Alaskan Klee Kai, pieni koira, joka näyttää huskylta

Jos Alaskan Klee Kain kasvot eivät merkitse sinulle mitään, se on normaalia, koska tähän koiraan törmääminen on edelleen melko harvinaista Ranskassa. Vaikka se tunnetaan paremmin Pohjois-Amerikassa, se on silti suhteellisen harvinaista. Pienikokoinen, mutta energiaa säästävä Alaskan Klee Kai on tutustumisen arvoinen!

Tarina alaskalaisesta Klee Kaista

Alaskan Klee Kai istuu nurmikolla
Krediitit: goldenKB / iStock

Nimi ”Klee Kai” tarkoittaa ”pientä koiraa” inuiteiksi. Alaskasta kotoisin oleva Linda Spurlin synnytti 70-luvulla tämän miniatyyriversion Alaskan Huskysta. Ajatus ”pienikokoisen” alaskanhusky-rodun luomisesta syntyi joutuessaan Curiousin, Alskan Husky -naaraskoiran, jonka koko on paljon normaalia pienempi, loitsuun. Siksi hän päätti adoptoida hänet aloittaakseen samankokoisten koirien kasvattamisen. Hän valitsi valintansa aikana parhaat elementit luodakseen uuden yhtenäisen linjan. Hänen tavoitteenaan oli säilyttää tietyt Alaskan Huskyn piirteet luodessaan seurakoiran, ei työkoiran. Alun perin hänelle luodut pienennetyt Alaskanhuskyt saivat lopulta monet ihmiset. Vuonna 1988 hän päätti siksi julkistaa Alaskan Klee Kai -rodun!

Alaskan Klee Kai, miniatyyri Husky!

Klee Kai vauvansa kanssa makaamassa nurmikolla
Krediitit: kali9 / iStock

Alaskan Klee Kain fysiikka on paljon yhtäläisyyksiä Huskyn kanssa ja erityisesti Alaskan Husky, koska se laskeutuu suoraan siitä. Sen kolmion muotoiset korvat, pitkä kuono ja pienet mantelisilmät muistuttavat sen alkuperästä. Aivan kuten Huskylla, hänellä on puolipitkä turkki ja runsas aluskarva. Useimmilla alaskalaisilla Klee Kaiilla on valkoinen ja harmaa turkkimutta musta ja valkoinen sekä ruskea ja punainen ovat myös sallittuja, kunhan niissä on rodun tyypillinen naamio. Kokoon nähden niitä on 3 mallia. Ensimmäinen on lelu, jonka säkäkorkeus on enintään 33 senttimetriä. Sitten tulee miniatyyri, jonka pituus on 34-39 senttimetriä. Lopuksi, tavallinen Alaskan Klee Kai on vähintään 40 senttimetriä säästä.

Alaskan Klee Kai, pieni koira täynnä energiaa!

Alaskan Klee Kai
Krediitit: bon9 / iStock

Toisin kuin työkoiran Huskyn taipumukset, Klee Kai on enemmän seurakoira. Se ei kuitenkaan ole onnellinen kotikoirina, koska se on serkkunsa Huskyn miniatyyriversio. Hän on erittäin aktiivinen pieni koira, jolla on suuri tarve ponnistella. Siksi hän ei ole haluton seuraamaan sinua pitkillä kävelylenkeillä ja arvostaa urheilumestaria. Hän on erittäin rakastava koira ja lähellä isäntiään. Hän tulee myös erityisen hyvin toimeen lasten kanssa. Kuitenkin, kuten useimmat pohjoismaiset koirat, hän tarvitsee joskus hieman itsenäisyyttä. Alaskalaisella Klee Kailla on myös vahva luonne!

Kuinka paljon Alaskan Klee Kai -koiran adoptointi maksaa?

Tiedä, että Alaskan Klee Kai -pennun adoptoimiseksi sinulla on oltava melko suuri ja korkea budjetti. Voimassa, pennun hinta voi vaihdella 2500-4500 euroonsukupuolen, koon tai värin mukaan.