Jack Russellinterrieri, tärkeimmät tiedot tästä suloisesta koirasta

Jack Russellinterrieri on pieni energiapallo, joka kylvää iloa kaikkialle tielleen! Jos rakastuit hänen enkelikasvoonsa ja adoptoit sellaisen, et kyllästy! Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää tästä suloisesta piskistä.

Tämä rotu kuuluu ryhmään 3 ”Terrierit”, jakso 2 ”Pienet terrierit”, numero 345 (FCI).

1. Pieni tarina

Jack Russell on peräisin Iso-Britannia. Sen nimi on peräisin 1800-luvulla rodun kehittäneestä pastorista: pastori John Russell. Anglosaksisessa maailmassa ”Jack” on deminutiivi sanasta ”John”. Englanti ovat aina olleet hyvin loogisia…

Tämä kirkkomies tarvitsi koiran metsästääkseen pienriistaa. Siksi hän tarvitsi nopean koiran, joka pystyi irrottamaan eläimet koloistaan. Vuosien varrella hän kehitti kaksi hyvin samanlaista rotua: Parson Russell Terrieri ja Jack Russell Terrieri. Suurin ero on niiden koossa: Jack Russell on pienempi ja hoikkampi.

Jack Russell
Tekijät: Jacob Curtis / Unsplash

2. Lyhytjalkainen mutta tukeva eläin

Jack Russellilla on ruumis pidentää joka sopii suorakulmioon. Se on a pikkuinen Säkäkorkeus 25-30 cm, paino 5-6 kg. Se on melko lyhytjalkainen eläin, sen jäsenet eivät ole kovin pitkiä, mutta ne ovat hyvin lihaksikkaita.

The cou on vahva ja hyvin piirretty. Se jatkuu a -lta oikea ja a ohjat kiinteä. siellä rinnassatoisaalta on melko korkea. THE kylkiluut ovat kaarevia ja hieman litistettyjä, mikä helpottaa liikkumista. Päätämme kohtaan jonottaa joka voi olla täydellinen tai lyhennetty. Mutta kun sitä lyhennetään, sen täytyy silti saavuttaa korvan korkeus.

3. Enkelin kasvot

Tällä koiralla on pienet mantelisilmät joka tekee useamman kuin yhden halkeaman! Niiden tumma väri antaa sille koskettavan ilmeen, johon voit nopeasti eksyä! Ne on peitetty silmäluomilla, joissa on pigmentoituja reunoja, mikä vahvistaa entisestään sen vastustamatonta ulkonäköä.

Ses korvat napissa tai roikkuvat, on varustettu erinomaisella liikkuvuudella. Hänen vaientaa päättyy kauniiseen mustaan ​​tryffeliin. Yleensä kallo on melko tasainen, pysähdys hieman korostunut ja otsa hieman kuonoa pidempi.

Taso takki, on 3 erilaista lajiketta: yksi sileäkarvainen, yksi karkeakarvainen ja yksi kovakarvainen (tunnetaan nimellä ”rautalanka”). Valkoisen tulee pysyä päävärinä. Siinä on kuitenkin mustia ja/tai ruskeita pilkkuja.

Jack Russell
Tekijät: PetraSolajova / Pixabay

4. Eloisa seuralainen!

Se on erittäin aktiivinen eläin, täynnä elinvoimaa ja sävy! Sen koko saattaa tuntua sopivalta kaupunkielämään, mutta se ei pidä paikkaansa sen dynaamisen luonteen kanssa. Se voi silti sopeutua kaikkiin ympäristöihin, mutta sinun ei pidä säästää kävelyillä. Tämä energiapallo on käytettävä!

Lisäksi se on koira, jolla on paljon persoonallisuutta. Hänen eloisat, valppaat silmänsä antavat hänelle tulisen ilmeen. Hän on myös erittäin älykäs ja itsevarma. Hänen suloinen, ystävällinen ja leikkisä puoli vetoaa nuoriin ja vanhoihin. Lopuksi muistamme, että se on erinomainen kumppani koko perheelle!

5. Erinomainen metsästäjä

Jack Russell valittiin metsästystaitojensa vuoksi. Sen joustava ja joustava ulkonäkö tekee siitä upean ketteryyttä. Hän ei ole kovin iso, mutta hänen omansa leuka on leveä, sen hampaisto vahva ja sen hyvin kehittyneet lihakset.

Sitkeä, rohkea ja peloton, se ryntää saaliinsa takaa eikä jätä sitä kaipaamaan. Tämä saalistaja ei ole vaikeuksia sukeltaa maan alle syrjäyttääkseen pieniä eläimiä pesästään. Kettujen, lumikoiden, mäyrien ja nuijarien on vain oltava varuillaan!

Jack Russell
Tekijät: gefrorene_wand / Pixabay

6. Edullinen huolto ja hinta

Tämä on maalaismainen koira, joka ei vaadi erityistä huoltoa. THE perushoito riittää (säännölliset harjausvedot ja kylvyt, hampaiden harjaus, hilseily, kynsien hoito jne.). Ole kuitenkin varovainen metsässä kävelyn jälkeen, josta hän saattaa palata melko likaisena. Mitä tulee ostohintaan, se vaihtelee 400 ja 1300 euroa yleisesti.

7. Jack Russellin terveys

Se on eläin vankka. Kaiken kaikkiaan hän on melko hyvässä kunnossa. Sen elinajanodote on noin 13-16 vuotta vanha.

Se on kuitenkin alttiita tietyille sairauksille : neurologiset ongelmat (esim. perinnöllinen ataksia, myasthenia gravis, synnynnäinen kuurous), nivelrikko (esim. Legg-Calvé-Perthesin tauti, polvilumpion mediaalinen dislokaatio), iho-ongelmat (esim. sijoiltaanmeno ja glaukooma, kohdunulkoiset ripset, entropio), immuuni (esim. vaskuliitti, vaikea yhdistetty immuunivajaus), hyytymishäiriöt (esim. tekijä X:n puutos)…

Jack Russell
Tekijät: Hansaldenhoven/Pixabay

Pidät myös:

Valkoinen länsiylämaanterrieri: tärkeimmät asiat, jotka sinun tulee tietää tästä pienestä roistosta!

Yorkshirenterrieri: perusasiat tietää tästä seikkailunhaluisesta koirasta!

Shih Tzu: perusasiat tietää tästä kauniista koirasta