Elämäsi jakaminen koiran kanssa on hyväksi terveydelle

Vaikka et epäile hänen hyviä aikomuksiaan, et varmasti epäillyt kaikkia etuja, joita koirasi voi tarjota sinulle. Itse asiassa koiran omistaminen elämässäsi on erittäin hyödyllistä terveydelle, ja se on todistettu! Sen lisäksi, että he suihkuttavat sinua rakkaudella päivittäin, heillä on poikkeuksellisia kykyjä pitää meidät hyvässä kunnossa ja auttaa meitä ehkäisemään tiettyjä sairauksia, erityisesti heidän erehtymättömän tunnelmansa ansiosta. Tutustu tämän artikkelin loppuosassa, kuinka koirat voivat olla päivittäisen terveytesi palveluksessa!

Syövän havaitseminen

Kuten monien muidenkin sairauksien kohdalla, koirat voivat todella havaita syövät! Tämä koskee tietysti vain koiria, jotka on erityisesti koulutettu tähän. Kiitos heidän hajusoluja, joita on 200 000 miljoonaa (meitä on viisi miljoonaa) ja neljä kertaa kehittyneemmällä hajulohkollaan koirat ovat mestareita tällä alueella. He todellakin pystyvät havaitsemaan syöpäsolut hyvin aikaisin. Niiden voimakkaan tunnelman avulla pyritään havaitsemaan syövät hyvin varhaisessa vaiheessa edistää potilaan toipumismahdollisuuksia.

lähikuva koiran nenästä
© Laurie Faille – iStock

Estä epileptiset kohtaukset

Ennen epilepsiakohtausta elimistö erittää ainetta, jonka koira pystyy joskus jopa havaitsemaan kolme tai neljä tuntia ennen hyökkäystä ! Joka tapauksessa INP-Toulousen ja Inserm-Rennesin laboratorioiden tekemä tutkimus yrittää todistaa tämän. Tämä mahdollistaisi monien asioiden muuttamisen tietyillä potilailla, sillä jos 70 % heistä stabiloituu hoitojen ansiosta, loput 30 % on resistenttejä epilepsialääkkeille. Koiran ottaminen vierellään antaisi heille mahdollisuudenennakoida kriisejä jotta he voivat valmistautua siihen ottamalla lääkkeitä ja pääsemällä turvaan. Lisäksi tämä vähentää masennusta ja ahdistusta hyvin läsnä näissä ihmisissä, koska he voivat ennakoida kriisejä ja siten elää paremmin taudin kanssa.

Tue diabeetikkoja

Kuten epilepsian kohdalla, näyttää siltä, ​​​​että kehomme erittää erityistä hajua, kun olemme saamassa hypoglykemiaa. Siksi koirat ovat täydellisiä seuralaisia ​​ihmisille diabeteksesta kärsivä. He voivat todellakin varoittaa omistajaansa vähän ennen kriisiä, jopa ennen kuin pienintäkään oiretta on näkyvissä, niiden turvaamiseksi ja siten parantaa heidän asumismukavuuttaan.

Kardiovaskulaaristen riskien vähentäminen

nuori nainen juoksee koiransa kanssa
© nensuria – iStock

Koiran silmiin katsominen tekisi hyvää sydämellesi. Kyllä sen mukaan tutkimuskun koirankoira ja sen isäntä katsovat toisiaan silmiin, heidän oksitosiinitasonsa nousevat pilviin. Muistutuksena, oksitosiini ei ole vähempää kuin onnen ja kiintymyksen hormoni. Lisäksi koiraa puhuminen tai silittely tekisi myös hidastaa sykettäsi ja alentaa verenpainetta, juuri se ! Lopuksi, et ehkä tiedä sitä, mutta koira saa sinut kävelemään päivittäin ja keskimäärin kaksi kertaa enemmän kuin ihmiset, jotka eivät sitä tiedä. Ja tietysti kuka sanoo liikuntaa, sanoo paremmassa kunnossa pitämisen!