Koirani hyppää kaikkien päälle, miten korjaan sen?

Suurin osa koiranomistajista tuntee tämän ongelman. Sinun tarvitsee vain mennä ulos viideksi minuutiksi hakeaksesi leipää alakertaan piskillesi, jotta olet onnellinen palattuasi takaisin. Joten koira, joka toivottaa sinut tervetulleeksi sellaisena, on söpö, mutta vähän vähemmän, kun hän alkaa hyppäämään päällesi ja raapimaan sinua vahingossa matkalla. Varsinkin kun hän käyttäytyy samalla tavalla vieraidesi kanssa, jotka eivät välttämättä pidä siitä… Miksi koirasi siis käyttäytyy noin ja miten korjaat sen?

Miksi koirasi hyppää kaikkien päälle?

pieni koira hyppää jonkun päälle
Tekijät: Kerkez / iStock

Kuten luultavasti tiedät, kaksi elämässä kohtaavaa koiraa haistelee toistensa takaa. Se on heidän tapansa kommunikoida sanoa ”Hei”. Ja voi olla, että hyppäämällä päällesi kun tulet töistä kotiin, koirasi haluaa myös tervehtiä. Hänelle se on vain hänen tapansa sanoa ”Hei” sinulle, ja koska olet liian iso, jotta hän tavoittaisi kasvosi, hän hyppää kimppuusi…

Tästä huolimatta, sinun on ymmärrettävä, että kun koirasi toimii tällä tavalla, olet implisiittisesti antanut sille luvan. Esimerkiksi kun hän oli pentu, teki hän jo sen? Jos on, niin se on mielestäsi söpö. Hän painaa kuitenkin nyt 30 kiloa, eikä se ole enää sama asia… Kun hän hyppää sinun tai vieraidesi päälle, sano hänelle: ”Ei! yrittää saada hänet takaisin alas? Koirasi on tyytyväinen vähään ja hänelle tämä tilanne antaa hänelle huomion. Siksi hän jatkaa sitä.

Virheitä, joita ei kannata tehdä, kun koirasi hyppää

joku silittää koiraa
Tekijät: Jesse-Holanda / iStock

Kengurukoiran omistajat tekevät monia virheitä. Ensimmäinen asia, jonka me kaikki teemme, on työntää koiramme pois. Todellakin, kuten edellisessä kappaleessa todettiin, sinun päällesi hyppäävä koira yrittää vain saada huomiosi. Se voi tuntua paradoksaalista, mutta työntämällä hänet pois annat hänelle hieman. Joten ei ole mitään syytä lopettaa tai olla aloittamatta uudelleen seuraavana päivänä.

Sama asia, kun moitit häntä tai huudat paljon ”Ei! ” yksi toisensa jälkeen. Se on myös hyödytön ja olet varmasti jo nähnyt sen. Todellakin, koirasi on niin innoissaan, että hän yksinkertaisesti ymmärtää, että puhut hänelle, ja se on niin siistiä!

Lopuksi, hänen rankaiseminen napsauttamalla nenäänsä tai murskaamalla hänen tassujaan (kyllä ​​kyllä, tämä on tapa, jota jotkut käyttävät, onneksi se ei ole enemmistö) on käytäntö, jota meidän ei tarvitse kehittää… Koiran lyöminen on luonnollisesti kielletty!

Mitä menetelmää sinun tulisi käyttää saadaksesi koirasi ymmärtämään, ettei se enää hyppää?

koira hyppää juoksevan naisen päälle
Tekijät: Brezina / iStock

Tehokkain tapa, kun koirasi hyppää päällesi, on jättää se huomiotta. Todellakin, koirasi haluaa kiinnittää huomiosi tällä käytöksellä. Jos toimit jollakin tavalla, koirasi ymmärtää, että se, mitä hän tekee, on oikein, koska hän saa mitä haluaa. Mutta kuinka jättää koira huomioimatta? Älä vain koske siihen, älä katso sitä äläkä puhu sille. Se voi tuntua vaikealta, mutta jos haluat sen toimivan, sinun on otettava se itsellesi.

Kun tulet kotiin, jätä koirasi täysin huomiotta ja jatka elämääsi, kunnes hän rauhoittuu. Kun kaikki neljä tassua ovat maassa, voit vahvistaa hänen käyttäytymisensä katsomalla häntä ja silittämällä häntä. Jos koirasi aloittaa uudelleen, ala taas jättää hänet huomioimatta, kunnes hän taas rauhoittuu ja palkitse hänet uudelleen. Pikkuhiljaa koirasi ymmärtää, että rauhoittumalla hän onnistuu saamaan sen, mitä hän odottaa sinulta. Jotkut kääntävät selkänsä koiralleen, jotta he eivät joutuisi kosketuksiin hänen kanssaan. Heti kun koira yrittää kohdata sinua, käänny ympäri, kunnes hän rauhoittuu.

Toinen tapa on mennä kotiin herkku jota hän ihailee. Kun tulet kotiin, näytä hänelle herkku ja pyydä häntä istumaan alas heti, kun hänen huomionsa on kiinnitetty siihen. On selvää, että koirasi on ensin tiedettävä järjestys, jota pyydät häntä tekemään. Kun koira on istuutunut, odota hetki, hänen on säilytettävä asema niin kauan kuin mahdollista. kylpyhuone, palkita hänet antaa hänelle herkkunsa. Pikkuhiljaa koirasi istuu alas saapuessasi saadakseen herkkunsa. Myöhemmin voit käyttää jotain vähemmän vahvaa, kuten hänen palloaan, niin lopulta yksinkertaisen hyväilyn pitäisi tehdä temppu. Tällä menetelmällä on edelleen se haittapuoli, että muistat aina pitää herkut mukanasi…

Lopuksi, koiran opettaminen olemaan hyppäämättä ei tapahdu yksin. Kun isännöit perhettä tai ystäviä, ota heidät mukaan, muuten kaikki sinun ja koirasi ponnistelut voivat mennä hukkaan. Selitä heille, miten heidän tulisi käyttäytyä eläintäsi kohtaan.