Bullterrieri tai ”koiran gladiaattori”

Ensi silmäyksellä näkyvästä nenästään tunnistettavalla bullterrierillä on melko epätyypillinen ruumiinrakenne. Se on ainoa koira, jolla on tämä profiili nimeltä ”Roman nose”, mikä tekee siitä niin ainutlaatuisen. Pienillä kolmiomaisilla silmillään ja gladiaattorirakenteellaan bullterrieri on todellinen pieni rakkauden pallo. Se on täydellinen perheille, joissa on lapsia tai ilman.

Bullterrierin pieni historia

Bullterrieri hyppää ilmaan
Krediitit: virgonira / iStock

Bullterrierirotua alettiin kehittää jo 1700-luvulla. AT Tuolloin englantilaiset pitivät taisteluista, jotka vastustivat erityisesti härkää ja bulldogia. Kyllä, luit oikein! Silloin he saivat idean cvertaa näitä kuuluisia taistelubuldogeja terrierikoiraan: valkoiseen englantilaiseen terrieriin. Alun perin bullterrieri luotiin siksi järjestämään erilaisia ​​taisteluita muita eläimiä vastaan. Tämän koiran sanottiin myös olevan ”koiran gladiaattori”. Eläintaistelun kielto 1830-luvulla johti sitten vähitellen rodun rappeutumiseen. Se kuitenkin palasi keskipisteeseen 1900-luvun jälkipuoliskolla.

Bullterrieri, koira kaikki lihakset

Valkoinen bullterrieri istuu maassa
Tekijät: MG_54 / iStock

Bullterrierin kaikki ominaisuudet ovat sen munamaisen pään alkuperäisessä muodossa. Todellinen lihaspallo erittäin kompaktilla rungolla, löydämme hänen alkuperänsä taistelukoirana täydellisesti hänen ruumiinsa kautta. Sen mekko on valmistettu lyhyistä hiuksista, jotka voidaan sävyttää valkoisella tai kellanruskealla. Se voi olla myös kolmivärinen tai brindle (raitaefekti). Hänen pienet korvansa seisovat pystyssä hänen päässään. Sen pienet, kapeat, kolmion muotoiset silmät ovat yleensä tummat. Lopuksi, lBullterrierin häntä on lyhyt ja kantaa sitä vaakatasossa. Sukupuolesta riippuen, Bullterrieri voi olla säkäkorkeus 35-50 cm ja paino 20-40 kg.

Bullterrieri, seurallinen ja leikkisä koira

Bullterrieri halaa isäntänsä istuu penkillä
Teot: Bobex-73 / iStock

Bullterrieri, jonka adoptoimme kodeissamme tänään onneksi sillä ei ole enää niitä ominaisuuksia, joita varten se tuolloin luotiin. Nykyään tämä koira on todellinen rakkauden pallo, joka on täysin vailla aggressiivisuutta ja sopii täydellisesti koti- ja perhe-elämään. Tällä piskillä on silmät vain ihmiselleen. Lisäksi luonteeltaan erittäin seurallinen, älä valitse sitä, jos haluat vahtikoiran. Se on mahtava tarvitsee yhteyttä lisäksi sillä on seurauksensa että hänen on vaikea sietää yksinäisyyttä ja tylsyyttä, jotka voivat tehdä hänestä tuhoisan…Täynnä energiaa, tämä pieni koira tarvitsee myös pitkät kävelyt yhtä hyvin kuin paljon peliaikaa kuluttaakseen. Lopuksi, bullterrieri on säilyttänyt esi-isiensä jonkin verran itsepäisen ja ilkikurisen luonteen.

Kuinka paljon bullterrierin adoptointi maksaa?

Bullterrierin hinta vaihtelee luonnollisesti kasvattajan, alkuperän, mutta myös sukupuolen mukaan (naaraat ovat kalliimpia kuin urokset). Keskimäärin voit harkita 1000-1300 euroa, jos haluat LOF:iin rekisteröidyn koiran.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sen tuhma koiran ilmassa bullterrieri on muuttunut paljon ensimmäisestä versiostaan ​​1700-luvulla. Hullu, hellä ja leikkisä koira, joka ilahduttaa niin nuoria kuin vanhojakin.