kaikki mitä sinun tulee tietää tästä seikkailunhaluisesta pienestä koirasta

Pienellä ja söpöllä Yorkshirenterrierillä on edelleen vahva luonne ja hyvät metsästysvaistot! Vaikka hän on erinomainen seurakoira, hän on myös erittäin utelias ja voi olla kärsimätön. Hänen janonsa tutkia maailmaa on rajaton. Yorkshirenterrieri vastaa mestaria, joka osaa kanavoida energiansa ja opettaa hänelle kärsivällisyyttä. Etkö koskaan pysy hiljaa ja sinulla on paljon rakkautta tarjottavana? Tässä tapauksessa Yorkshirenterrieri on ihanteellinen kumppanisi!

1. Pieni englantilainen metsästäjä

Yorkshiren terrierin esi-isä on Clydesdalen terrieri. Jälkimmäinen tuki skotlantilaisia ​​työläisiä pienten nisäkkäiden metsästys haitallista tehtaissa ja tehtaissa. Teollinen vallankumous pakotti skottit menemään Englantiin, varsinkin vuonna Yorkshiren alueella. Clydestalenterrieri risteytyi muiden koirarotujen kanssa ja synnytti eräänä päivänä Yorkshirenterrierin!

rodun yorkshirenterrieri
Tekijät: yorkshirenterrierirotu/Unsplash

2. Heikko ja pehmeä koira

Yorkshiren terrierin koko vaihtelee suuresti, koska se on välillä 15 senttimetriä ja säkäkorkeus 30 senttimetriä. Joten jotkut Yorkshirit ovat jopa pienempiä kuin toiset! Olipa tähän rotuun kuuluvan yksilön sukupuoli mikä tahansa, se ei ylitä 3 kiloa. Tällä höyhenpainolla on turkki, jonka väriä kutsutaan nimellä tummanteräksensininen ja kellanruskea päissä karvat. Säännöllinen harjaus helpottaa sen silkkisen turkin ylläpitoa. Hänen pienet terävät korvansa ovat ihastuttavat hänen päässään, mikä korostaa hänen kuolevan viehätysvoiman vuoksi!

3. Seikkailun tunteen vahvistama hahmo

Vaikka Yorkshire on pieni, se on täynnä energiaa ja tarvitsee kunnolla harjoittelua. Se kuitenkin sopeutuu hyvin kerrostaloasuminen! Hän on yksinkertaisesti liikkeellä ja on mielellään mukana retkilläsi. Yorkshirenterrieri ei myöskään epäröi matkustaa kanssasi: hänen motivaationsa ja rakkautensa isäntäänsä tekevät hänestä upean apulaisen. Päinvastoin, jos olet melko kodikas ihminen, tämä koira ei välitä sinusta. Pääasia on, että hän voi kävellä päivittäin ja viettää aikaa kanssasi. Kotona hänen eloisuutensa ansiosta hän voi olla erittäin hyvä valpas koira, joka haukkuu, jos muukalainen tulee hänen alueelleen.

yorkshirenterrieri pentu
Tekijät: Fernanda Prado/Unsplash

4. Koulutus, joka on sekä aktiivista että lempeää

Tämä koirarotu on melko herkkä. Hänen koulutuksensa on aloitettava mahdollisimman pian, pitäen mielessä, että hänen on pysyttävä samaan aikaan luja ja kärsivällinen. Jotta tästä koirasta ei tulisi tyrannikoiraa, sen pienen koon vuoksi joudut seurustelemaan sen varhaisesta iästä lähtien. Yorkshirenterrieri varo vieraita ja hänen sukulaisensa, joita hän ei tunne. Jos sinulla on lapsia, aseta jokaiselle rajat. Koira ei saa ilmaista aggressiota heitä kohtaan, eivätkä lapset saa pitää tätä pientä kappaletta pehmoisena eläimenä. Erittäin älykäs ja leikkisä Yorkshirenterrieri pitää mielellään monista toiminnoista, kuten tottelevaisuudesta ja jäljittämisestä! Jälkimmäinen on hänen suosikkitoimintansa.

5. Hyvä terveys joistakin taipumuksista huolimatta

Yorkshiren terrierin elinajanodote on enintään 15 ans! Siksi se on erittäin tukeva, mutta vaatii hyvää hoitoa. Tämä hermostunut pieni koira on altis sydän-, suu- ja nivelongelmille. Tasapainoinen ruokavalio on välttämätön sen kehittymiselle ja dermatologisten ongelmien välttämiselle. Lopuksi tallenna se äärimmäiset lämpötilat: talvella pieni takki ei ole liikaa!

yorkshiren terrierirotu
Tekijät: Elena Taranenko/Unsplash

6. Korkea keskihinta

Voit hankkia Yorkshiren terrierin 1000 euroa. Kuitenkin sen sukulinjasta ja pääkasvatustehtävästä riippuen hinta voi nousta 2500 euroa.

Lähde

Pidät myös:

Ymmärrä paremmin koiran saalistusvaisto (saalistaminen)

Koiran sydämen vajaatoiminta: mitä sinun tulee tietää!

Koirallani on punkki: mitä sinun tulee tietää ennen sen poistamista