kaikki mitä sinun tulee tietää tästä suloisesta pienestä koirasta

Sitä kutsutaan myös Walesin corgiksi. Tämä Isosta-Britanniasta kotoisin oleva erittäin älykäs pieni koira oli alun perin lauman opas! Sen pieni koko ei vähennä sen eloisaa ja sitkeää luonnetta. Haluatko tietää lisää tästä upeasta koirasta? Olet oikeassa paikassa!

1. Vanha rotu Walesista

Corgi olisi seurausta a kokenut risteytys kymmenellä vuosisadalla. Walesin kielellä sen nimi tarkoittaa ”kääpiökoiraa” sen lyhytjalkaisen ulkonäön vuoksi. Hän oli suuri apu ja mukava seura talonpojille. Hänen älykkyyttään arvostettiin erityisesti lehmä-, poni- tai jopa hanhilaumojen vartioimisessa ja ohjaamisessa! Englannilla on tapana antaa hänelle lempinimi parantaja, joka tarkoittaa ”huoria”. Todellakin, Corgit purettu petojen kantapäässä joka kieltäytyi siirtymästä eteenpäin!

corgi kaksi koiraa
Tekijät: @anypots/Unsplash

2. Ruumiinrakenne, joka on lähellä kettua

Corgin jalat ovat lyhyet, toisin kuin sen vartalo, joka on melko pitkä. Hänen häntänsä ja korvansa muistuttavat ketun häntää! Tätä ominaisuutta korostaa yleensä corgin turkin väri kellanruskea ja valkoinen. Siitä huolimatta se voi myös olla musta, ruskea tai harmaa. Sen pitkät tai puolipitkät karvat ovat helppohoitoisia: harjaa ne säännöllisesti. Lopuksi sen ohut ja pitkänomainen kuono-osa vain korostaa sen pientä gopil-ilmaa.

3. Seurallinen ja ystävällinen piski

Yleensä lähellä isäntänsä Corgi tekee erinomaisen lemmikkikoira. Hän osaa pitää hauskaa kanssasi eikä ole aggressiivinen vieraiden kanssa. Edellyttäen, että vahvistat säännöt, Corgit tulevat täydellisesti toimeen lasten kanssa! Muut eläimet eivät aiheuta hänelle erityisiä ongelmia, jos hänen sosialisointinsa on saatu päätökseen riittävän aikaisin. Lisäksi on suositeltavaa totuttaa Corgisi jäämään yksin sen ensimmäisistä kuukausista lähtien. Hänen hämmästyttävä sosiaalisuutensa tekee hänestä herkän yksinäisyydelle ja siten tylsyydelle.

corgi seurallinen
Tekijät: ipet photo/Unsplash

4. Poikkeuksellinen älykkyys

Sinun täytyy näyttää itsesi maatila Corgisi koulutuksen aikana. Todellakin, hänen suuri valppautensa voi tehdä hänestä itsepäisen. Niin, ankaruutta ja lempeyttä täytyy tulla tunnussanasi. Tästä huolimatta tämä pieni koira on edelleen erittäin avoin harjoituksille, joita voit lisätä peleihin hänen suurimmaksi ilokseen! Oppimisen haaste perustuu pääasiassa johdonmukaisuutta ja motivaatiota. Corgisi, joka on hyvin kiintynyt sinuun, tekee kaikkensa tyydyttääkseen sinut.

5. Hämmentävä sopeutumiskyky

Asutko maaseudulla isossa talossa vai kaupungissa kerrostalossa? Sillä ei ole väliä, koska Corgit osaa sulautua ympäristöönsä kuin kameleontti! Tärkeintä on tyydyttää energiantarpeensa viemällä hänet kävelylle joka päivä. Kun sinulla on vapaa-aikaa, miksi et menisi urheilemaan hänen kanssaan? minä’ketteryyttä ja paimentaminen sopi hänelle täydellisesti. Jos hän pysyy urheilullisena hiuspallona, ​​Corgi ei murskaa iltapäivisin hiljainen ja halaustunteja.

corgi telttatuki
Tekijät: @coleito/Unsplash

6. Vahva terveys

Corgin elinikä kestää keskimäärin jopa 13 ans. Tämä pieni koira on erittäin vastustuskykyinen ja perinnölliset sairaudet ovat edelleen harvinaisia. Muutamia vaivoja on kuitenkin huomioitava. Hänen jäykkä ja lyhytjalkainen ruumiinrakenne altistaa hänelle selkärangan ongelmia. Vältä pakottamasta häntä menemään ylös ja alas portaikon portaita liian usein. Samoin koiranpennun on huolehdittava 1 vuoden ikään asti, että sen luut kehittyvät kunnolla. Corgin ruokavalion on pysyttävä tasapainossa, jotta hän ei ole mukana ylipainoinen. Lopuksi silmäongelmat vaikuttavat myös tämän koirarodun yksilöihin. Kaihi ja etenevä atrofia havaitaan yleensä aikaisin.

7. Kohtuullinen hankintahinta

Kreivi vähintään 1000 euroa adoptoida Corgi kennelistä.

corgi pentu
Tekijät: ipet photo/Unsplash

Lähde

Pidät myös:

Clicker-koulutus: tehokas koulutustekniikka!

Virtsankarkailu koirilla: kuinka hallita sitä?

5 hyvää syytä hankkia koira!