Koiran vieminen toimistoon: ja miksi ei?

Aamulla ennen töihin lähtöä isäntien on kohdattava koiransa pienet silmät, jotka tuijottavat heitä epätoivoisena. Monet heistä toivovat voivansa viedä koiransa toimistoon. Mutta onko se hyvä idea? Ja ennen kaikkea: onko se mahdollista?

Mitä laki sanoo?

Useimmissa tapauksissa, laki ei kiellä tuoda koiransa takaisin töihin. On kuitenkin olemassa joitain selviä poikkeuksia, joissa eläimen läsnäolo voi aiheuttaa turvallisuus- tai hygieniaongelmia. Et voi esimerkiksi tulla koirasi kanssa, jos työskenteletsyöminen tai a terveyslaitos. Se on myös kielletty alallahallinto. Lopuksi, tämä voi myös olla ongelmallista, jos kyseessä on ensimmäisen luokan (”hyökkäys”) koira, koska niillä ei ole pääsyä julkisiin paikkoihin.

Muissa tilanteissa ei kuitenkaan ole laissa kiellettyä koirien läsnäoloa. Päätös on siis jokaisen työnantajan tehtävä.. Ja jos hän antaa luvan, kohteliaisuus kollegoiden välillä vaatii myös heidän mielipiteensä kysymistä muut työntekijät. Todellakin, joillakin voi olla esimerkiksi allergioita tai fobia koirista. Kun työskentelemme yhteisössä, meidän tulee myös ajatella muita ja kunnioittaa.

koira töissä
Tekijät: Monkeybusinessimages / iStock

Koirien salliminen on plussaa yrityksille

Se rakentaa tiimihenkeä ja henkilöstön tehokkuutta

Koirien läsnäolo edistää työtovereiden välisiä sosiaalisia siteitä. Yksilöllisyys on haitta jokaiselle yritykselle. Päinvastoin, ryhmätyö on tärkeä voimavara. Kuten he sanovat: yhtenäisyys on voimaa! Tämä johtuu siitä, että jokaisella työntekijällä on erilaiset tiedot, kyvyt ja vahvuudet. Se on tämä täydentävyyttä mikä tekee ryhmätyöstä tehokkaampaa kuin individualismi.

Siksi on tärkeää, että työntekijät eivät jää omaan nurkkaan, vaan työskentelevät yhdessä ja tehdä yhteistyötä yrityksen menestyksen vuoksi. Se on hänelle välttämätöntä menestys. Ja tässä koirat tulevat sisään. Ne helpottavat työtovereiden välistä vaihtoa. Tutkimukset osoittavat myös, että koirat vähentävät stressiä, rauhoittavat ihmisiä ja parantavat heidän hyvinvointiaan, mikä kaikki ovat lisäetuja.

koira töissä
Tekijät: LightFieldStudios / iStock

Että dantaa hyvän kuvan yrityksestä

Lemmikkieläinten hoitoyritys Holidog teki kyselyn maaliskuussa 2016. He haastattelivat 2730 ihmistä. Tulokset puhuvat puolestaan: 98 % osallistujista uskoo, että eläimiä hyväksyvillä yrityksillä on parempi imago moderni ja sisään aikaansa edellä.

Ranska on jäljessä…

Jos ajatus koiran viemisestä toimistoon saattaa tuntua Ranskassa varsin uteliaalta, se ei ole enää niin joissain muissa maissa. Tekijä: esimerkkiYhdysvalloissa tämä käytäntö on hyväksytty jo useita vuosia. Setä Samin maassa, 1/5 yritystä sallii lemmikit. Jälleen kerran Ranska on jäljessä…

Pidät myös:

Mitä koirani tekee, kun en ole paikalla?

5 hyvää syytä juosta koirasi kanssa

Mestareilla on enemmän kuvia koirastaan ​​kuin puolisosta! Eikä siinä vielä kaikki…