Koirani ei halua juoda: 5 mahdollista syytä

Oletko huomannut, että koirasi jättää vesikulhonsa ja se huolestuttaa sinua? Älä huoli, se ei välttämättä ole vakava ongelma. Piskosi tietää mitä tekee, ehkä hän ei vain ole janoinen! Jos luulet, että koirasi ei halua juoda, koska hän on sairas, se on toinen asia. Yritetään yhdessä ymmärtää olemassa olevat syyt, jotka estävät koiraasi juomasta.

Tiedä, että monien elävien olentojen tavoin vesi on välttämätöntä koiran kehon toiminnalle. Kuivunut koira ottaa suuria riskejä, Tästä syystä sinun ei pitäisi epäröidä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, jos näet, että koirasi on heikentynyt veden puutteen vuoksi.

1. Koirani ei ole janoinen tai haluton juomaan vettä

Kuten aiemmin mainittiin, koirasi ei aina tunne tarvetta juoda. Riittää, että hän harjoittelee hieman tavallista vähemmän tai lämpötilat laskevat, jotta näet hänen juovan harvemmin. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö olisi! Muuten hän ei ehkä pidä sen veden hajua ja makua. Jälkimmäinen tulee yleensä hanasta ja sitä käsitellään kloorilla, erityisesti suurissa kaupungeissa.

Anna hänelle suodatettua vettä kiitos suihkulähteen tai karahvin tai lähdevesi pullotettu (ei mineraali) saattaa osoittautua ratkaisuksi.

koira ei halua juoda
Krediitit: cynoclub/iStock

2. Koirani on varovainen kodin ulkopuolella olevasta vedestä

On tärkeää, että koirasi juo koko päivän. Ongelmana on, että kun hän on poistunut kotoa, hän ei uskalla koskea vieraisiin vesilähteisiin. Et voi syyttää häntä! Jos koirasi ei tässä tapauksessa halua juoda, se johtuu siitä, että hän epäilee uusia paikkoja, joihin viet hänet. Ratkaisu ei voisi olla yksinkertaisempi: varmista, että sinulla on aina mukana kurpitsa koirallesi. Koska sen haju on hänelle tuttu, hän ei epäröi juoda.

3. Koirani pelkää vesikulhoaan

Koiran päättelyperiaate perustuu assosiaatioon. Riittää, että hän yhdistää kulhonsa huonoon kokemukseen niin ettei hän enää halua koskea siihen tai edes mennä sen lähelle. Se voi olla joku, joka astui vahingossa hänen tassulleen juomisen aikana: silloin hän yhdistää kulhon kipuun. Yritä korjata ongelma vaihtaa kulhoaan perusteellisen puhdistamisen jälkeen. Jos se ei auta, vaihda hänen kulhonsa uuteen. On myös hyvä sijoittaa kangas, joka vaimentaa kulhon maahan osuvan äänen. Lopuksi varmista, että koirasi pysyy nesteytyksessä rauhallinen sijainti.

peloissaan koiran kulho ei halua juoda
Tekijät: Okssi68/iStock

4. Koirani on tulossa vanhaksi

Iän myötä koirat välttelevät juomista. Tämä vaatii heiltä tai muuten heiltä joskus vaikeita ponnistuksia janon tunne laantuu ajan ja ruokahalun kanssa. Jos koirasi vanhenee, tarkkaile hänen käyttäytymistään ja varmista, että hän juo tarpeeksi päivän aikana. Älä epäröi käyttää keinotekoisia keinoja, jotka saavat koirasi haluamaan kulhoonsa:

  • Kostuta hänen ruokansa, sekoittamalla se esimerkiksi veteen;
  • Anna hänelle runsaasti vettä sisältävät ruoat, kuten höyrytetyt hedelmät ja vihannekset;
  • Mausta vettä lihaliemellä ilman lisättyä suolaa, tonnikalaa tai hedelmämehua;
  • valmistaa hänet siihen hyytelöitynyttä vettä maustettu.

5. Koirani on sairas

Valitettavasti koirasi ei ehkä halua juoda, koska hän on sairas. Syynä voivat olla suuongelmat, samoin kuin diabetes tai käyttäytymisongelmat. Älä epäröi tarkkaile koiraasi ja luettele hänen tapojaan, jotta eläinlääkäri voi nopeasti ymmärtää, mikä vaikuttaa piskiisi.

nukkuva koira ei halua juoda
Tekijät: Tj Kolesnik/Unsplash

Lähde

Pidät myös:

Koirani ei enää syö: vinkkimme ruokahalun palauttamiseen!

Koiran ruokinta: kroketit tai sose, miten valita?

Koirani piiloutuu huonekalujen alle: 7 mahdollista syytä