Erot koiran ja kissan välillä

”Tulee toimeen kuin kissa ja koira” on suosittu ilmaus, jota käytetään kuvaamaan kahden ihmisen välistä suhdetta, jotka eivät tule toimeen. Se ei ole täysin totta eläinystäviemme suhteen, koska on hyvin yleistä nähdä koiran ja kissa tulevan loistavasti toimeen samassa taloudessa. Vaikka heidän hahmonsa voivat olla täysin yhteensopivia, nelijalkaisten ystäviemme välillä on silti suuria eroja. Onko sinulla käsitystä mitkä?

Miesten kesyttäminen

koira ja kissa nurmikolla
Tekijät: Sergey_away / iStock

Kissa ja koira eivät tulleet ihmiselämäämme samaan aikaan. Itse asiassa, jos arvioidaan, että koira olisi kesytetty noin 15 000 ans, kissan kesyttäminen tapahtuu paljon myöhemmin. Viimeisimpien löytöjen mukaan kynäkissamme alkoivat olla osa ihmiselämää ympärillä 10 000 ans. Tällä erolla ei todellakaan ole vaikutusta muihin tässä artikkelissa lueteltuihin, mutta ajattelimme, että olisi mielenkiintoista kertoa sinulle!

Elämän rytmi

Pentu ja kissanpentu halaavat toisiaan
Tekijät: FamVeld / iStock

Olet varmasti jo huomannut sen, jos sinulla on kotona kaksi nelijalkaista yksilöä: niillä ei ole ollenkaan samaa elämänrytmiä! Kun koira nukkuu ja herää samaan aikaan kuin sinä ollakseen mukana kaikissa seikkailuissasi kissa arvostaa ulkoilua pimeän jälkeen. Vaikka kissat eivät olekaan täysin yöeläimet, on yleistä nähdä kissoja nukkumassa päivällä ja tullessa ulos yöllä, koska silloin niiden suosikki saalis aktivoituu. Tietysti se riippuu jokaisesta yksilöstä ja jotkut kissat haluavat tulla kotiin nukkumaan lämmössä.

Hyvin erilaisia ​​käyttäytymismalleja

Koira ja kissa omistajansa kanssa
Laajuus: nensuria / iStock

Oletko koskaan kuullut, että olit jumala koirallesi, mutta kissasi luuli olevansa itse jumala? Tietenkin tämä on vain huumoria, ja toisin kuin yleisesti luullaan, on ymmärrettävä, että kissasi voi rakastaa sinua yhtä paljon kuin koirasi! Heillä ei vain ole samaa tapaa ilmaista itseään, esimerkiksi: hännän liike. Kun koira heiluttaa sitä, se tarkoittaa, että hän on onnellinen, kun taas häntää heiluttava kissa ilmaisee todennäköisemmin tyytymättömyyttä ja ärtyneisyyttä. Koira on usein lähempänä ihmistä, joten kun kutsut ystäviä, hän on ensimmäinen, joka ilahtuu. Kissasi saattaa mieluummin eristää itsensä. Nämä esimerkit ovat tietysti yleisiä ja jokainen voi käyttäytyä eri tavalla.

Hygienia

Kissanpentu koiran päässä
Tekijät: Ksenia Raykova / iStock

Vaikka Médor pyörii ilman komplekseja mutalätäkössä välittämättä ulkonäöstään, ei koskaan tulisi mieleen Félixille, joka mieluummin viettää tuntikausia itsensä hoitamiseen! Todellakin, on olemassa a suuri ero hygieniassa koiran ja kissan välillä. Koira ei ole ”likainen” eläin, sillä ei vain ole kissalla olevaa hoitovaistoa. Tästä syystä annamme heille kylpyjä säännöllisesti toisin kuin heidän kissaystävänsä. Sama koskee ulosteita, kun taas koira tekee vähän missä parhaaksi näkee, kissa, erittäin herkkä, ulostaa pentueeseensa ja peittää sen huolellisesti.

koulutus

koiran ja kissan syöminen
Laajuus: anastas_ / iStock

Ajattelemme usein, että koira kouluttaa itseään, kun ei ole mitään tekemistä kissan kanssa, mutta se on täysin väärä! Ainoa ero on, että kissa on paljon vaikeampi motivoida kuin koira. Voit opettaa koirallesi minkä tahansa tempun pienellä makkarapalalla ja silittämällä. Kissallesi se voi olla monimutkaisempaa… Mutta sinun täytyy vain yrittää löytää oikea menetelmä!

Elinajanodote

Koira ja kissa halaavat toisiaan
Laajuus: chendongshan / iStock

Usein sanotaan, että kissalla on 9 elämää! Emme tiedä onko tämä totta, mutta joka tapauksessa hän elää pidempään kuin hänen ystävänsä koira. Itse asiassa kissa elää keskimäärin parikymmentä vuottakoira elää sillä välin n 15 ans. Nimittäin se, että suuret koirat elävät yleensä lyhyemmin (8-10 vuotta) kuin pienet koirat (15-18 vuotta).