kaikki noin yhdestä maailman nopeimmista eläimistä

Vinttikoirarotu, jota kutsutaan myös englantilaiseksi vinttikoiraksi, tunnetaan epätyypillisestä fysiikasta, mutta ennen kaikkea urheilutaidoistaan. Todellakin, tämä koira on yksi maailman nopeimmista maaeläimistä jopa 70 km/h nopeudella! Ota selvää kaikesta, mitä sinun tulee tietää tästä ainutlaatuisesta koirarodusta.

1. Sen ominaisuudet

Tämä eläin on kotoisin Isosta-Britanniasta, mistä se on saanut nimensä. Vinttikoira on helposti tunnistettavissa ohuen ja pitkän rakenteensa ansiosta. Sen koko vaihtelee yleensä 71–76 senttimetriä miehillä ja 68–71 senttimetriä naisilla. Se on suhteellisen kevyt rotu, koska sen paino harvoin ylittää 35 kiloa. Englanninvinttikoiran turkki on lyhyt, hieno ja tiukka. Tästä koirarodusta on erilaisia ​​värivaihtoehtoja. Ne vaihtelevat mustasta valkoiseen, kellanruskeaan, siniseen tai jopa brindle. Hänen harmoninen fysiikkansa ja pitkät jalkansa antavat hänelle mahdollisuuden saavuttaa erittäin suuren nopeuden hyvin lyhyessä ajassa.

Lévrier vinttikoira
Tekijät: Pixabay

2. Rauhallinen ja hellä koira

Jos tämä koirarotu tunnetaan urheilullisuudestaan, sen luonne mainitaan harvemmin. Silti englantilainen vinttikoira on todellinen koiran rakastaja. Hän on todellakin äärimmäisen hellä ja helppo elää herransa kanssa. Kun hän tapaa vieraita, vinttikoira on usein etäinen, eikä häntä pitäisi pakottaa olemaan vuorovaikutuksessa heidän kanssaan, sillä se voi aiheuttaa huomattavaa epämukavuutta. Hän on yleensä yhteensopiva lasten ja muiden eläinten kanssa, kunhan ne kunnioittavat hänen rauhallisuuttaan.

Hyvin usein tämä koira on huomaamaton sisätiloissa. Toisaalta hänen on oltava mahdollisimman paljon ulkona, jotta hän voi harjoitella itseään juosten aikana. Hän tykkää erityisesti pelata takaa-ajopelejä isäntänsä tai muiden eläinten kanssa. Näistä syistä tämä koira tarvitsee erittäin aktiivisen ja dynaamisen mestarin, jolla on runsaasti vapaa-aikaa.

3. Sydämellään saalistaja

Jos tämä koira pitää niin paljon juoksu- ja takaa-ajopeleistä, se johtuu siitä, että hänellä on todellinen metsästysmenneisyys. Viime aikoihin asti tätä rotua käytettiin miesten mukana metsästyksessä. Todellakin, tämä koira säästi harvat eläimet sen uskomattoman nopeuden vuoksi. Nykyään tämä koira ei enää saa metsästää, mutta se pelastaa saalistuseläimen sielunsa.

Englannin vinttikoiria
Krediitit: Pxhere

4. Huippu-urheilija

Englanninvinttikoiran urheilukyvyt ovat kiistattomat. Tästä syystä sitä käytetään joskus kilpailuissa, joiden tavoitteena on tuottaa voittoa urheiluvedonlyönnillä. Jos tämä eläin rakastaa juosta ja ponnistella, se tarvitsee myös lepoa ja kiintymystä tunteakseen olonsa hyväksi ympäristössään.

5. Ilmastoherkkä eläin

Tällä eläimellä ei ole vaikeuksia korkeiden lämpötilojen kanssa. Toisaalta se sietää kylmää erittäin huonosti. Tämä johtuu hänen hienosta rakenteestaan ​​ja erittäin ohuista hiuksistaan. Ei ole harvinaista, että tämän rodun koirat saavat keuhkokuumeen. Tästä syystä sinun on oltava erittäin valppaana, varsinkin talvella. Suosittelemme jättämään eläimen mahdollisimman lämpimäksi äärimmäisen kylmänä aikana ja peittämään sen turkilla, kun se sammuu.

6. Se ei vaadi paljon huoltoa, mutta paljon hoitoa

Tämän koiran ei välttämättä tarvitse mennä trimmaajalle, koska sen karva pysyy lyhyenä eivätkä sotkeudu. Toisaalta sen terveyttä on seurattava tarkasti, vaikka se olisikin vankka eläin. Ei todellakaan ole harvinaista, että hän vahingoittaa itseään hieman kuluttaessaan energiaa juoksemiseen. Siksi suosittelemme olemaan tarkkaavaisia. Terveinä tämän rodun koirat elävät yleensä 10-13 vuotta.

7. Hinta, joka vaihtelee

Vinttikoiran adoptointi maksaa 500-2000 euroa. LOF:iin rekisteröidyt koirat ovat tietysti kalleimpia. Vuodessa tämä koira maksaa yleensä 1400-1500 euroa.

Lähteet: Wamiz, Woopets

Pidät myös: