Koiran ja lasten yhteiselämä: 5 asiaa, jotka sinun tulee tietää

Perhe-elämä ja koira on täysin mahdollista! Koirasi on myös kotisi täysjäsen, älä koskaan unohda sitä. Siitä huolimatta koiran saapuminen kotiin aiheuttaa monia mullistuksia. Jos sinulla on lapsia, he epäilemättä toivottavat hänet tervetulleeksi ja leikkivät hänen kanssaan. Mutta muista, että et voi antaa tapahtua mitään, ei koiran tai lasten puolella. Jotta koiran ja lasten yhteiselämä sujuisi hyvin, on noudatettava tiettyjä sääntöjä.

1. Kiinnitä aina huomiota

Ei ole suositeltavaa jättää lapsi yksin koiran kanssa, ainakin aluksi. Yksi voisi omaksua käyttäytymisen, jota toinen ei ymmärtäisi, ja se toimii molempiin suuntiin. Esimerkiksi, jos koirasi ei arvosta lapsen elettä, hän todennäköisesti hylkää. Vastaavasti lapsi ei ehkä ymmärrä, että koira nuolee tai ”hyppää hänen päälleen”, ja tämä voi synnyttää tilanteita. hämmentää. Joten olet jotenkin heidän suhteensa välittäjänä.

koiran ja lasten rinnakkaiselo
Tekijät: LightFieldStudios/iStock

Sinun on kyettävä puuttumaan asiaan, jos asiat pahenevat, jotta vältyt ikäviltä onnettomuus. Sinun tehtäväsi on selittää lapsillesi, kuinka heidän tulee käyttäytyä koiran kanssa. Toisaalta koirasi luottaa siihen, että kerrot hänelle hänen omaksumistaan ​​hyvistä ja huonoista käytöksistä. Koiran yhdessäolo lasten kanssa perustuu ennen kaikkea kaikkien tasapainoa ja johdonmukaisuutta.

2. Selitä lapsillesi, että heidän on oltava lempeitä ja kunnioittavia koiraa kohtaan

Lastesi on ymmärrettävä hinnalla millä hyvänsä ettei heillä ole oikeutta pakottaa koiraa mihinkään. Ennen kuin he kiirehtivät silittää häntä, selitä heille, että heidän on pysyttävä rauhallisena ja rauhallisina, jotta he eivät stressaa uutta ystäväänsä. Sitten he voivat yksinkertaisesti viedä kätensä koiran nenän eteen ja odota, onko se avoin yhteydenottoa varten. Koira, joka tulee haistelemaan kättä, on erittäin iloinen saadessaan silityksen. Päinvastoin, jos hän jättää eleen kokonaan huomiotta tai kääntyy pois, on parempi jättää hänet rauhaan.

Koira hyväksyi, että lapsesi silittää häntä? Se on mahtava ! Heidän ei kuitenkaan pitäisi ryhtyä siihen mitenkään. Tarkkaile ensin, kuinka avoin hiuspallosi on kosketuksessa, näytä sitten lapsillesi oikeita eleitä. Aloita vetämällä kämmenelläsi varovasti niskaa, sitten selkää ja lopuksi päätäsi, jos koira suostuu. Lasten ohjaaminen on välttämätöntä, jotta he ymmärtävät, kuinka eläimen kanssa tulee käyttäytyä.

3. Luo säännöt, joita et voi koskaan rikkoa

Vaikka huomaatkin, että koirasi ja lapsesi rakastavat toisiaan, se ei tarkoita, että heidän pitäisi viettää kaikki aikansa yhdessä. Todellakin, joskus lapsillasi on velvollisuus jättää koira rauhaan:

  • Ensimmäinen on kun se on hänen ruokailuaikansa. Koira tykkää syödä rauhassa ja lapsesi saattavat häiritä häntä. Pyydä heitä odottamaan, että hän lopettaa, ennen kuin kysyt häneltä.
  • Toinen kerta, kun piski tarvitsee hiljaisuutta kun hän lepää korissaan. Jos hän menee sinne, se johtuu siitä, että hän tietää, että se on hänen paikkansa, jossa hän voi levätä. Lapsesi eivät siksi saa häiritä häntä, kun hän yrittää ottaa päiväunet tai kun hän haluaa toipua hyvästä kävelystä.
koirakori avoliitto koira lapset
Tekijät: @charlesdeluvio/Unsplash

4. Älä anna koirasi mennä lastenhuoneeseen

Tämä on vain neuvo, mutta on parempi, jos koirasi ei pääse käsiksi tiettyihin osiin, kuten lastenhuone. Heillä on myös oikeus omaan rauhaan ja leikkiin, ja lisäksi koira voi varastaa heiltä leluja ja ottaa ne huvikseen, vaikka lapsesi eivät olisi iloisia. Muista myös, että koirasi ei välttämättä kuuntele heidän käskyjään, koska sen herra olet sinä. Lopulta kaikki tämä voi luoda jännitteitä se olisi parasta välttää.

Lopuksi, et voi olla kaikilla rintamilla! Jos olet kiireinen ja tiedät, että lapsesi ovat huoneessaan, sinulla on mielenrauha. Päinvastoin, jos sinulla on vapaa-aikaa, sinulla on siihen mahdollisuus viettää erityisiä hetkiä lasten ja koiran kanssa. Se, että kiinnität huomiota kaikkiin, on välttämätöntä mustasukkaisuuden syntymisen välttämiseksi.

5. Kiellä taistelupelit

Lapsesi ja koirasi viihtyvät sisällä ja ulkona. Tämä näkemys tekee sinut onnelliseksi, mutta ole silti valppaana. Lasten on parempi leikkiä koiran kanssa käyttämällä hyväksi hänen lelunsa. Todellakin, jos heillä on hauskaa jännittää häntä ”paljain käsin”, se voi nopeasti karkaa käsistä! Varsinkin jos sinulla on pieniä lapsia. Vaikka sataaminen ei olisikaan koirasi tarkoitus, pienten lasten olisi vaikea ymmärtää sitä, ja he saattavat sitten pelätä koiria. Selitä siis lapsillesi, että heidän täytyy leikkiä pehmoeläimillä, pallolla… esine, joka on tehty koiran rentouttamiseen, lyhyesti! Jos he haluavat silittää sitä, heidän on odotettava, kunnes se on rauhoittunut.

koiralapsi hyväilee avoliitto koiran lapset
Tekijät: Annie Spratt/Unsplash

Koiran asumiselle lasten kanssa panosta ennen kaikkea turvallisuuteen. Kun koirasi ja lapsesi tuntevat toisensa paremmin, voit olla joustavampi tietyissä kohdissa ja pysyä valppaana. Perhe-elämäsi on yhtä todellista iloa!

Lähde

Pidät myös:

Koiran toivottaminen tervetulleeksi: 6 vinkkiä, joita ei kannata jättää huomiotta!

Koirasi rakastaa sinua: 10 merkkiä, jotka osoittavat hänen rakkautensa sinua kohtaan

Vinkkejä ja temppuja koiran nimen valintaan