kaikki mitä sinun tarvitsee tietää tästä pienestä roistosta

Valkoinen länsiylämaanterrieri eli Westie on kompakti koira, jolla on eloisa ja ilkikurinen ulkonäkö! Iloinen, rohkea, itsenäinen ja hellä, tämä pieni huijari on jo voittanut monia sydämiä! Kaupunkikoira, erinomainen metsästäjä, pienen näytön tähti, Westiellä on monia puolia. Tässä on kaikki, mitä halusit tietää tästä pienestä roistosta!

Tämä rotu on luokiteltu ryhmään 3 ”Terrierit”, jakso 2 ”Pienet terrierit”, numerolla 85 (Kansainvälinen kynologinen liitto).

1. Pieni tarina

Valkoinen länsiylämaanterrieri syntyi Skotlannista. Se on hyvin lähellä sen serkku Cairninterrieri. Hän polveutuu myös valkoisista pennuista, joita esiintyi tietyissä cairninterrieripentueissa. Nämä epätyypilliset pennut valittiin sitten valkoisen värin säilyttämiseksi ja uuden rodun luomiseksi.

The eversti Malcolm de Poltalloch on yksi tärkeimmistä henkilöistä tämän linjan kehittämisessä. Tarina kertoo, että ollessaan metsästysmatkalla uskollisten punatukkaisten terrieriensä kanssa Malcolm erehtyi erehtymään ketuun yhteen koiristaan ​​ja ampui sen kuoliaaksi. Järkyttyneenä eversti päätti sitten luoda valkoterrierirodun, jotta tällaista virhettä ei enää koskaan tehdä.

2. Kompakti ja hyvin rakennettu piski

Westie on koira keskikokoinen Säkäkorkeus on enemmän tai vähemmän 28 cm, paino 6-8 kg. Sen runko on kompakti ja tukevasti rakennettu. Hän omistaa a hiukset kaksinkertainen valkoinen väri. Ulkokarva on karkeaa, kohtalaisen pitkä (5-6 cm) eikä kihara. Mitä tulee aluskarvaan, se on melko pehmeää ja tiivistä.

Sen jäsenet ovat lyhyitä, mutta voimakkaita ja hyvin lihaksikas. Ne päättyvät paksuihin tyynyihin. Sen etujalat ovat suurempia kuin takajalat. Sen hyvin kohotettu häntä on 13-15 cm.

Sen pää muistuttaa kettua. Hänen kallonsa on hieman kaareva. Otsa on hieman kuono-osaa pidempi ja niitä erottava pysähdys on hyvin merkitty. Sen korvat ovat pienet, terävät ja pystyt. Hänen paksut, ryppyiset kulmakarvat antavat hänelle lävistävä ja ilkikurinen ilme. Sen leuka on vahva ja sen hampaat ovat hyvin kehittyneet tämän kokoiselle eläimelle.

chien Westie valkoinen länsiylämaanterrieri
Tekijät: NIKON D5000/Pxhere

3. Erittäin käytännöllinen asuntokoira

Westie on erityisen yleinen ville koska hän sopeutuu hyvin kerrostaloasumiseen. Ole kuitenkin varovainen kävelemässä sitä säännöllisesti, olipa kyseessä pitkä kävelymatka metsässä tai yksinkertainen kierros korttelissa. Hän tarvitsee raitista ilmaa ja vähän liikuntaa, hän on aktiivinen luonne.

Hän tulee hyvin toimeen lasten kanssa, on erittäin suosittu pientä seuraa etsivien perheiden keskuudessa ja voi olla sopiva kokemattomia omistajia. Tämä eläin on hyvin itsenäinen. Sen huolto ei ole kovin monimutkaista, mutta se kannattaa kuitenkin harjata useita kertoja viikossa, jotta sen turkki pysyy hyvässä kunnossa. Toisaalta on tarpeen laskea 1000-1200 euroa keskimäärin ostaa sen.

4. Se on hypoallergeeninen!

Jos olet allerginen koirille, mutta haaveilet silti pienen turkkipallon adoptoimisesta, Westie on sinua varten! Vaikka mikään piski ei ole 100 % ”hypoallergeeninen”, jotkut aiheuttavat paljon vähemmän oireita että muut. Ja niin on myös Westie.

Lemmikkiallergiat johtuvat a immuunijärjestelmän epämukava reaktio joidenkin ihmisten altistuessaan ”allergeenille”. Koirien tapauksessa nämä allergeenit löytyvät heidän ihostaan turkistaheidän ihoheidän sylkiheidän virtsat… Nämä ovat ”pneumaallergeeneja”: ne pääsevät kehoomme hengityselinten kautta (sieraimet, silmät, suu…) ja aiheuttavat kaikenlaisia ​​oireita: astma, sidekalvotulehdus, allerginen nuha… Aloitat yskimisen, nenäsi juoksee, silmäsi itkevät ja punastuvat… Lyhyesti sanottuna se on todella ärsyttävää.

