Koirallani on ihmisfobia: syitä ja ratkaisuja

Miesten pelko on yksi yleisimmistä foboista koirakavereiden keskuudessa. Valitettavasti tämä on todella lamauttava ongelma, koska se estää heidän isäntänsä menemästä useimpiin paikkoihin heidän kanssaan. Selvitä, mistä tämä fobia voi johtua, ja erilaisia ​​ratkaisuja sen lievittämiseen.

Kaikki tästä pelosta

Se on olemassa eri vaihes fobia koirassa. Vuonna ensimmäinen taso, koiralla on fobia tiettyä henkilöä kohtaan. Vuonna toinen stadion, koira pelkää poikkeuksetta kaikkia ihmisiä. Huomaa, että joillakin koirilla on vain miehiä tai jopa lapsia koskeva fobia. Yleensä ei ole vaikeaa havaita, missä fobian vaiheessa koira on.

koira rannalla
Tekijät: Unsplash / Justin Aikin

Toisaalta kaikki koirat eivät ilmaise äärimmäistä pelkoaan samalla tavalla. Kun jotkut koirat vain sattuvat jättää huomioimatta ihmisten läsnäoloa jotka häiritsevät heitä, muut itkeä, muristaa, paeta, jopa hyökätä. Näihin toimiin voi liittyä näkyviä signaaleja kuten haukkuminen, sydämen lyöminen ja hengitys. Koira voi myös erittää sylkeä, oksentaa tai jopa ripulia.

Ongelma, joka on otettava huomioon koiran nuorimmasta iästä lähtien

Ihmisfobia on ongelma, joka on otettava erittäin vakavasti, ja se, nuoremmasta iästä lähtien. Itse asiassa, kun koira on pentu, kaikkea leikitään. Hyvin usein tämä äärimmäinen pelko palaa ennen adoptiota. Se on usein pahoinpitelyn, laiminlyönnin tai ankarien elinolojen seurauksena maatilalla tai perheessä, joka otti hänet vauvana.

On tärkeää tietää, että pennun sosiaalistaminen tapahtuu 3 kuukauden ikään asti. Siksi on välttämätöntä saada hänet löytämään mahdollisimman paljon elementtejä ja yksilöitä tähän ikään asti ja vielä sen jälkeenkin totuttaa hänet seurustelemaan. Jos koirasi osoittaa ihmispelkoa jo varhaisesta iästä lähtien, sinun tulee tehdä se seuraa häntä todistaaksesi hänelle, ettei hänellä ole mitään pelättävää, kun hän on vierelläsi. Ennen kaikkea sinun ei pidä pakottaa tai kiirehtiä häntä olemaan vuorovaikutuksessa Miehen kanssa, toisaalta velvollisuutesi on onnitella häntä, kun hän tekee niin.

Eri tapoja auttaa koiraa, joka kärsii tästä fobiasta

Monet fobiset koiranohjaajat valitsevat helpon tien välttämällä paikkoja, joissa he todennäköisesti kohtaavat tuntemattomia. Tämä ei ole ratkaisu, koska se vain vahvistaa tätä yksilöiden pelkoa. Siksi suosittelemme vie koirasi paikkoihin, joissa saatat tavata muutamia ihmisiä täsmällisesti. Näiden lopussa sosiaaliset kävelylenkit jonka täytyy olla suhteellista lyhyt, onnitella sinun piskisi. Älä tietenkään aloita kaupungin keskustasta tai muusta ruuhkaisesta paikasta. Tämän lisäksi koirasi ansaitsee myös muutaman kävelylenkin, jossa hän pitää tauon. Tarjoa siis hänelle aika ajoin a rentoutumisen hetki lähes tyhjässä paikassa jossa hän voi juosta ja leikkiä rauhassa.

koira ihmisen kanssa
Tekijät: Unsplash/Sweet Ice Cream Photography

Kuten ihmisillä, koirien fobiat eivät ratkea itsestään sormennapsautuksella ja vaativatammattilaisen väliintuloa. Tätä varten voit keskustella eläinlääkärisi kanssa, mutta ennen kaikkea pyytää apua a koirankouluttaja ja käyttäytymisasiantuntija.

Lähteet : WaminoToutoupourlechien

Pidät myös: