Amerikkalainen staffordshiren terrieri, olennainen tieto tästä ainutlaatuisesta koirasta

Amerikkalainen staffordshiren terrieri eli Amstaff on legendaarisen rohkea koira. Hän on itsevarma, älykäs ja voimakas. Tästä pienestä kaverista voi myös tulla suloinen ja hellä eläin, jos hän on koulutettu oikein. Älä siis mene lankaan hänen huonosta maineestaan, joka kertoo hänestä vähän.

Tämä rotu kuuluu ryhmään 3 “Terrierit”, jakso 3 “Bull-tyyppiset terrierit”, numero 286 (FCI).

1. Pieni tarina

Amstaff on koira, joka on peräisinEnglanti. Hän polveutuu ”bull- ja terrieristä”, joka on itse vanha rotu, joka on syntynyt bulldogien ja terrierien risteytyksissä.

Aluksi näitä koiria käytettiin eläinten taistelut. Heidän täytyi taistella muita koiria, karhuja tai härkkiä vastaan ​​ja katsojat lyövät vetoa voittajasta… Onneksi nämä kapinalliset käytännöt ovat nykyään kiellettyjä.

Nämä koirat saapuivat USA 1800-luvun puolivälissä. Amerikkalaiset ja englantilaiset kasvattajat alkoivat sitten muokata rotua itse. Lopulta kehittyi erilaisia ​​sukupolvia: Amerikkalaiset staffordshiren terrierit », « le Staffordshiren bullterrieri », « the Bullterrieri » et « Amerikkalainen pitbullterrieri ”. Vaikka he kaikki polveutuvat samasta esi-isästä, he ovat nykyään eri rotuja.

amstaff
Tekijät: Crazypitbull / Pixabay

2. Sisällöity voima

Amstaff on keskikokoinen eläin (urokset 46-48 cm, naaraat 43-46 cm), paino noin 17-20 kg. Hän ei ole iso koira, sillä on melko kompakti ja koottava ruumiinrakenne, mutta hän antaa vaikutelman suuri vahvuus kokoonsa verrattuna.

The leuka on erittäin kehittynyt, tehokas ja varustettu hyvin istutetuilla hampailla. Poskissa on vaikuttava lihaksisto, joka näkyy helposti paljaalla silmällä. THE couSamaan aikaan se on painava ja paksu, ja sen ääriviivat ovat hieman pyöristetyt. siellä rinnassa on leveä, hyvin laskeutunut ja kylkiluut ovat erittäin tiukat. THE -lta laskeutuu hieman jonottaa. Jälkimmäinen on täydellinen, sidottu alas, eikä sitä pidä käyttää selän yläpuolella. Lopuksi, jäsenet on vahvat luut ja vahvat lihakset.

3. Armon ripaus

Tietty eleganssi piiloutuu olympialaisensa taakse. Hänen käyränsä ovat siroja, hänen vartalonsa on täynnä notkeutta ja hänen elastista houkuttelevuuttaan. THE takki on kiiltävä, lyhyt ja erittäin kova. Kaikki värit hyväksytään, mutta standardit suosittelevat välttämään mustaa, ruskeaa, ruskeaa ja mekkoja, joissa on yli 80 % valkoista.

Yleisesti ottaen kallo on melko leveä ja pysäkki hyvin korostettu. Yläosa vaientaa ulkonäkö tulee olla pyöreä. THE silmät ovat tummia, pyöreitä ja erillään toisistaan. Päätämme kohtaan korvat jotka ovat mieluiten leikkaamattomia, lyhyitä ja sidottu korkealle. Niitä kannetaan puolipystyssä tai ruusussa (taaksepäin nostettuna). Kuitenkin myös leikatut korvat hyväksytään, mutta roikkuvat tai täysin pystyssä olevat korvat eivät ole sallittuja.

amstaff
Tekijät: Maurice Koop / Flickr

4. Moitteeton koulutus on välttämätöntä

Ottaen huomioon hänen vaikuttava ruumiinrakenne ja hänen vertaansa vailla oleva voima, täydellinen koulutus ei ole yksinkertainen neuvo, vaan todellinen tarve. Päällikön tulee pystyä hallitsemaan koiraansa kaikissa olosuhteissa.

