kaikki tästä täplikäs koirasta

Dalmatiankoira on erittäin suosittu koira. Hänen erityinen mekkonsa on tehnyt hänestä kuuluisan elokuvamaailmassa! Hänen fysiikkansa, sekä hauska että tuhoisa, voi vain saada sinut halkeilemaan. Lisäksi sen luonteen kanssa on miellyttävä elää joka päivä. Haluatko tietää lisää? Nähdään alla!

1. Ainutlaatuisia paikkoja

Tämä koira on peräisin Kroatia ei ole täpliä syntymästä. Näet ne näkyvät maksimimäärän jälkeen neljä viikkoa maailmaan tulon jälkeen. Mielenkiintoista on myös se ruokaa sinä Dalmatia vaikuttaa hänen turkin valkoisuuteen.

Tämä on iso koira: välillä Säkäkorkeus 56 ja 62 cm sukupuolen mukaan. THE miehiä saavuttaa 30 kgvastaan 26 kg varten naaraat.

Paitsi a harjaamalla silloin tällöinhiukset ras Dalmatian ei vaadi erityistä huoltoa. Vältä tekemästä nukkua sinun dalmatialainen ulos koska hänen takkinsa on tehoton päin huono sää.

Tiesitkö, että dalmatialaisen vartalon täplät voi myös olla brunes ?

dalmatialainen koira
Tekijät: Huskyherz/Pixabay

2. Erittäin dynaaminen koira…

Dalmatialainen on tarve / harjoittaa itseään aktiivisesti. Sitä paitsi, hänen lihaksistoaan antaa hänen olla hyvin kestävä. Joten omistaja Dalmatialaisen täytyy olla jokki ja antaa paljon ääntä temps koiralleen. Tämä viimeinen täytyy kävellä ympäriinsä useita tunteja päivässä. Älä epäröi ottaa sitä mukaasi, jos harjoittelet pyörä missä VTT !

3. …joka pitää ulkoilusta

Asuminen dalmatialaisen kanssa asunto Itään ei suositeltu. Ce suuri ylivuoto koira energiaa mieluummin olla paikka ja ennen kaikkea on a jardin. Huomaa, se ei ole ei mahdotonta saada dalmatialainen asunnossa, mutta sinun on pakko pakostakin anna isäntänsä viedä hänet ulos useita kertoja päivässä pitkille lennoille.

Siten, vanhukset on vaikea tyydyttää Dalmatian dynaamisuus. Jälkimmäisestä voi tulla tuhoisa et haukkua liikaa jos hän ei kuluta tarpeeksi.

4. Vahva luonne

The temperamentti itsepäinen dDalmatian tulee toimittaa henkilölle, jolla on kokemusta koirista. Hänen koulutuksestaan ​​on pidettävä huolta nuoremmasta iästä lähtienvaatii lujuutta et rigueur. Suhde perustuu molemminpuolinen kunnioitus ja päällä luottamus on ainoa tapa tulla hyvin toimeen kumppanisi kanssa.

voit vapaasti asettaa rajoja dalmatialaiselle, mikä on pikemminkin riippumaton.

dalmatialainen koira
Tekijät: PeterKaul/Pixabay

5. Korkea herkkyys

Se tulee vastapainoksi puoli itsepäinen dalmatialaista. Hän kiintynyt varsinkin hänen isäntänsä ja eivät pidä yksinäisyydestähänestä huolimatta itsenäisyys. Dalmatialainen on siksi erittäin mielenkiintoista kirjoittaja sen vivahteet.

Hän osaa nauttia seurasta lapsetjos he kunnioittavat sitä vahva luonne. Ottaa paljon rohkeuttadalmatialainen on a luotettava vahtikoira.

Kun sinulla on tutustunut sinuun yksi ja toinen, sinulla on a fuusiosuhde.

6. Rotukohtaiset terveysongelmat

Mekko pääosin valkoinen Dalmatialainen tekee hänestä alistuvan kuurous. Hän voi olla kaikki yhteensä tai osittainen ja vaikuttaa keskimäärin 30% pennuista.

Katso myös dalmatialaisen herkkää ihoa samoin kuin hänen ohjakset. Nämä voivat tuottaa kiviä tai hyytymiä vaarallista koiran terveydelle.

Sitä paitsi dalmatialainen pysyy koirana vankka. Sen elinajanodote on välillä 12 ja 14 vuotias.

7. Muuttuvat kustannukset

Dalmatialaisen hankkiminen maksaa sinulle välillä 600 ja 1200 euroa. Anna aina etusija luotettavat maatilat !

dalmatialainen koira
Krediitit: Pxhere

Viitteet

MEGNIN, Pierre. Koira ja sen rodut. Kasvattajan toimistossa, 1897.