Keitä ovat niin sanotut primitiiviset koirat?

Yhä laajalle levinneet, niin kutsutut primitiiviset koirat ovat nousussa! Se ei ole enää kävelyä puistossa risteyttämättä polkuja Shiba Inun, samojedin tai malamuutin kanssa. Mutta mikä on primitiivinen koira? Koulutammeko häntä samalla tavalla kuin toista koiraa?

Mikä on primitiivinen koira?

shiba inu noir
Krediitit: bruev/iStock

Alkukantaiset koirat ovat yksinkertaisia hyvin vanhojen rotujen koirat, joita ihminen ei ole muuntanut. Ne ovat myös koiria, joilla on ollut hyvin vähän kontaktia ihmisten kanssa läpi historian. Tästä syystäheillä on vahvempi vaisto kuin ”muilla koirilla”. Itse asiassa, koska he tulevat yleensä alueilta, joilla on vaikeat ilmasto- ja elinolot, he ovat kehittäneet erittäin voimakkaan selviytymisvaiston. Alkukantaiset koirat ovat paljon epäluuloisempia. He suhtautuvat tilanteeseen tai kohtaamiseen toisen elävän olennon kanssa paljon varovaisemmin. Myös muutamat valinnat vaikuttivat siihen erittäin vahvoja koiria.

Muutamia esimerkkejä primitiivisistä koirista

basenji-koiran muotokuva
Krediitit: bruev/iStock

Primitiiviset koirarodut ovat lukuisia ja hyvin erilaisia. Ensinnäkin voidaan mainita pohjoismaisen tyypin koirat kuten huskyt, samojedit tai malamuutit. Näillä kolmella rodulla on äärimmäisen tiheä karvapeite ja aluskarva, jotka suojaavat itseään alkuperämaidensa napakylmältä. CKoirat ovat usein tunnistettavissa niiden ruumiinrakenteesta, joka on joskus lähellä susia. Tähän kategoriaan voisi melkein sisällyttää japanilaista alkuperää olevat koirat. Akita Inulla, Shiba Inulla ja Amerikan Akitalla on todellakin tärkeitä yhtäläisyyksiä pohjoismaisten koirien kanssa.

Sitä vastoin pohjoismaisten koirien antipodeissa on rotuja, kuten Podenco, Basenji tai Thai Ridgeback. Näillä koirilla on lyhyt karva tai joillakin ei ole lainkaan karvaa. Ne ovat koiria, joiden tiedetään olevan erinomaisia ​​metsästäjiä.. Kaikki nämä rodut luokitellaan FCI:n (Federation Cynologique Internationale) mukaan ryhmään 5: Spitz-tyyppiset ja primitiivityyppiset koirat.

Kuinka kouluttaa primitiivistä koiraa?

samojedikoiran muotokuva
Tekijät: Ksenia-Raykova / iStock

Alkuperäisen koiran tiedetään olevan melko aggressiivinen sukulaisiaan kohtaan. Todellisuudessa, se on eläin, jolla on paljon käyttäytymissääntöjä ja joka ei salli töykeyden siirtyä sitä kohtaan. Koira, joka ei noudata sääntöjään, saa ankaran nuhteen. Sitä paitsi, vaihdot ovat usein erittäin vaikuttavia, mutta suurimman osan ajasta ilman vaaraa. Ne ovat ilmeikkäitä koiria, hallitsevia, ylpeitä ja voivat toisinaan jopa näyttää ylimielisiltä. Alkukantaisen koiran ihmisen tulee aina olla luja, mutta oikeudenmukainen. Toisin sanoen on parempi olla rautainen käsi samettikäsineessä, jotta voi väittää olevansa primitiivisen koiran isäntä. Pakkokoulutus on täysin kiellettyä. Lisäksi he ovat erittäin älykkäitä ja huomaavat heti heikkoutesi. Sinun tehtäväsi on pysyä kurssilla ja todistaa, että olet tottelemisen arvoinenhyväntahtoisesti, leikkiä ja monia palkintoja.

Yhteenvetona, primitiivisiä koiria ei pidä antaa kaikkien käsiin. On parempi ottaa selvää rodusta, josta olet kiinnostunut tai sinulla on jo ollut koiria aiemmin. Suosittelemme, että otat oppitunteja erikoistuneen koirakasvattajan kanssa pennun koulutuksen aikana ja sen jälkeenkin säännöllisesti, jos tunnet sen tarpeelliseksi.