Tämä on rotu, joka on pitkään valittu taistelutaitojensa perusteella. Siksi on tärkeää, ettei aggressiivista käyttäytymistä herätetä uudelleen stimuloimalla niitä vapaaehtoisesti tai ei (esim. väärinkäyttö). Koulutuksen pitäisi olla luja mutta ilman väkivaltaa, koska raakuus on haitallista ja jopa vaarallista. Oikein kasvatettuna Amstaffista voi kuitenkin kasvaa kuuleva, lempeä ja syvästi rakastava eläin.

Me neuvomme seurustella pentuja pienestä pitäen. Koiran koulutuskurssit ovat myös hyvä ratkaisu. Toisaalta koiran tottelevaisuusurheilun harrastaminen on mukava vaihtoehto, jossa yhdistyy mielihyvä ja koulutus. Itse asiassa Amstaff on erittäin pelaaja joka haluaa vain pitää hauskaa isäntänsä kanssa!

amstaff
Luotto: susanne906 / Pixabay

5. Lailliset velvoitteet

Kantakirjaan rekisteröidyt puhdasrotuiset amstaffit kuuluvat koirien joukkoon 2. luokka tunnetaan ”vartio- ja puolustuskoirina”. Toisaalta eläimet, joilla on samanlainen morfologia, mutta jotka eivät ole puhdasrotuisia, ovat osa 1. luokka : ”hyökkäyskoirat”. Luokittelu kulkee käsi kädessä monien lakisääteisten velvoitteiden kanssa. Tämä on tärkeää tietää ennen sellaisen adoptoimista..

Joka tapauksessa näiden koirien on oltava tunnistettu, rokotettu raivotautia vastaan ​​ja että heille tehdään a arviointi laillistettu eläinlääkäri käyttäytyy noin 8-12 kuukauden iässä. Yleisillä teillä heidän on käytettävä a vaientaa ja pidetään sisällä jättää yksin aikuisen toimesta. Heidän isäntänsä on myös tilattava a vakuutus siviilioikeudellinen vastuu, seuraako hän a muodostus ja että hänellä on a lupa pidätyksestä. Lisäksi tämäntyyppisen eläimen hallussapito on kielletty alaikäisiltä, ​​holhouksen alaisilta, vakavasta rikoksesta (rikoksesta/rikoksesta) tuomitulta tai jolta on jo takavarikoitu koira.

Lemmikkieläimille on myös lisärajoituksia. 1. luokka. Vuodesta 1999 lähtien heidän hankinta, niiden myynti ja tuonti on kielletty. Lisäksi niiden täytyy olla steriloitu eikä heillä ole pääsyä niihin julkiset paikat tai joukkoliikennettä. Lopulta sisään sijaintiomistajilla on oikeus kieltää nämä koirat majoituksessaan.

amstaff
Tekijät: Crazypitbull / Pixabay

6. Helppo huolto ja kohtuullinen hinta

Tämän eläimen hoito on suhteellisen helppoa. Sen lyhyet ja kovat karvat ovat erittäin kestäviä. THE perushoito ovat enemmän kuin tarpeeksi (säännölliset harjausvedot ja kylvyt, hampaiden harjaus, hilseily, kynsien hoito jne.).

Amerikkalainen staffordshiren terrieri on myös erittäin urheilullinen koira. niistä kävelykatuja Siksi säännölliset vierailut ovat välttämättömiä hänen fyysiselle ja psyykkiselle tasapainolleen. Mitä tulee ostohintaan, se vaihtelee 500 ja 1100 euroa (se voi kuitenkin kiivetä korkeammalle parhaille linjoille).

7. Amstaff Health

Tällä koiralla on odotettavissa oleva elinikä 11-14 vuotta vanha. Hän on yleisesti ottaen hyvässä kunnossa. Joitakin alttiuksia on kuitenkin raportoitu: ortopediset ongelmat (esim. lonkkadysplasia), neurologiset (esim. pikkuaivojen ataksia, Battenin tauti), iho (esim. demodikoosi), silmät (esim. distikiaasi, entropio, kaihi, etenevä verkkokalvon surkastuminen), hormonaaliset (esim. autoimmuuninen kilpirauhastulehdus) ja kilpirauhasen vajaatoiminta), sydän (synnynnäiset sairaudet)…

Pidät myös:

Boxer: oleellista tietää tästä energisestä koirasta!

Cane Corso: tärkeimmät tiedot tästä koirasta suoraan Italiasta

Beauceron: tärkeimmät asiat, jotka sinun on tiedettävä tästä vahtikoirasta, jolla on herkkä sydän