Karjalan karhukoira, vahva luonne ja kultainen sydän

Onko tämä ensimmäinen kerta, kun kuulet Karjalan karhukoirasta? Se on aivan normaalia, tämä vielä tuntematon koira ei ole kovin laajalle levinnyt kotimaansa ulkopuolella, joka on Suomi, jossa se on myös erittäin suosittu. Katso tämä suloinen pohjoismainen koira!

Pieni tarina karjalankarhukoirasta

Karjalan karhukoira nurmikolla
Laajuus: slowmotiongli / iStock

Karjalankarhukoira on hyvin vanha rotu oli laajalle levinnyt Karelen ja Lagodajärven maakunnassa, joka on Suomen ja Venäjän rajalla. Hän olisi komien jälkeläinen, jota kutsutaan myös Zyrian koiraksi. Karjalan karhukoiraa käytettiin erityisesti suurriistan, kuten hirven ja karhun, metsästämiseen. Ensimmäiset jalostukset syntyivät vuonna 1935 tiukan valinnan jälkeen rodun puhtauden tavoittamiseksi. Myöhemmin rotu tunnustettiin virallisesti vuonna 1946. Erittäin harvinainen, Ranskassa jopa tuntematon karjalankarhukoira on erittäin suosittu alkuperämaassaan Suomessa.

Karjalan karhukoira, bordercollie ja akita inu sävelet

Karjalan karhukoira Portait
Laajuus: slowmotiongli / iStock

Karjalankarhukoira on keskikokoinen, vahvarakenteinen ja tukeva. Hänen hiuksensa ovat melko paksut ja aina mustat ja valkoisia jälkiä päässä, kaulassa, mutta myös vatsassa ja raajoissa. Sen pää näyttää Akita Inulta pystysuoralla kolmion muotoisella korvalla ja melko pitkällä kuonolla. Hänen pienet silmänsä ovat yleensä ruskeat vaihtelevin sävyin. Sen häntä on keskipitkä ja kaareva selän yli. Karjalankarhukoiran säkäkorkeus on uroksilla 54-60 cm ja nartuilla 49-55 cm. Mitä tulee painoon, se on 25-28 kg miehillä ja 17-20 kg naisilla.

Karjalan karhukoira, itsenäinen ja ulkoilun ystävä

Karjalan karhukoira juoksee nurmikolla
Laajuus: slowmotiongli / iStock

Hieman pidättyväinen Karjalankarhukoira on yksiisäntäkoira. Hän osaa olla hellä, mutta on silti hyvin itsenäinen koira. Rohkea ja sitkeä eläin, hän on myös melko varma itsestään eikä paljoa näytä pelottavan häntä. Tämä tekee hänestä erinomaisen maalivahtin. Varautuneisuutensa vuoksi hän voi kuitenkin olla ujo vieraiden ihmisten edessä. Aiemmin metsästys- ja työkoira, hän tarvitsee paljon liikuntaa ollakseen täysin tasapainossa ja täynnä. Asuntoelämä ei todellakaan ole häntä varten, sillä hän ei tyyty lyhyisiin kävelyretkiin lähiympäristössä muutaman kerran päivässä. Lisäksi, cKuten useimmat pohjoismaiset koirat, häntä ei ole aina helppo kouluttaa. Sitten sinun on oltava kärsivällinen ja oltava rautainen nyrkki samettikäsineessä.

Mikä on karjalankarhukoiran hankintahinta?

Koska karjalankarhukoira tunnetaan vielä hyvin vähän kotimaansa ulkopuolella, tämän koirarodun keskihintaa on vaikea määrittää. Karjalan karhukoiratilaa on Ranskassa tuskin kymmenen! Pentueet ovat siis melko harvinaisia. Näitä rivejä kirjoitettaessa ainoa kennel, jossa pentuja on vapaana, myy niitä 1200 eurolla.