Alaskanmalamuutti, koira suoraan Kaukopohjoista

Alaskanmalamuutilla, joka on Siperianhuskyakin vaikuttavampi, on melko vaikuttava lihaksisto ja koko. Todellinen arktinen rekikoira, se tukee äärimmäisiä talviolosuhteita ilman ongelmia. Lumi ja kylmä ovat sen elementtejä! Sen korkea pään vaunu tekee siitä myös erityisen tyylikkään.

Malamuutin tarina d’Alaska

Malamuuttikoirat makaamassa lumessa rekikilpailun jälkeen
Tekijät: VFRed / iStock

Hyvin vanha rekikoirarotu, malamuutti, syntyi Alaskasta. Hän on saanut nimensä Mahlemiut-heimosta, joka kasvatti hänet rekikoiran, mutta myös metsästyskoiran ominaisuuksien vuoksi Kotzebuen alueella.. Tämä koira oli siksi inuiteille todellinen liittolainen ja auttoi heitä selviytymään maan äärimmäisissä olosuhteissa. Myöhemmin kultakuumeen aikana 1800-luvulla monia malamuuttikoiria käytettiin kullankaivajien ja niiden varusteiden kuljettamiseen. Vuonna 1930 malamuutista tuli yhä harvinaisempi, niin että se melkein katosi. Onneksi harrastajat onnistuivat pelastamaan rodun. Tänään tämä suuri vaikuttava koira valloitti yhä enemmän koteja.

Malamuutti d’Alaskatehoa kaikki eleganssissa

Alaskanmalamuutti poseeraa nurmikolla
Krediitit: LiuMeiLi / iStock

Malamuutti on kaikista rekikoirista suurin, mutta myös tehokkain. Hänen tukeva runkonsa ja vaikuttava lihaksistonsa antavat hänelle mahdollisuuden tehdä työnsä tehokkaasti. Sen mekko on erittäin paksu ja voi olla harmaa ja valkoinen, mustavalkoinen tai tahrattoman valkoinen. Sen pää on suuri ja sopusuhtainen. Malamuutin korvat ovat kolmion muotoiset ja seisovat pystyssä päänsä päällä. Hänen silmänsä ovat yleensä tummanruskeat, mutta toisin kuin Huskylla, niiden ei tarvitse olla sinisiä. Sen hyvin varusteltu häntä kannetaan selän yli. Lopuksi Alaskanmalamuutti voi olla säkäkorkeus 58-64 cm ja paino 35-40 kg sukupuolesta riippuen.

Malamuutti d’Alaskarauhallinen koira, jolla on vahva luonne

Malamuutti leikkii rakastajatarnsa kanssa lumessa
Tekijät: Simon002 / iStock

Luonteeltaan alaskanmalamuutti on koira erittäin kestävä fyysisesti, mutta myös henkisesti. Tämä johtuu sen alkuperästä ja äärimmäisistä olosuhteista, jotka ovat muokanneet sen kestämään mitä tahansa. Tämä hyvin vahvistettu hahmo voi siksi joskus olla vaikea hallita. Se on koira, jota on koulutettava lujasti, mutta lempeästi ja johdonmukaisesti: unohdamme voimatasapainon. Alkuperänsä vuoksi malamuutilla on myös suuri tarve harjoitella. Hänen fyysisen ja henkisen tasapainonsa kannalta on siksi välttämätöntä, että hänen isäntänsä voi tarjota hänelle pitkiä ja toistuvia kävelyretkiä. Älykäs ja aktiivinen sinä Voit myös harjoitella hänen kanssaan monia aktiviteetteja, erityisesti uistelulajia, koska hän rakastaa lunta!

Kuinka paljon malamuutin adoptio maksaa? d’Alaska ?

Kaksi alaskanmalamuuttikoiraa lumessa
Tekijät: Vivienstock / iStock

Vaikka malamuuttirodun koiran hinta voi vaihdella kasvattajasta ja siten myös sen sukulinjasta riippuen, Keskimäärin joudut maksamaan 800-1300 euroa. Tämä koira ei siis ole yksi kalleimmista roduista, mutta sen hinta on edelleen melko huomattava.