Akita Inu, olennainen tietää tästä lumoavasta rodusta

Akita Inu on japanilainen koira, jossa yhdistyy eleganssi, arvokkuus ja yksinkertaisuus. Se on majesteettinen eläin, josta on tullut todellinen ihmisen ja koiran uskollisuuden ja ystävyyden symboli. Tässä on olennaista tietää tästä kauniista itämaisesta rodusta.

Akita Inu kuuluu ryhmään 5 ”Spitzit ja primitiivityyppiset koirat”, jakso 5 ”Aasianpystykorvat ja lähirodut”, numerolla 255 (FCI).

1. Pieni tarina

Rodun kehitys

Aiemmin Japanissa oli vain pieniä ja keskikokoisia koiria. Heidän joukossaan oli ” Akita Matagit », rotu, joka kehittyi 1600-luvulla Akitan alueella, maan pohjoisosassa. Keisarilliset perheet ja heidän hovinsa arvostivat häntä suuresti. Sitä käytettiin karhunmetsästykseen ja taisteluun.

1800-luvulta lähtien kasvattajat alkoivat risteyttää Akita Matagisia Mastiffit ja sinä yskit kasvattaakseen niiden kokoa. Näin he siirtyivät suurten rotujen luokkaan.

Ajelehtiminen

Toisen maailmansodan aikana Japanin armeija tarvitsi lämpimiä ja tukevia vaatteita suojellakseen sotilaitaan. Sitten hän alkoi valmistaa niitä koirannahoista… Joten hän määräsi vangita kaikki maan koirat, saksanpaimenkoiria lukuun ottamatta käytetään taistelukentillä. Pelastaakseen akitansa paikalliset alkoivat risteyttää niitä saksanpaimenkoirien kanssa.

Tulos: hirviö sotku. Rotu laidunsisukupuuttoon ja sen edustajista on tullut hyvin heterogeeninen. Itse asiassa vuoden 1945 lopussa maassa oli kolmen tyyppisiä akitoja: alkuperäiset Akitas Matagit (keskikokoiset), taistelevat akitat (isokokoiset ilmestyivät 1800-luvulla) ja saksanpaimenkoiran akitat.

Elpyminen

Siitä seurasi pitkä aika rodun entisöinti. Harrastajat tekivät lukuisia risteyksiä Akitas Matagien kanssa poistaakseen kaikki vieraat ominaisuudet, jotka olivat tulleet muokkaamaan sukulinjaa näiden ajelehtimien aikana. Näin he päätyivät nykyiseen kantaan: Akita Inu.

Akita Inu
Tekijät : Mihail Vasilyev / Unsplash

2. Vahva eläin

Tämä on iso koira: urokset mittaavat 67 cm ja naaraat 61 cm. Nämä eläimet painavat välillä 30 ja 50 kg. Yleisesti ottaen heillä on melko vastustuskykyinen perustuslaki. Kaula on paksu, sitä pidentää kiinteä selkä ja hyvin lihaksikas lanne. Rintakehä on melko korkea ja vatsalinja hyvin koholla. Raajoilla on vahva ja hyvin kehittynyt luusto. Häntä on sillä välin nostettu ylös selän yli kiertyneenä.

The turkki on erittäin tiheää. Se sisältää melko pehmeän aluskarvan ja melko karkean ulkokarvan. Tämä turkki on punaruskea (mahdollisesti mustan vivahteilla), brindle tai valkoinen. Joka tapauksessa eläimellä on oltava myös se, mitä japanilaiset kutsuvat ”theUrajiro ”. Se on valkoinen väritys raajojen sisällä, hännän alla, vatsassa, rinnassa, kurkussa ja pään sivuilla.

3. Ripaus japanilaista arvokkuutta

Tämä rotu sekoittuu aatelisto et yksinkertaisuus, tyypillinen japanilainen ominaisuus. Kallo on kauniisti piirretty ja täydellisen mittasuhteinen. Keskivako kiertyy otsaa pitkin ja erottaa sen kahteen sivuttaiseen osaan. Se päättyy pysäkin tasolle, joka on hyvin selkeä. Kuono-osa on kohtalaisen pitkä. Leveä tyvestä, se ohenee, kun tulet lähemmäs nenää. Jälkimmäinen on suuri ja mieluiten musta.

Korvat ovat pienet, kolmion muotoiset ja pystyt eteenpäin. Hänen pienet ruskeat silmät tuijottaa sinua iloisella, hellästi ja huvittuneella katseella. Niillä on erityinen muoto, melkein kolmion muotoinen, ja niiden ulkoinen kulma on vedetty ylöspäin.

