Kaikki Podhalen paimenkoirasta: ominaisuudet, luonne, hinta.

Melko tuntematon, Podhalen paimen ei ole mitään kateellinen lammaskoirakollegoilleen. Sen paksu, tahraton turkki antaa sille jääkarhun vaikutelman, jota haluat halailla. Toisaalta, kun hän on lampaiden kanssa, on parempi jättää hänet rauhaan sillä uhalla, että hän katuu sitä. Älykäs, hellä ja suojeleva hänestä tulee epäilemättä osa perhettä hyvin nopeasti!

Tarina Podhalen paimenesta

Podhalen paimenen alkuperä on melko vanha. He todellakin palasivat antiikin aikaan, kun hänen esi-isänsä olisivat saapuneet Foinikiasta kauppalaivoilla. Alkuperäinen Tatran vuoristoalue, joka sijaitsee Puolassa, sitä kutsutaan myös ilmeisellä nimellä Tatra Shepherd. Hänen tehtävänsä oli vartioida lammaslaumoja korkeissa laaksoissa ja samalla suojella niitä karhujen ja susien hyökkäyksiltä. Vielä nykyäänkin sitä käytetään työskentelemään paimenten rinnalla ja heidän lammaslaumansa. Sopeutuakseen näihin vaikeisiin olosuhteisiin Podhalen paimen on kehittänyt uskomattomia vastustuskykyä ja älykkyyttä. Tämän rodun alkuperäkoirista tunnemme tiibetinpaimenkoiran ja unkarinpaimenkoiran Kuvaszin.

Podhalen paimen: vankka ja vaikuttava koira

Podhalen paimen on melko suuri koira. Hänellä on kuiva pää ja sopusuhtainen verrattuna hänen muuhun kehoonsa. Sillä on kolmion muotoiset, kohtalaisen pitkät, roikkuvat korvat ja suora höyhenen muotoinen häntä. Hänen ruskeat silmänsä ovat erittäin ilmeikäs. Se hyötyy myös, kuten Berger blanc suisse, a tahraton turkki varustettu ja kestävä, mikä suojaa sitä sen vuoristoalueen huonolta säältä, jossa se kehittyy. Urosten pituus olkapäästä on yleensä 65–70 cm, kun taas naaraiden 60–65 cm. Painon osalta urokset voivat painaa 50-55 kg ja naaraat 40-45 kg.

Podhalen paimen: uskollinen ja omistautunut koira

Suurien nallekarhujensa alla Podhalen paimen on koira, jolla on uskomatonta makeutta. Hänen paimenluonteensa tekee hänestä harkitsevan ja rauhallisen koiran, joka osaa sopeutua kaikenlaisiin tilanteisiin. Hänen luontaisten taitojensa vuoksi se on selvää erinomainen vartija joka osaa varoa ihmisiä, joita hän ei tunne, samalla kun hän suojelee sinua. Kuten minkä tahansa hyvän lammaskoiran, hänen täytyy myös päästää höyryä! Lisäksi se on erittäin leikkisä ja on täydellinen kumppani lapsillesi, mikä tekee hänestä todellisen perhekoiran. Erittäin hellä, hän voi jopa joskus olla hieman häiritsevä.

Kuinka paljon Podhalen paimenkoiran adoptointi maksaa?

Tiedä, että Berger de Podhalen pennun adoptointi vaatii keskimäärin 1200 euroa. Kuitenkin hinta voi vaihdella 900 ja 1300 euron välillä sukupuolensa, kokonsa ja yksinkertaisesti kasvattajan ja tarjoamansa alkuperän mukaan.