyseinen saalistusvaisto, mutta ei vain

Useimmissa tapauksissa koirat, jotka juoksevat säännöllisesti autojen, kissojen, polkupyörien tai jopa tuntemattomien perässä, yksinkertaisesti kuuntelevat saalistusvaistoaan. Kuten mainitsemme aihetta käsittelevässä artikkelissa, koiran saalistusvaisto koostuu ” ”ruoan etsintätapa, joka koostuu elävän saaliin vangitsemisesta ja sen nauttimisesta”, Laroussen määritelmän mukaan. Kuten voit kuvitella, koirasi ei kuitenkaan pyri syömään saalista, jota hän tavoittelee. Koirat eivät todellakaan ole metsästäneet pitkään aikaan, koska heidän rakkaiden ihmistensä ruokkivat niitä. Heillä on kuitenkin edelleen tämä saalistusvaisto, joka voi herätä milloin tahansa.

koira maaseudulla
Tekijät: Unsplash/Paavi Moysuh

Mutta saalistusvaisto ei ole ainoa mahdollinen selitys tällaiselle käytökselle. Itse asiassa koirasi voi juosta esineiden tai yksilöiden perässä pelko. Tämä toimenpide toteutettaisiin puolustustarkoituksiin.

Jotta voit korjata tämän ongelman tehokkaasti, sinun on ensin yritettävä tietää tämän käytöksen alkuperän. Sinun tarvitsee vain tarkkailla koiraasi huolellisesti.

Tekniikat tämän käyttäytymisen rajoittamiseksi

Ensimmäinen neuvo, jonka voimme antaa, on älä anna koirasi tehdä sitä rankaisematta. Kun otat sen fait accompli, sinun täytyy näytä koirallesi, että et pidä hänen käytöksestään ja ettei hän saa aloittaa uudelleen. Siksi suosittelemme käyttämään menetelmää, joka toimii parhaiten koirasi kanssa (äänen korottaminen, huomiotta jättäminen, kävelyn lopettaminen suunniteltua aikaisemmin jne.). Olipa kyseessä hänen saalistusvaistonsa tai pelko, sinun on saatava piikkisi ymmärtämään, että näin ei pidä tehdä. Seuraavien retkien aikana voit onnittelut hiuspallostasi jos hän käyttäytyy oikein. Viikkojen tai jopa kuukausien kuluessa koirasi pitäisi saada kiinni ja lopettaa kaiken liikkuvan jahtaamisen.

viisas valkoinen koira hihnassa
Tekijät: Unsplash/ C Drying

Sen lisäksi voit käyttää talutushihnaa säädettävä pituinen kaulanauha, jonka avulla voit lyhentää sitä, jos hän aikoo jahdata saalista. Jos tämä ei riitä, on suositeltavaa varustaa koirasikuono kun lähdet ulos julkisissa ja suosimissa paikoissa.

Lähde

Pidät myös: