Amerikkalainen akita, tukeva koira, joka näyttää nallekarhulta

Suuren nallekarhun ilmassa amerikkalainen akita on itse asiassa todellinen samurai! Jaloin ja ylpeästi käyntinsä ansiosta hän on häiriötön ja harvoin pelottava koira. Alkuperänsä vuoksi sillä on erittäin vahva luonne, ja siksi on parempi valmistautua hyvin ennen kuin toivotat amerikkalaisen akitan tervetulleeksi kotiisi.

Pieni tarina amerikanakitasta

Amerikkalaisen akitan muotokuva
Tekijät: DevidDO / iStock

Amerikkanakita on koiran jälkeläinen hyvin muinaisesta primitiivisestä rodusta: Akita Inu tai japanilainen akita. Heidän yhteiset esi-isänsä asuivat Japanissa, Akitan alueella, joka sijaitsee Honshun saaren pohjoisosassa. Rotu oli sukupuuton partaalla toisen maailmansodan lopussa jonka aikana akita tapettiin turkistaan. Silloin Amerikkalaiset sotilaat päättivät tuoda rodun Yhdysvaltoihin ja risteyttää sen mastiffin ja saksanpaimenkoiran kanssa synnyttää rotu, joka tunnetaan nykyään nimellä American Akita.

Amerikkanakita, vahva ja tasapainoinen koira

Punainen amerikkalainen akita ravi
Tekijät: marcelinopozo / iStock

Amerikkanakita on erittäin vaikuttava iso koira, jolla on vahva rakenne. Se on tasapainoinen rotu, jolla on raskas runko. Amerikan akitan silmät ovat yleensä ruskeat ja melko pienet. Sen pienet korvat ovat kolmion muotoiset ja suorat melko pyöreässä ja massiivisessa päässä. Sen häntä on pitkä, paksu ja yleensä kiertynyt selän yli. Sen turkki on erittäin tiheä, koska amerikanakitalla on kaksinkertainen takki. Sen turkki ei todellakaan koostu vain suorasta ja karvasta päällystavasta, vaan myös pehmeästä ja paksusta aluskarvasta. Vuoden aikana, hän sen vuoksi tekee kaksi varsin vaikuttavaa multaa. Naaras amerikkalainen akita on 60-66 cm, kun taas uros voi olla 71 cm. Painon suhteen se voi olla 60 kg.

Alkukantainen koira, jolla on iso sydän

amerikkalainen akita pentu
Tekijät: DevidDO / iStock

Amerikkanakita ei todellakaan ole urheilukoira. Yleensä rauhallinen ja jopa melko laiska, hänellä ei ole ongelmia nukkua koko päivän! Ole varovainen, mutta tämä ei tarkoita, että hän olisi ihanteellinen asuntokoira ja että hän pärjää helposti ilman päivittäisiä kävelylenkkejä. Hieman äreä, amerikkalainen akita tunnetaan ”snobina”, mutta hän on uskollinen koira ja hyvin lähellä isäntänsä, jota hän aina suojelee vaiston kautta. vähän suvaitsevainen, amerikanakita ei ole erittäin seurallinen koira. Siksi on tärkeää saada hänet tapaamaan muita ihmisiä sekä muita sukulaisia ​​jo varhaisesta iästä lähtien. Tästä huolimatta, hänen genetiikkansa ja vaistonsa tulevat varmasti esiin tietyissä tilanteissa. Siksi on parempi välttää hänen tapaamista samaa sukupuolta olevien koirien kanssa, koska se voi mennä erittäin huonosti.

Amerikkalaisen akitan hinta

musta amerikkalainen akita
Tekijät: DevidDO / iStock

Amerikkalainen akita, kuten kaikki akita-tyypin koirat, on melko kallis koira ostaa. Joudut maksamaan 1500-1700€.

Yhteenvetona voidaan todeta, että nallekarhun ulkonäöstä huolimatta amerikanakita ei ole koira, jota pitäisi laittaa kaikkiin käsiin. On parempi olla jo kokenut ja oppia rodusta erittäin hyvin ennen sellaisen adoptoimista kotiin!