kaikkea tästä koirarodusta

Mäyräkoira on pieni, lyhytjalkainen koira, jolla on pitkänomainen runko. Siksi se on ystävällisesti lempinimellä ”makkarakoira”! Mutta älä anna sen ulkonäön hämätä: se on urheilullinen ja nopeasti juokseva koira. Kerromme sinulle tämän ilkikurisen rodun olennaiset asiat!

1. Saksalaista alkuperää oleva koira

Metsästäjät ottivat mukanaan mäyräkoiria metsästys keskiajan aikana. Saksaksi sitä kutsutaan mäyräkoirajoka tarkoittaa ”märä koira”. Hänen innokas hohto, sen pieni koko et hänen ketteryyttäänmetsästäjät voivat luottaa siihen, että mäyräkoira huuhtelee koloja.

2. Kilpailu, jossa on vaihtelevia ilmeitä

Se on olemassa kolme erilaista takkia mäyräkoiralle, joka sitten tulee sisään kolme lajia :

  • Lyhyet hiukset : ne ovat pehmeitä ja erittäin paksuja.
  • Kovat hiukset : Näillä mäyräkoirilla on pieni parta ja tuuheat kulmakarvat.
  • Pitkät hiukset : ne ovat pehmeitä ja silkkisiä. Kasvavat myös hännän päällä ja antavat tälle mäyräkoiralle lisä viehätysvoimaa. Tämä vaatii kuitenkin koiran harjaamista usein.

Jokainen sen erityispiirteet vaikuttaa myös paino mäyräkoirasta. Se, jolla on lyhyet hiukset, sekä se, jolla on pitkät hiukset, eivät paina enempää kuin 4 kg. Mitä tulee karvakarvaiseen mäyräkoiraan, se voi saavuttaa 9 kg.

mäyräkoira
Tekijät: Pixabay/9883074

3. Kärsivällinen ja itsepäinen pieni koira

Mäyräkoira on koira pelaajamutta siihen vahva luonne ! Hänellä on tapana olla varovainen vieraita kohtaan. Kuitenkin sen esimerkillistä kärsivällisyyttä helpottaa hänen koulutustaan. Hän haluaa kuitenkin olla hallitseva. Hänen isäntänsä on opetettava häntä tieteenaloihin ja asenna a luottamus hänen kanssaan.

Luo säännöt mahdollistaa myös mäyräkoiran olevan erittäin tottelevainen ja siksi täydellinen kumppani peli ja kävelykatuja.

4. Turkispallo täynnä rakkautta

Kun koulutuksen perusteet on luotu, huomaat, että mäyräkoira on hyvin hellä. Hän omistaa a liiallinen kiintymys isännälleen, mikä tekee hänestä akolyytin uskollinen. Hänellä ei ole vaikeuksia löytää itselleen paikka a lapsiperhe. Sen luonne on pääasiassa hallitsevakannattaa kuitenkin olla varovainen vahvistaa säännöt alusta.

5. Se mukautuu helposti ympäristöönsä

Mäyräkoira pienen kokonsa vuoksi sen kärsivällisyyttä sinä tiedät harkintavaltaa sopii sisäelämää. Ota se varovasti pois joka päiväkoska hän on edelleen urheilullinen koira, jonka on ponnisteltava.

Vanhat ihmiset Puutarha, jossa hän voi juosta kaikilla tassuilla, arvostaa mäyräkoiran seuraa, tarjous, rauhoittua et hellä.

chiot teckel
Krediitit: iStock

6. Se on vankka ja ahne

Elinajanodote mäyräkoirasta on n. 14 ans. Ikääntyminen ei vaikuta erityisesti hänen fyysiseen kuntoonsa. Toisaalta hänen hiuksensa ovat taipuvaisia mene valkoiseksi iän myötä.

On kuitenkin varottava, että mäyräkoiraa ei paineta liikaa, koska sillä on a heikko selkäranka. Siksi hänen on kulutettava maltillisesti. Varo erityisesti, ettei se nouse ja laske liikaa. portaat.

Se mitä tarvitaan, on löytää rytmi koirallesi sekä a tasapainoinen ruokavalio. Itse asiassa hänellä on tapana lasi lihoa. Varo makeisia!

7. Harkitsettavat hinnat

Puhdasrotuisen koiran ostaminen maksaa aina tietyn hinnan. Mäyräkoiran se vaihtelee 700 et 1200 euroa. Lisäksi valinta korkealaatuisia krokettejaja ehkä muutaman käynnin trimmaaja muodostavat myös tietyn budjetin.

mäyräkoira koira
Tekijät: werner22brigitte/Pixabay

Viitteet

LIGER, baptisti. Kuka sinä olet, mäyräkoira? Lue, 2021, nro 495, s. 19-19.

GALIBERT, Francis, ANDRE, Catherine ja HITTE, Christophe. Koira, nisäkäsgenetiikan malli. lääketiede/tiede, 2004, voi. 20, nro 8-9, s. 761-766.