Belgianpaimenkoira, tärkeimmät tiedot tästä kauniista eläimestä

Belgianpaimenkoira on suloinen sekoitus eleganssia ja voimaa. Suojaava, rakastava, rauhallinen, hienostunut, se on tasapainoinen koira, joka miellyttää koko perhettä. Tässä on olennaista tietää tästä kauniista eläimestä!

Tämä rotu kuuluu ryhmään 1 ”Pammaskoirat ja karjakoirat”, jakso 1 ”Pammaskoirat”, numero 15 (FCI).

1. Pieni tarina

Kuten nimestä voi päätellä, Belgianpaimenkoira on peräisin Belgia ! 1800-luvun lopulla maassa oli kokonainen sarja paimenkoiria, joilla oli hyvin vaihteleva ruumiinrakenne. THE Professori Adolphe Reul päätti ottaa asiat käsiinsä ja laittaa järjestykseen kaikessa tässä. Hän oli kotieläinjalostukseen erikoistunut opettaja Cureghemin eläinlääketieteen korkeakoulussa.

Sitten hän ympäröi itsensä joukolla intohimoinen kehittää uusi rotu: Belgianpaimenkoira. Ensimmäinen standardi kirjoitettiin vuonna 1892. Kuitenkin vasta vuonna 1956 Fédération Cynologique Internationale tunnusti rodun.

Belgianpaimenkoira
Tekijät: SnottyBoggins / Pixabay

2. Tukeva koira

Belgianpaimenkoira on keskikokoinen: urokset mittaavat 62 cm kaada 25-30 kg ja naaraat 58 cm kaada 20-25 kg. Heidän ruumiinsa sopii neliöön: se on yhtä korkea kuin pitkä.

The cou on hieman pitkulainen. Sitä pidentää hyvin näkyvä säkä, a -lta suora ja erittäin lihaksikas lantio. siellä jonottaa kuljetetaan nostettuna eläimen ollessa toiminnassa, mutta se ei koskaan ylitä vaakatasoa. Sen pituuden tulee ulottua vähintään kintereeseen ja sen pää on hieman kaareva muodostamatta koukkua.

The rinnassa kyynärpäihin asti. siellä lopputulos sitten nousee kohti vatsaa piirtämällä mukavan käyrän. Toisaalta, toisin kuin saksanpaimenkoira, jäsenet Belgianpaimenkoiran takajalat ovat suorat: kintereet ovat hyvin lantion alla.

3. Ripaus eleganssia

Hänen ylpeä kantansa pää antaa sille hienostuneen ja ylpeän ilman. Sen kallo on pitkänomainen ja suora. Kuonon pituus on yhtä suuri tai hieman suurempi kuin otsa. Pysähdys on kohtalaisesti merkitty. Mitä tulee vaientaase on kapeneva ja ohenee pikkuhiljaa lähestyessään hyvin mustaa nenää.

THE korvat ovat kolmion muotoisia, korkealle asetettuja ja suorina kannettuja. Ne päättyvät pisteeseen. THE silmät ovat hieman mantelin muotoisia ja vinosti. Niiden ruskea väri, tumma ja intensiivinen, antaa sille uteliaan ja älykkään ilmeen.

Belgianpaimenkoira
Luottotiedot: 825545 / Pixabay

4. Neljä eri lajiketta

Le Groenendael on vanhin lajike. Näillä koirilla on pitkä, sileä ja erittäin musta turkki. Turkki on erityisen paksua reisien takaosassa sekä kaulan ja rinnan tasolla, jossa se muodostaa eräänlaisen kauluksen. Se kuitenkin lyhenee päätä, korvia ja raajojen päitä kohti.

Tervuren on toinen lajike. Hänellä on myös hyvin pitkä turkki, samanlainen kuin Groenendaelilla. Siitä huolimatta se on vaaleanruskeaa tai harmaata hiiltä (pää on mustantunut, ikään kuin liekeissä). Lisäksi Tervuerenissa on musta naamio, joka kattaa sen huulet, silmäluomet ja korvat.

Malinois, sillä välin on myös ruskeanruskea hiilen värinen mustalla naamiolla. Sen karva on kuitenkin hyvin lyhyt (paitsi niskan, hännän ja reisien takaosassa).

Lopuksi on olemassa Laekenois joka on väriltään kellanruskea, jossa on hiilen jälkiä, mutta huomaamattomampi kuin muissa lajikkeissa. Hiukset ovat erittäin kovia ja karkeita, mikä tekee niistä epäsiistiä.

Belgianpaimenkoira
Luottotiedot: 825545 / Pixabay

5. Monipuolinen eläin

Alun perin Belgianpaimenkoiraa käytettiin pääasiassa paimen. Kuitenkin nykyään sitä käytetään myös mm vahtikoiraof puolustus tai siitä seuranta. Hän on myös erinomainen koira. yhtiö.

Hänellä on kaikki vaaditut ominaisuudet Näihin erilaisiin toimintoihin: elinvoima, kiihko, valppaus, varmuus, rohkeus, rohkeus, rauhallisuus ja viileyttä. Lisäksi tämä eläin on väsymätön ja jatkuvasti liikkeellä. Hän liikkuu pääasiassa kävelyllä ja ravilla, vaikka pysyykin hyvänä laukkaajana. Hänen kävelynsä on notkea, eloisa ja nopea. Lisäksi hänellä on taipumus liikkua ympyröissä puolustusvaistojensa vuoksi.

6. Huolto ja hinta

Tämä on koira, jolla on tarvitsee tilaa ja liikuntaa. Rakennettu varten ulkoilmaelämääse mukautuu helposti luonnon oikkuihin: lämpötilavaihteluihin, ankarat belgialaiset talvet…

Taso haastatellavaaditaan perushoitoa: harjausvedot ja säännölliset kylvyt, hampaiden harjaus, hilseily, kynsien hoito… Mitä tulee kauppahintaan, se vaihtelee yleensä 500 ja 1000 euron välillä.

Belgianpaimenkoiran pentu
Tekijät: Blaer / Pixabay

7. Hyvä terveys

Belgianpaimenkoiralla on elinajanodote 10-14 vuotta vanha. Kaiken kaikkiaan hänen terveytensä on melko hyvä. Muutama kuitenkin taipumuksia on raportoitu: luu-ongelmia (esim. lonkan tai kyynärpään dysplasia, eosinofiilinen panosteiitti, prognatismi), lihaksia (esim. gracilis ja semitendinosus lihasmyopatia), neurologisia (esim. essentiaalinen epilepsia), silmän (esim. krooninen pinnallinen keratiitti, kaihi, valoreseptorihäiriöt) hampaiden (esim. oligodontia), ihon (esim. synnynnäinen hypotrichoosi), haiman (esim. juveniili atrofia), mahakasvaimet (esim. karsinoomat)…

Pidät myös:

Australianpaimenkoira: perusasiat tietää tästä ainutlaatuisesta koirasta!

Saksanpaimenkoira: perusasiat tietää tästä uskollisesta koirasta!

Pyreneidenpaimenkoira: perusasiat tietää tästä suloisesta ja herkästä koirasta!