Bobtail, erittäin vankka englantilainen lammaskoira

Vankka ja vilkas lammaskoira Bobtail on iso koira. Se on tunnistettavissa kaikkien joukosta turkkinsa ansiosta. Sillä on todellakin hyvin erityinen rakenne ja väri, joka koostuu pääasiassa harmaasta ja hyvin ominaisesta valkoisesta. Tämä äärimmäisen ihastuttava isokoira on englantilaista alkuperää, mutta hän on vielä suhteellisen tuntematon ja hänen tiensä kohtaa harvoin. Joten jos haluat tietää lisää, mennään esityksiin!

Bobtailin lyhyt historia

Bobtail-koira makaa nurmikolla
Tekijät: radarreklama / iStock

Bobtailia kutsutaan myös vanhaksi englanninlammaskoiraksi, joka käännetään ranskaksi esi-isänglanninlammaskoiraksi. Siksi se on hyvin vanha rotu ja, kuten olet ehkä arvannut, englantilaista alkuperää. Sen tarkan alkuperän jäljittäminen osoittautuu kuitenkin todelliseksi päänsärkyksi. Tämä koira oli erikoistunut karjan ajamiseen ja sen pörröinen ja erittäin paksu turkki teki siitä erittäin kestävän vuoristoisissa ympäristöissä, mutta myös Englannin maaseudulla. Sen nimi tulee siitä, että sen häntä leikattiin vapaaehtoisesti.. Nykyään tämä käytäntö on selvästi kielletty Ranskassa. Bobtailin nykyinen standardi on melko uusi, koska se on vasta vuodelta 2010, kun taas rodun ensimmäinen näyttely on vuodelta 1873.

Bobtail, harmahtava lammaskoira

Harmaantuva Bobtail-koira, jolla on kuminauha päässään
Tekijät: MOAimages / iStock

Bobtailin karva on erittäin runsas ja puolipitkä. Kuten aiemmin todettiin, erinomaisen laadukkaan pohjakarvan ansiosta se kestää vuorten ankaraa kylmää. Mitä tulee väriin, Bobtail on yleensä harmaa, mutta useat sävyt harmaasta siniseen ovat sallittuja. Pää, kaula, jalat ja vatsa ovat valkoisia.

Tämä iso koira on sekä vaikuttava että tanakka, ja sen pää on melko neliömäinen. Bobtailin häntä oli telakoitu aiemmin, mutta nykyään se voi syntyä lyhyellä hännällä tai muuten pitkä ja hapsuinen. Huolimatta siitä, että hänen silmänsä ovat hiusten peitossa, ne ovat yleensä väriltään ruskeita tai ne voivat olla pieniä. Bobtail voi olla vähintään 56 cm naaralla ja 61 cm uroksen säkäkorkeus. Mitä tulee painoon, se on yleensä 28-40 kiloa.

Bobtail, koira täynnä energiaa ja hellä

Bobtail-koira juoksee nurmikolla
Tekijät: radarreklama / iStock

Vaikka hänestä on tullut todellinen seurakoira, Bobtail on pitänyt lammaskoiran sielunsa syvällä sisällään. Jos sinulla on muita eläimiä, se ei vain käy, vaan hän haluaa myös paimentaa niitä. Suloinen ja ystävällinen, hän on myös lasten kanssa. Tästä huolimatta, tämä koira ei arvosta auktoriteettia ja siksi sitä ei saa laittaa kaikkien käsien väliin. Bobtail voi olla hyvä vahtikoira, mutta häneltä ei kannata odottaa liikaa, koska ihmisen rakastajana hänen on vaikea erottaa hyvät ihmiset pahoista ihmisistä, kun hänen uteliaisuus herää. Hänelle ei myöskään suositella asumista kerrostalossa, koska hän on koira, jolla on valtava kulutustarve.

Mikä hinta Bobtailille?

Bobtail-naaras koira pentuineen
Laajuus: slowmotiongli / iStock

Bobtailin adoptoimisen hinta voi tietysti vaihdella sen alkuperän, sukupuolen ja iän mukaan, jolloin adoptoit sen, mLOF:iin rekisteröityä koiraa kohden on laskettava keskimäärin 1000 € tietäen, että korkeimmat linjat voidaan myydä jopa 1200 eurolla. Bobtail on siksi melko kallis rotu, mutta et tule katumaan sitä!

Jos olet ihastunut Bobtailiin, tämä todellinen rakkauden pallo täyttää sinut epäilemättä onnella!