Koiran tuominen ilotulitusnäytökseen, hyvä vai huono idea?

Joka kesä eri puolilla Ranskaa laukaistaan ​​monia ilotulitteita. Jos tämä tapahtuma edustaa näyttävää viihdettä ihmisille, se ei ole sama nelijalkaisille ystävillemme.
Tästä syystä on parasta olla tuomatta koiraasi ilotulitusnäytökseen.

Miksi koirat vihaavat ilotulitteita?

Muistutuksena sävelletään ilotulitus d’räjähdykset tavoitteena tehdä ääni, valo ja savu. Se on tehty kiehtomaan miehiä, eikä siinä ole mitään luonnollista. Sen lähettämät voimakkaat tärinät voivat olla ahdistavia kumppanillesi.

Itse asiassa koirat, kuten monet muut eläimet, ovat erittäin herkkiä tärinälle, ja kun ne ovat voimakkaita, ne eivät pysty määrittämään niiden lähdettä. Ultraäänien, väkijoukon äänien ja epätavallisten valojen lisäksi tämä hälinä voi johtaa todellisiin paniikkikohtauksiin. Niin, älä koskaan tuo pentua ilotulitusnäytökseen kivun alla, että se kehittyy posttraumaattinen stressija yritä saada aikuiset koirasi tottumaan tällaiseen meluun mahdollisimman hyvin.

koiran peloissaan piilotetut huonekalut
Luotto: hidako / Istock

Mitkä ovat riskit?

Pelästynyt koira käyttäytyy hyvin eri tavalla:

  • notkua isäntänsä jalkojen luona tai kiertämällä ympyröitä etsimään lohtua
  • paeta tai piiloutua varmuuden vuoksi
  • olla aggressiivinen tai tuhota sen, mikä häntä ympäröi paniikin vaikutuksesta
  • nuolla ja purra keho ulkoistaa ahdistuksensa

Mitä voin tehdä auttaakseni koiraani kestämään ilotulitteita?

Tässä on joitain opettavaisia ​​vinkkejä koirasi auttamiseksi kuvaushetkellä.

  • Älä yritä rauhoittaa häntä. Tämä on ensimmäinen refleksimme, kun näemme ahdistuneen yksilön, mutta tällaista käytöstä tulee välttää koiran suhteen! Todellakin, mitä enemmän yrität rauhoittaa häntä, sitä paremmin hän ymmärtää senjotain epänormaalia tapahtuu.
  • teeskennellä kuin mitään ei olisi. Paras tapa rauhoittaa kumppaniasi on jatkaa normaalia elämää! Nähdessään, ettet reagoi, hän ymmärtää sen itseei ole mitään syytä huoleen.
  • Anna hänen eristäytyä tai mennä turvaan. Ihanteellinen on, että hän pysyy talossa ja että hän voi mennä sinne, missä hän tuntee olonsa turvalliseksi. Jos tämä ei ole mahdollista, voit tuoda hänelle kuljetuslaatikon (pienille koirille): tämä hajuinen, suljettu ja pimeä lokero auttaa häntä rauhoittumaan.
  • kääntää hänen huomionsa. Jättämällä television päälle, jos et ole paikalla, tai leikkimällä hänen kanssaan.
koiran tunteet katsovat silmiin
Tekijät: Nietjuh / Pixabay.

Lopuksi ehkäisyssä voit:

  • Auta kumppaniasi tottumaan. On CD-levyjä, joissa on sähinkäisten, ruohonleikkurien ja muiden stressaavien äänien ääniä, jotka on erityisesti suunniteltu auttamaan koiraasi tottumaan niihin.
  • Käytä luonnollisia rentouttavia tuotteita lemmikkillesi. Kiitos feromonien suihkeessa tai kaulakorussa tai vaikkapa vihreää teetä sisältävien tablettien kanssa. Kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi.

Lähde

Pidät myös:

Koiran kanssa matkustaminen autolla: neuvoja ja vinkkejä rauhalliseen lähtöön

Koirilla on myös teinikriisi!

Koirasi osaa lukea sinua kuin avointa kirjaa!