Berger Blanc Suisse, susi, jolla on puhdas turkki

Hyvin samanlainen kuin saksanpaimenkoira, josta se on peräisin, Sveitsin valkoinen paimen on leikkisä koira ja hyvin lähellä isäntäänsä. Sen lumivalkoinen turkki tekee siitä erityisen tyylikkään. Tämä urheilullinen koira antaa sinulle mahdollisuuden nauttia erittäin pitkistä kävelylenkeistä luonnon ympäröimänä hänen rinnallaan.

Pieni tarina Berger blanc suissesta

Valkoisen sveitsinpaimenkoiran muotokuva
Tekijät: fotograff / iStock

Sveitsin valkopaimenen historia alkoi Saksassa 1800-luvulla. Preussilainen ratsuväen upseeri Max Von Stephanitz halusi luoda ihanteellisen koiran. Kahden koiran risteyttämisen jälkeen siksi hän synnytti saksanpaimenkoiran, jonka jälkeläinen Sveitsin valkoinenpaimenkoira on. Tämän rodun standardit eivät tuolloin sallineet valkoista väriä, valkoinen Sveitsinpaimenkoira ilmestyi paljon myöhemmin. Lisäksi FCI tunnustaa sen virallisesti vuoden 2002 lopussa nimellä, jonka tunnemme nykyään.

Suden vauhtia, jolla on tahraton turkki

nuori valkoinen sveitsinpaimenkoira
Laajuus: EleSi / iStock

Sveitsin valkoinen paimen on koira, jolla on erittäin hieno ja tyylikäs ulkonäkö. Hänen kaunis lihaksistonsa antaa hänelle erittäin harmonisen siluetin. Tällä keskikokoisella koiralla on pitkä kuono, melko pystyt korvat, yleensä ruskeat silmät ja tuuhea häntä. Sen lumivalkoinen turkki on melko paksu, koska siinä on kaksinkertainen turkki, joka suojaa sitä äärimmäisiltä lämpötiloilta.. Valkoisen sveitsinpaimenkoiran korkeus on 53-66 cm. Sen paino voi vaihdella sukupuolen mukaan 25-40 kg.

Berger blanc suisse, lempeä ja uskollinen koira

valkoinen sveitsinpaimenkoira leikkimässä
Tekijät: fotograff / iStock

Sveitsin valkoinenpaimenkoira on poikkeuksellisen ystävällinen ja lempeä koira. Sen erityisen helppo luonne tekee siitä erittäin vastaanottavaisen koulutuksen suhteen. Älykkyyden lisäksi hän on urheilullinen koira, jonka voit helposti saada loistamaan monissa lajeissa, kuten agilityssä tai jäljityksessä. Uskollinen, hänen ainoa halunsa on miellyttää herraansa, jolle hän on täysin omistautunut. Hän ei kuitenkaan siedä yksinäisyyttä kovin hyvin. Siksi on mahdollista, että hän saa käyttäytymishäiriön ja muuttuu tuhoisaksi, jos hänet jätetään yksin liian pitkäksi aikaa eikä ole tottunut siihen. Hän on myös erinomainen vahtikoira.

Mitä hintaa pitäisi odottaa ostaessasi Sveitsin valkopaimenkoiraa?

valkoinen sveitsinpaimenkoira juoksemassa
Krediitit: fotyma / iStock

Sveitsin valkoinenpaimenkoira on siitä lähtien melko kallis koira sen ostohinta on yleensä 1300–1700 euroa. Tähän tietysti lisätään vuosikulut mukaan lukien eläinlääkäri, ruoka jne.

Nyt kun tiedät enemmän Sveitsin valkopaimenkoirasta, ehkä tämä vietteli sinut? Et tietenkään koskaan opi rodusta niin paljon kuin hieromalla sillä olkapäitä. Kaikesta huolimatta tämä artikkeli antaa sinulle pienen käsityksen siitä, mikä sinua odottaa!