Basset Hound, koira, jolla on erittäin ainutlaatuinen ruumiinrakenne

Kuinka voit ohittaa Basset Hundin huomaamatta sen ainutlaatuisella fysiikalla? Sen melankolinen, jopa surullinen ilma kätkee itse asiassa erittäin älykkään, dynaamisen ja leikkisän pienen koiran. Aiemmin metsästykseen käytetty se on nyt ihanteellinen kumppani perheille.

Mistä Basset Houndin alkuperä on?

Basset-koiran muotokuva
Tekijät: Juan-Pablo-Carrera-Gave / iStock

Basset Hound on ranskalaista alkuperää oleva koira. Itse asiassa, rotu löydettiin Bretagnen vuonna 1066 Normanin hyökkäyksen jälkeen., mikä tekee siitä koiran, jolla on hyvin vanha alkuperä. Ranskalaisesta kosketuksesta huolimatta rotu kehitettiin ensin Isossa-Britanniassa ja sitten Yhdysvalloissa. Basset Hound on seurausta Basset Artésien Normandin, joka on myös sen esi-isä, ja Saint-Hubert-koiran, jota kutsutaan myös verikoiraksi, sekoituksesta. Basset-koira levisi ensin Englantiin 1800-luvun puolivälissä ja sitten Atlantin yli 1900-luvun puolivälistä lähtien. Alun perin metsästyskoira, hänestä tuli vähitellen todellinen lemmikkikoira.

Basset Hound, lyhytjalkainen ja dynaaminen koira

Basset Hound juoksee rannalla
Tekijät: WilliamBunce / iStock

Kuinka voit missata Basset Houndin hyvin lyhyillä jaloilla, löysällä iholla ja melkein maassa raahaavilla korvilla? Helposti tunnistettavissa olevalla koiralla on liian massiivinen runko sen pieneen kokoon nähden. Hänen pitkä vartalonsa on vahva ja voimakas. Sen suuri kuono-osa, joka on peitetty roikkuvalla iholla, antaa sille melankolista ja lempeää ilmaa. Lisäksi huomaamme hyvin usein, että Basset Houndin ulkonäkö on surullinen, mutta riittää, kun katsomme sen tyytyväisenä kantamaansa häntää nähdäkseen, että tämä on vain vaikutelma. Erittäin dynaaminen ja kestävä, se on ennen kaikkea työkoira. Basset Houndin mekko on pääosin kolmivärinen (valkoinen, ruskea ja musta), mutta se voi olla myös kaksisävyistä sitruunaa (erittäin vaaleanruskea beigeä kohti) ja valkoinen. Uros voi olla pituudeltaan ja painoltaan 25–30 kiloa ja säkäkorkeus 38 cm. Naaras voi painaa 18-25 kiloa ja olla 33 cm pitkä.

Basset Hound, suojaava ja leikkisä koira

Basset Hound haukotellen makaa rannalla
Krediitit: cynoclub / iStock

Emme aio valehdella toisillemme, ensi silmäyksellä Basset Hound ei ole kaikkein varoittavin koiranpentujen silmillään. Jos hän kuitenkin aistii mahdollisen vaaran tai jonkun, jota hän ei tunne, hän voi korottaa ääntään ja olla epäluuloinen. Erittäin rauhallinen koira, hän tulee olemaan erittäin lempeä ja kärsivällinen muita eläimiä ja lapsia kohtaan. Se on myös rotu, joka sopii hyvin vanhusten kanssa. Jos hän on rauhallinen päivittäin, hän voi kuitenkin olla tarvittaessa erittäin energinen. Lisäksi, koska hän on säilyttänyt metsästysvaistonsa ja uskomattoman hohtonsa, Basset Hound voi alkaa seurata johtolankoja putoamatta tavoitettaan ja jättää isäntänsä täysin huomiotta. Tästä syystä hän saattaa olla karannut. Lisäksi, koska se on luonteeltaan erittäin ahne, tulee varoa, ettei sitä ruokita liikaa, sillä vaarana on se, että se aiheuttaa ylipainoon liittyviä selkäongelmia. Hänen välinpitämättömien askeliensa alla hän on koira iälykäs ja hellä joka on aina valmis pitämään hauskaa.

Kuinka paljon Basset Houndin adoptoiminen maksaa?

useita basset-koiran pentuja puisessa kottikärryssä
Tekijät: Jessica-Nystrom / iStock

Basset-koiran hinta vaihtelee sen alkuperän, mutta myös sen iän ja sukupuolen mukaan. Basset Houndin rekisteröinti LOF:iin kestää keskimäärin 700–1200 euroa. Sinun pitäisi kuitenkin tietää, että korkeimmat rivit voivat nousta 1400 euroon.

Paljon yleisempi Yhdysvalloissa kuin täällä, Basset Hund on täydellinen seurakoira. Voimassa, hän osoittautuu paljon rauhallisemmaksi ja helpompi asua asunnossa kuin suurin osa pienistä koirista, joita kutsutaan ”leluiksi”. Lisäksi lyhyistä jaloistaan ​​huolimatta se ei ole pieni koira.