Akita Inu
Tekijät: Uadrienn / Pixabay

4. Rotu, joka symboloi uskollisuutta ja ihmisen ja koiran ystävyyttä

Tällä eläimellä on hyvin erityinen paikka japanilaisessa kulttuurissa, osittain kuuluisan tarinan ansiosta Hachikō joka merkitsi koko maata. Tämä on akita, jolla oli tapana noutaa omistajansa asemalta töiden jälkeen. Mutta eräänä päivänä jälkimmäinen kuoli eikä koskaan tullut kotiin… Hänen koiransa odotti häntä asemalla joka ilta lähes 10 vuoden ajan, kunnes myös petoköyhä kuoli. sukupuuttoon – ja on vihdoin liittynyt isäntänsä paratiisiin…

Nykyään japanilaiset ovat hyvin kiintyneitä tämäntyyppisiin koiriin. Vuonna 1931 he jopa julistivat sen ” kansallinen monumentti ”. Akita inun museo rakennettiin myös Ōdateen, Hachikon kotikaupunkiin. Rohkean koiran pronssinen patsas on sijoitettu aivan eteen. Kisa on monen keskipisteessä / Japanilaisia ​​myyttejä, legendoja ja tapoja. Esimerkiksi kun lapsi syntyi, oli sopivaa tarjota Akita-patsas hänen vanhemmilleen, jotta he saisivat terveyttä, onnea ja onnea.

Kredit: Freepic.diller / Freepik

5. Helppo huolto, mutta joskus tuskallinen hinta

Yleensä Akita ei vaadi erityistä hoitoa tavallista perushoitoa riittää pitämään sen hyvässä kunnossa (säännölliset harjausvedot ja kylvyt, hampaiden harjaus, hilseily, kynsien huolto jne.). Hänen turkkinsa on kuitenkin melkoinen tiheä, joka tuntuu sulkamisaikoina, jolloin sitä on harjattava intensiivisemmin. Mitä tulee ostohintaan, se vaihtelee 1000 ja 3000 euroa näytteistä riippuen.

6. Eläin, joka sopeutuu kaikkiin elämän paikkoihin

Vaikka talo maaseudulla on aina plussaa, Akita on yleensä melko rauhallinen eläin. Hän pitää rauhasta ja pystyy sopeutumaan kaupunkielämään asunnossa. Hänen asuntonsa ei kuitenkaan saisi olla pieni ja se on edelleen tarpeen ota se pois säännöllisesti, koska se on edelleen iso koira, jonka on ponnisteltava. Vaikka hän ei olisi huippu-urheilija, hänen hyvinvointinsa ja terveytensä vuoksi päivittäinen vähimmäisliikunta on välttämätöntä.

Akita Inu
Tekijät: Esmalen / Pixabay

7. Normaali koulutus

Pr. Stanley Corenin koirien älykkyyttä ja tottelevaisuutta käsittelevässä tutkimuksessa akita on luokiteltu keskimäärin. Se on melko tottelevainen ja vastaanottavainen eläin, josta on hyötyä asioiden opettamisessa. Siitä huolimatta hänen vahva aasialainen luonne voi hieman kompensoida tätä kaikkea.

8. Melko kunnollinen terveys

Rodulla on elinajanodote 10-12 vuotta vanha. Hän on melko hyvässä kunnossa. Kuitenkin jotkut taipumuksia : ortopediset ongelmat (esim. lonkan dysplasia), hermostuneisuus (esim. pikkuaivojen rappeuma, synnynnäinen kuurous, vestibulaarinen oireyhtymä, myasthenia gravis), silmät (esim. mikroftalmia, glaukooma, entropio, verkkokalvon dysplasia tai atrofia), kommunikaatio-, sydän- ja verisuonihäiriöt (e. ihon (esim. uveokutaaninen oireyhtymä, pemphigus foliaceous, granulomatoottinen tali-adeniitti), aineenvaihdunta (esim. glykogenoosi) sekä punasolujen poikkeavuudet (esim. mikrosytoosi) ja koagulaatio (esim. von Willebrandin tauti).

Pidät myös:

Shiba Inu: perusasiat tietää tästä japanilaisesta koirasta!

Chow Chow: perusasiat tietää tästä pörröisestä koirasta!

Pomeranian Loulou: tärkeimmät tiedot tästä pienestä turkkipallosta