Kaikki koiran tunnistamisesta (siru ja tatuointi)

Ranskassa on lähes 15 miljoonaa eläintä, jotka tunnistetaan tatuoinnilla tai elektronisella sirulla. Se on tärkeä refleksi, ja yhä useammat ranskalaiset näyttävät ottavan sen käyttöön. Tässä on pieni tiedosto, jossa on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää aiheesta.

Onko koirasi tunnistaminen pakollista?

Vastaus on yksinkertainen: oi ! Koiran tunnistamatta jättäminen on rikos, josta voidaan tuomita 4. luokan sakkoon (750 €). Tarkemmin sanottuna loi toteaa, että se on pakollinen:

  • Ennen koiran luovuttaminen ilmaiseksi tai maksua vastaan.

  • Kaikille yli vuotiaille koirille 4 kuukautta ja syntyneet 6.1.1999 jälkeen.

  • Kaikille kotimaisille lihansyöjille osastolla, joka on virallisesti julistettu tartunnan saaneeksi raivoa.

Mitä on tunnistaminen?

Tunnistaminen koostuu a ainutlaatuinen numero eläimellesi, jota hän pitää kuolemaansa asti. Tämän numerosarjan (tai kirjain) ansiosta se löytyy Fichier National I-CAD, suurin kotimaisille lihansyöjille tarkoitettu eurooppalainen tietokanta. Se tallentaa erilaisia ​​tietoja jokaisesta eläimestä: nimi, syntymäaika, sukupuoli, laji, rotu, omistajien yhteystiedot… On olemassa kaksi sallittua tunnistusmenetelmää: siru ja tatuointi (voit myös yhdistää).

Elektroninen siru tai transponderi

Se on pieni sylinteri, joka on riisinjyvän kokoinen pistää ihon alle koirastasi suurella ruiskulla. Hän pysyy siellä koko ikänsä. Ranskassa tämä tehdään ”vasemman kaulakourun” tasolla, eli kaulassa, vasemman korvan takana. Toimenpide on lähes kivuton eikä siru ole terveydelle vaarallinen: se on bioyhteensopiva, vedenpitävä eikä sisällä magneetti- tai sähköjärjestelmää.

Se voidaan lukea ohittamalla a ajaa erityisesti lähellä. Monilla ammattilaisilla on sellainen: eläinlääkärit, puntit, turvakodit, palomiehet, poliisit… Se paljastaa sitten koiraasi liittyvän 15-numeroisen koodin. Jälkimmäinen sisältää kolme maata osoittavaa numeroa (250 Ranskassa), kaksi lajiin liittyvää numeroa (26 koirille, kissoille ja freteille), kaksi valmistajaa koskevaa numeroa ja kahdeksan kunkin eläimen numeroa.

tunnistuspoika
Laajuus: Vetkit / iStock.

Tatuointi

Tällä kertaa tatuoimme eläimen korvaan (tai sen reiteen) kolmen/neljän numeron ja kolmen kirjaimen sarjan. Tätä varten pieni neula pistää hänen ihonsa ja tallentaamuste. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla:

  • Ihotautilääkärin kanssa, samanlainen työkalu kuin ihmisten tatuoinneissa. Koirilla toimenpide tulee tehdä yleisanestesiassa. Tämä tekniikka on ylivoimaisesti suosituin nykyään.

  • Tatuointipihdeillä. Tämä on melko julma ja tuskallinen menetelmä, joka koostuu eläimen korvan murskaamisesta kahden palan väliin, joista toinen on vuorattu monilla tatuoinnin hahmoja piirtävillä pisteillä. Tämä voidaan tehdä ilman anestesiaa, valitettavasti koiralle.

Chip VS -tatuointi: mitä valita?

Yleisesti, tatuointi käytetään yhä harvemmin, koska siinä on erilaisia ​​haittoja: usein vaaditaan anestesiaa, hahmoja on joskus vaikea lukea, kirjoitus saattaa haalistua ajan myötä, siihen on vaikea päästä käsiksi aggressiivisen eläimen tai pelokkaan, joka ei päästä korvaansa olla manipuloitu, uudet tatuoinnit eivät enää salli matkustamista ulkomaille…

Tämän kohtaamaan elektroninen siru on monia etuja: se on pysyvä, ei väärennettävä, helppo lukea jopa kiihtyneelle koiralle, helppo pistää, ei vaadi anestesiaa eikä rauhoitusta, mahdollistaa sen kuljettamisen kaikkialle… Sillä on kuitenkin suuri haittapuoli verrattuna tatuointi: se ei ole ilmeistä. Kadonneen koirasi kohtaava henkilö ei ehkä ajattele kirppua eikä ryhdy toimenpiteisiin löytääkseen sen. Tämä on kuitenkin mahdollista korjata kiinnittämällä eläimen kaulukseen a mitali ”Minulla on elektroninen siru” (se tarjotaan usein, kun se laitetaan paikalleen). Toinen vaihtoehto on tehdä kaksoistunnistus: mikrosiru JA tatuointi (se voi olla yksinkertaisesti ”P” – kuten siru – rekisteröity hänen korvaansa).

tunnistuspoika
Tekijät: Yana Yankova / iStock.

Milloin ja miten tunnistaa koirasi?

Jos haluat tatuoida tai sirua eläimen, sinun tarvitsee vain viedä se eläimen luo eläinlääkintä. Yleensä tämä tehdään ensimmäisen käynnin aikana. Neuvottelun aikana ammatinharjoittaja täydentää henkilöllisyystodistuksen ja hoitaa kaikki muodollisuudet.

Eläinlääkärit ovat ainoita ammattilaisia, joilla on lupa istuttaa elektronisia siruja. Siitä huolimatta, lisensoidut tatuoijat heillä on myös oikeus tatuointiin, mutta vain alle 4 kuukauden ikäisille koirille, pihdeillä ja ilman anestesiaa.

Mitä hyötyä eläimen tunnistamisesta on?

On monia syitä, joita kuvasimme yksityiskohtaisemmin toisessa artikkelissa. Näin voit löytää kadonneen koirasi, matkustaa sen kanssa ulkomaille, todistaa sen henkilöllisyytensä, osoittaa, että se kuuluu sinulle, varmistaa kansanterveyden ja eläinten hyvinvoinnin… Kysymys ei ole vain velvollisuudesta, vaan on myös todella hyödyllinen sinulle ja yhteiskunnalle.

Muista päivittää tietosi

Tunnistaminen on todella tehokasta vain, jos tietosi ovat ajan tasalla. Eli siinä tapauksessa muuttaa (muutto, uusi puhelinnumero, eläimen katoaminen…), muista ottaa yhteyttä I-CAD:iin. Ei ole harvinaista, että kadonnut koira tuodaan takaisin eläinlääkärille, mutta sen isäntiä on mahdotonta tavoittaa, koska heidän yhteystietonsa eivät ole enää voimassa…