Koirani ei suostu lähtemään kävelylle, miksi? Mitä tehdä ?

Kävelet hiljaa hihnassa koirasi kanssa, kun hän yhtäkkiä kieltäytyy liikkumasta eteenpäin. Hän on päättänyt, että hänen perseensä pysyy ruuvattuna maahan, kunnes hän haluaa liikkua uudelleen! Kaikki koiranomistajat ovat jo kohdanneet tämän tilanteen, välillä koomisa, välillä noloa. Tämän edessä emme aina tiedä miten reagoida, koska pelkäämme järkyttävämme koiraamme tai satuttavamme häntä. Älä huoli, nämä muutamat vinkit kertovat sinulle käyttäytymisestä, joka kannattaa ottaa käyttöön, kun koirasi kieltäytyy lähtemästä kävelylle!

1. Miksi koirani kieltäytyy lähtemästä kävelylle?

Koirasi on väsynyt

Koiraa on hyvä ulkoiluttaa joka päivä, mutta älä unohda säästää sitä. Väsymys selittyy korkeilla lämpötiloilla, intensiivisellä fyysisellä harjoittelulla ennen kävelyä… Tämä käyttäytyminen havaitaan ennen kaikkea pennuissa, joiden energiankulutus on erittäin voimakasta. He todellakin oppivat paljon asioita joka päivä, mikä on heille uuvuttavaa.

Koirasi haluaa huomiosi

Jotkut hiuspallot ovat valmiita tekemään mitä tahansa ja kaiken hävitettäväksi huomio heidän ihaillusta mestaristaan. Jos koirasi makaa keskellä kävelyä, ja tämä tapahtuu hyvin usein, se johtuu siitä, että hän haluaa niinettä olit kiinnostunut hänestä. Pennut ja pienet koirat odottavat vain yhtä asiaa: olla kulunut!

kantokoira koira ei suostu kävelemään
Tekijät: Federica Cristina Zanella/Unsplash

Koirasi ei ole tottunut käymään tarpeeksi ulkona

Koiran täytyy kävellä päivittäin, vähintään 30 minuuttia. Hänen täytyy ponnistella fyysisesti ja henkisesti, löytää uusia asioita ja seurustella. Koira, joka ei ole tottunut hyvin aikaisin vierailemaan ulkomaailmassa voi kohdata eräänlaisen ”tukoksen” jälkeenpäin. Sitten hän saa sinut ymmärtämään kieltäytymällä siirtymästä eteenpäin kävelyn aikana!

Koirasi pelkää jotain

Kävellessään koirasi kanssa olet ehkä törmännyt johonkin, josta hän ei pitänyt tai jopa pitänyt. peloissaan. Se voi olla melu, henkilö, paikka… mikä tahansa, mikä on stressannut koiraasi. Vaikka hän tietää kohtalokkaan hetken lähestyvän, hän kieltäytyy siirtymästä eteenpäin jottei kohtaa sitä, mikä on jättänyt hänet. huono muisti.

Koirallasi on kipuja

Jos huomaat, että koirasi käyttäytyminen on muuttunut, hänen kävelynsä on erilainen, kysy itseltäsi, eikö hän satuttanut itseään. Se voi olla yksinkertainen naarmu tyynyssä, mutta se on silti hänelle tuskallista. Kävelyn aikana koirasi ei todennäköisesti enää halua liikkua eteenpäin, koska hän ei voi hyvin. Voit vapaasti käsitellä häntä nähdäksesi, mitä hänellä on, tai vie hänet eläinlääkäriin. Lopuksi, jos koirasi on kärsinyt viimeaikainen trauma valmistaa hänelle kävelylenkkejä, joita hän voi tehdä huoletta.

2. Käytettävissäsi olevat ratkaisut tämän toiminnan estämiseksi

Koirasi pitäisi yhdistä kävely miellyttävään hetkeen, missä hän viettää aikaa kanssasi ja pitää hauskaa! Yritä olla mahdollisimman leikkisä, koska tunne halusi mennä ulos hän tulee olemaan edelleen motivoituneempi. Vaihtele myös paikkoja, joissa kävelet: jos menet aina samaan paikkaan, koirasi väsyy ja kieltäytyy näkemästä ja haistamasta samoja asioita jo monennen kerran.

Lopulta koirasi voi vain pelätä. Kokeile tässä tapauksessa tunnistaa esine tai melu, joka saa hänet pois, sitten kääntää hänen huomionsa. Leiki hänen kanssaan, anna hänelle herkkua… lyhyesti sanottuna, rinnasta hänen pelkonsa johonkin positiiviseen. Tämä prosessi vie aikaa ja joskus on parempi kääntyä asiantuntijan puoleen, joka osaa neuvoa sinua koirasi luonteen mukaan.

koiranulkoilu koira kieltäytyy kävelystä
Tekijät: Marcus Cramer/Unsplash

3. Muutama vinkki saada koirasi liikkeelle!

Joskus motivaatio ja positiivisuus eivät riitä. Ottaa lempiherkkuja ja -leluja koirasi voi kannustaa häntä jatkamaan ponnistelujaan. Älä epäröi pysähtyä esimerkiksi puistoon pelataksesi vähän.

Samoin ottaa taukoja kun koirasi on väsynyt, se voi olla tarpeen, jotta hän toipuu. Hän antaa sinulle aloitusmerkin, älä huoli! Lopuksi, älä unohda adoptoida a omahyväinen asenne et kannustamaan piskiäsi kun hän kieltäytyy jatkamasta. Ehkä luonnollinen viehätysvoimasi voi rohkaista häntä jatkamaan matkaansa!

koira ei halua lähteä kävelylle
Tekijät: Davide Mombelli/iStock

Kaikista näistä temppuista huolimatta koirasi kieltäytyy silti lähtemästä kävelylle? Ajattele sitten sitä tosiasiaa, että hän todennäköisesti yrittää saada huomiosi. Hänen täytyy ymmärtää, ettei hän voi tehdä mitä haluaa, milloin haluaa. Tästä syystä, sivuuttaa sen kokonaan kun hän käyttäytyy huonosti. Jos voit, päästä irti hihnasta ja kävele pois hänestä. Palkitse hänet, jos hän päättää seurata sinua.

Päinvastoin, et ole motivoitunut päästämään irti, koska pelkäät hänen pakenevan? Käytä siis kaulanauhaa tai sisäänvedettävää talutushihnaa luoda etäisyyttä välillenne ja koirasi. Odota sitten hänen palaavan luoksesi, mikä tarkoittaa, että hän on luopunut tästä käytöksestä. Yksikään koira ei halua olla yksin!

Ota yhteyttä käyttäytymisasiantuntijaan, jos koirasi kieltäytyy edelleen liikkumasta eteenpäin kävelyn aikana. Se voi olla menetelmän puute tai syvempi ongelma, jonka asiantuntija pystyy analysoimaan.

Lähde

Pidät myös:

Koiran talutushihna ja panta: miten valita?

Koiran häntä: 4 analysoitavaa näkökohtaa ymmärtääkseen hänen tunteitaan

Otan koiran: mieluummin uros vai naaras?