No, kävi ilmi, että Westie on sellainen rotu irtoaa hyvin vähän hiuksia, mikä mahdollistaa ympäristössä olevien allergeenien määrän rajoittamisen. Se ei ole mikään ihmeratkaisu, mutta se vähentää selvästi oireiden voimakkuutta. Ehkä jopa tarpeeksi, jotta voit vihdoin adoptoida unelmiesi pojan?!

chien Westie valkoinen länsiylämaanterrieri
Tekijät: SarahNakel/Pixabay

5. Pieni tähti!

Westie on koira erittäin muodikas. Ja hän tietää sen omakseen röyhkeä ja ylpeä ilme ! Kuinka voit vastustaa hänen tappavaa katsettaan, loistavaa takkiaan ja suloista pientä nenää? Mahdotonta. Hänen lempeä ja energinen hahmonsa on jo voittanut monia sydämiä! Itse asiassa Westie on yksi suosituimmista roduista.

Se on myös a pieni näytön tähti ! Hänet löytyy televisiosarjojen, kuten Hamish McBeth, pääroolissa César-brändin ja My Dogin kasvoina sekä monissa muissa mainoksissa. Kuuluisten Westien joukossa mainitaan myös Bronte, JK Rowlingin koira, hänen muusansa, joka innostaa häntä luomaan yhtä omalaatuisia ja kiehtovia maailmoja kuin Harry Potterin!

6. Sydämellään metsästäjä

Valkoinen länsiylämaanterrieri on a pelottava metsästäjä : kettuja, jäniksiä, mäyriä, jyrsijöitä ja muita tuholaisia ​​on vain varottava! Se on myös a erinomainen ”kaivaja”… Hyvä koulutus on siis välttämätön, jos et halua puutarhasi näyttävän myyrien armeijalta…

Lisäksi on huomattava, ettähaukkua on melko kehittynyt käytös terrierillä. He pitävät omaa aluettaan ja pienimmänkin tunkeilijan, pienimmänkin saaliin havaittaessa ne hyppäävät ja haukkuvat. Ne voivat olla hieman meluisia ja itsepäisiä, joten hyvä koulutus on välttämätöntä, jotta heidän kanssaan on helppo elää.

chien Westie valkoinen länsiylämaanterrieri
Tekijät: Canon EOS REBEL T3/Pxhere

7. Kaiken kaikkiaan vankka rotu, mutta silti altis tietyille sairauksille

Se on koira maalaismainen joiden elinajanodote on 11-14 vuotta vanha. Se on kuitenkin altis tietyille sairauksille:

– Kranio-leukaluun osteopatia, epänormaali luun lisääntyminen kallossa (erityisesti alaleuassa). Sitten havaitsemme leuan muodonmuutoksia sekä pureskeluhäiriöitä, joihin liittyy kipua, joka voi saada eläimen lopettamaan syömisen. Siksi se on mahdollisesti vakava. Siitä huolimatta tauti taantuu usein 12-13 kuukauden iässä.

– Nivustyräkyhmy nivusissa, joka johtuu vatsaelinten ulkonemasta vatsan seinämän läpi (nivuskanavan kautta).

– Primaarinen seborrea, ihosairaus, joka johtuu keratinisaatiohäiriöstä (ihon pintakerrosten muodostumisvaihe). Oireet ovat erilaisia: punaisia ​​laikkuja, suomuja, kellertäviä, pahoinvoivaa hajuisia kuoria, mustapäitä, rasvainen iho sekä toistuvia superinfektioita.

– Keuhkofibroosi : Keuhkokudos korvataan sidekudoksella. Silloin koiralla on hengitysvaikeuksia, yskää ja liikunta-intoleranssi, joka voi joskus johtaa jopa syanoosiin (sinertävät limakalvot) tai pyörtymiseen (tajunnan menetys).

Järvikommunikaatio interventriculaire, sydänvika (epänormaali aukko kahden kammion välillä), joka on läsnä syntymästä lähtien. Se voi koostaan ​​riippuen pysyä oireettomana tai aiheuttaa sydämen vajaatoiminnan merkkejä (hengitysvaikeudet, yskä, liikunta-intoleranssi jne.).

– Globoidisolujen leukodystrofiaentsyymipuutos (galaktoserebrosidaasi), joka aiheuttaa myeliinin rappeutumista. Yksinkertaisesti sanottuna: se on hermoston sairaus. Se aiheuttaa erilaisia ​​oireita: halvaantuminen/pareesi, vapina, näönmenetys, tasapainohäiriöt, epilepsia… Tämä sairaus on kuitenkin edelleen melko harvinainen.

Siitä on myös raportoitumuita taipumuksia harvinaisempia, kuten: luu-nivelongelmat (esim. Legg-Calvé-Perthesin tauti, hemivertebra, prognathismi), neurologiset (esim. quadriplegia ja amblyopia), iho (esim. atopia), silmät (esim. kaihi, glaukooma, mikroftalmia, linssin sijoiltaanmeno) , vaskulaarinen (esim. keuhko- tai aorttastenoosi)…

Pidät myös:

10 hypoallergeenista koirarotua

Bichon Maltese: tärkeimmät tiedot tästä pienestä silkkikarvaisesta koirasta

Yorkshirenterrieri: perusasiat tietää tästä seikkailunhaluisesta pienestä koirasta!