Kettuterrieri, maalaismainen ja tyylikäs metsästyskoira

Merkitseekö kettuterrieri sinulle mitään? Jos joku sanoo sinulle Snowy tai Idéfix, ehkä se merkitsee sinulle enemmän? Kyllä, Tintinin ja Asteriksin uskolliset seikkailukumppanit ovat todellakin pieniä kettuterriereitä! Tämä sitkeä koira on yksi vanhimmista terrieriroduista. Lähennä tätä pentua vahvalla luonteenvoimalla!

Kettuterrierin tarina

Kettuterrieri assis
Tekijät: DevidDO / iStock

Brittiläistä syntyperää, kettuterrieri on yksi vanhimmista terrieriroduista. Lisäksi hän on varmasti peräisin samantyyppisestä koirasta, joka synnytti manchesterinterrierin ja bullterrierin. Kuten hänen nimensä osoittaa, Kettuterrierin erikoisuus on kettujen huuhtominen. Itse asiassa 1800-luvun alussa aloitettiin terrierien valinta ketunmetsästykseen. Tätä valintaa johti ensin pastori Jack Russell, sitten metsästäjät jatkoivat sitä. Jälkeenpäin näyttelyn harrastajat tekivät kettuterrieristä sen, mikä se nykyään on, hienompi ja tyylikkäämpi morfologialtaan. FCI tunnusti karvakarvaisen kettuterrierirodun toukokuussa 1955. Pitkäkarvaisen ketun kohdalla kesti kauemmin sen tunnustamisesta kesäkuussa 1993.

Kettuterrieri, koira, jolla on maalaismainen mutta tyylikäs ruumiinrakenne

Kettuterrieri makuulla
Tekijät: Koldunov / iStock

Kettuterrieri voi olla karvakarvainen tai pitkäkarvainen. Molemmissa tapauksissa hiukset ovat tiheä ja enemmän tai vähemmän karkea kosketukseen kahden lajikkeen mukaan. Yleisesti ottaen kettuterrieri on valkoinen ja siinä on ruskeita (rusketus) tai mustia merkkejä. Pienikokoinen, koska sen säkäkorkeus ei ylitä 40 cm, sen rakenne on vankka, mutta kaikki elegantti. Sen kuono on melko pitkänomainen ja sen leuka on pitkälle kehittynyt metsästystä varten. Hänen kallonsa ja kuono-osa ovat melko hyvässä mittasuhteessa. Kettuterrierillä on pienet, pyöreät, upotetut silmät. Sen korvat roikkuvat lähellä poskia ja häntä on korkealla. Urospuolinen kettuterrieri painaa keskimäärin 7,5-9 kiloa ja naaras 6-8 kiloa.

Kettuterrieri, tulinen koira

Kettuterrieri juoksemassa kentällä
Tekijät: SerhiiBobyk / iStock

Kettuterrieri on erittäin älykäs, ketterä ja rohkea koira. Hänen ominaisuuksiaan arvostetaan metsästyskoiraksi. Hän on myös melkoinen haukkuja. Näytetään usein uteliaana koirana pääkärrynsä vuoksi, häntä ihailevat englantilaiset kuvailevat häntä jopa aristokraatiksi. Kettuterrieri ei kuitenkaan ole ylimielinen olento, päinvastoin. Hän on erittäin seurallinen ja rakastava koira. Vaikka sitä käytetään usein edelleen metsästyskoirina, se on myös erittäin hyvä seurakoira, joka on lempeä ja lempeä perheensä kanssa. Sekä vilkas että energinenhän on myös hellä lapsille sillä ehdolla, että nämä ovat selvästi kunnioittavia.

Kuinka paljon kettuterrieri maksaa?

Kuten kaikkien puhdasrotuisten koirien kohdalla,Kettuterrierin hinta vaihtelee sen alkuperän, mutta myös sukupuolen mukaan. LOF:iin rekisteröidystä koirasta joutuu maksamaan keskimäärin 900 euroa. Hinnat voivat kuitenkin vaihdella 600 eurosta 1200 euroon korkeammille linjoille.