BARF-ruokavalio, luonnollinen vaihtoehto nappulalle

Vaihtoehto teollisille kroketeille, BARF-ruokavalio on vähitellen muuttumassa demokraattisemmaksi ja sitä löytyy säännöllisesti koirien kulhoista. Pääasiassa raaka- ja tuoreruokaan perustuva BARF antaa sinun ruokkia eläintäsi melkein kuin luonnossa. Se on vähän kuin paluu perusasioihin piskille, joka kävelee esi-isiensä jalanjäljissä.

Mikä on BARF-ruokavalio?

koira pala raakaa lihaa suussaan
Tekijät: Veronika-Dvorakova / iStock

Vielä muutama vuosi sitten tuntematon, nyt kuulemme yhä enemmän tästä uudesta ruokailutavasta. Englanniksi BARF tarkoittaa ”biologisesti sopivaa raakaruokaa”, joka käännetään ranskaksi ”biologisesti sopivaksi raakaruokaksi”. Tämä luonnollinen vaihtoehto kroketeille koostuu raa’asta lihasta, eläimenosista, lihaisista luista ja joskus vihanneksista. Tämä pääasiassa lihansyöjäruokavalio antaa sinun kunnioittaa eläimesi ruoansulatusjärjestelmää parhaiten. Itse asiassa klassiset teolliset kroketit koostuvat suurimman osan ajasta suuresta osasta viljaa. Kulta, monien eläinlääkärien mukaan nämä ovat nämä samat viljat, jotka ovat monien terveysongelmien ja allergioiden syy. BARF on siksi ruokavalio, joka on enemmän samanlainen kuin koirasi esivanhemmat luonnossa.

Mistä BARF-ateria koostuu?

koira syö kulhoaan, joka on täynnä raakaa lihaa ja vihanneksia
Laajuus: humonia / iStock

BARF-ateria koostuu pääasiassa tuoreesta ja raa’asta lihasta, lihaisista luista sekä muista eläimenosista. Kunkin ruoan prosenttiosuus on mukautettava koirasi mukaan. Tätä varten on olemassa a annoslaskuri, lisää on parasta keskustella suoraan eläinlääkärin kanssa. joka neuvoo sinua sopivimman siirtymän tekemisessä. Kuitenkin yleensä löydämme koiran kulhossa 50 % lihaa, 40 % lihaisia ​​luita ja 10 % muita eläimenosia. Muista kuitenkin ottaa selvää lihasta ja muista eläimenosista, jotka haluat valita koirallesi, koska jotkut leikkaukset eivät sovellu.

Jos lemmikkisi ei ole pelkästään lihansyöjäruokavaliolla, voit myös lisätä vihanneksia (mieluiten sekoitettuna) hänen annokseensa. Runsaasti kivennäisaineita, vitamiineja ja kuituja sisältävät ne auttavat pitämään koiran ruoansulatuskanavan terveenä. Ne tulee aina antaa raakana, paitsi joitain, joita voit valmistaa, kuten vihreitä papuja tai selleriä. Lopuksi, voit myös lisätä öljyjä koirasi ruokaan. Ne tarjoavat välttämättömiä rasvahappoja, omega 3 ja 6.

Miksi ruokkia koiraasi BARF-menetelmällä?

Kuten yllä selitettiin, BARF-ruoka on sekä luonnollista, terveellistä että vähäkalorista (se auttaa välttämään ylipaino-ongelmia). Hänen takiaan sävellys erittäin täydellinen, se tarjoaa kaikki koirasi tarvitsemat ravintoaineet. Loogisesti terveellinen ja tasapainoinen ruoka johtaa terveempään koiraan, jolla on parempi immuunijärjestelmä, joka on vähemmän altis sairauksille. Piskosi elää siten terveellisempää elämää ja on myös paremmassa kunnossa vanhuudellaan. Lisäksi raaka liha, joka vaatii enemmän pureskelua kuin nappuloita, antaa lemmikkillesi terveemmät ja terveemmät hampaat. Lopuksi, BARF-ruoka sopii myös vilja-allergisille koirille.

jack russel koira syö lihaista luuta
Kredit: KalypsoWorldPhotography / iStock

BARF-ruokavalio: edut ja haitat

Yhteenvetona BARF:n eduista, tässä on monia etuja, joita tämä kaikille koirille soveltuva ruokavalio tarjoaa. Ensinnäkin tämä ruokavalio, jonka tavoitteena on olla laadukkaampi, tarjoaa terveellisempää elämää lemmikkillesiyhtä hyvin kuin’parempi suun terveys lisääntyneen pureskelun kautta. Sitä paitsi, sinetöit ne koirastasi tulee myös vähemmän tilaa vieviä ja erityisesti vähemmän tuoksuva. Lopuksi, koirasi turkki on yleensä kiiltävämpi et hänen vaikuttavampi ja ulkonevampi lihaksistonsa.

BARF-ruokavaliolla on kuitenkin myös joitain haittoja, mukaan lukien kustannukset liha (vaikka verrattuna erittäin hyvälaatuisiin kroketteihin, saatat löytää itsesi sieltä) sekä koirasi kulhon valmisteluun käytetty aika. Myös tuoreen lihan säilytys monimutkaisempi kuin yksinkertaisen nappulapussin säilyttäminen. Lopuksi, raaka liha on merkittävä terveysriski. Tästä syystä on aina tarpeen noudattaa tiukkaa hygieniaa, kun valmistelet koirasi kulhoja.