Häntäänsä heiluttava koira ei välttämättä ole onnellinen

”Katso, koirani on iloinen, hän heiluttaa häntäänsä! » Kyllä ehdottomasti, koira heiluttaa häntäänsä, kun se on onnellinen! Kuitenkin ajatus, että häntä heiluttaen koira on välttämättä onnellinen, on liian laajalti välitetty väärinkäsitys. Tietysti, kun tulet töistä kotiin ja koirasi tervehtii sinua lämpimästi häntää heiluttaen, hän on tietysti iloinen nähdessään sinut, mutta huomaat, että tämä käytös voi tarkoittaa monia muita asioita…

makaava koira heiluttaa häntää
© Charlotte-Amelia-Poe – iStock

Koirani ilmaisee innostuksensa

Kun tulet kotiin illalla, ennen kävelylle lähtöä tai uuden ihmisen tai sukulaisen näkemästä, piski tuntee paljon iloa ja jännitystä. Ilmaista sitä, sen hännän räpyttely on yleensä nopea ja joskus jopa soi kaikkiin suuntiin ilman tarkkaa rytmiä. Häntä voidaan käyttää korkealla tai matalalla. Hyvällä tuulella koirasi voi jopa kahlata takaraajoaan samaan tahtiin kuin häntäänsä.

Koirani on varassa

Häntä suorittaa erittäin nopea liike vasemmalta oikealle. Erikoisuus on, että koira laittaa sen jalkojensa väliin, joskus jopa hännän kärki löytyy täysin koiran vatsaa vasten. Tämä hännän liike on tyypillistä pennuille, mutta myös hieman pidättyville koirille.

Koirani on hermostunut

Kyllä, ahdistunut koira voi myös heiluttaa häntäänsä. Tämä on helppo havaita, kun kävellessä sattuu kohtaamaan koiran vartioimassa talonsa puutarhassa. Katso hyvä! Hyvin usein hän haukkuu ja heiluttaa häntäänsä samaan aikaan, mutta tämä ei tarkoita, että hän olisi iloinen nähdessään sinut huoltajan roolistaan ​​huolimatta. Kun koira on hermostunut, sen hännänlyönti on yleensä hidasta ja nykivää. Sitä käytetään yleensä suorana.

Koirasi on rauhallinen

Olipa sitten mukavan kävelyn jälkeen tai konfliktin jälkeen jonkun koiratoverinsa kanssa, koirasi voi ilmaista rauhallisuuttaan monien signaalien avulla, mukaan lukien heiluttaa häntäänsä hyvin kevyesti. Tässä tilanteessa se on yleensä alhainen.

Lopuksi muista se jokainen koira on erilainen ja hänellä on tapa puhua, joka voi poiketa hieman naapurin koiran puhumisesta. Siksi tähän tietoon on suhtauduttava varovasti, koska universaalia tulkintaa ei ole!