ainutlaatuinen viehätys ja ihastuttavat kasvot

Hän näyttää aina synkältä ja röyhkeältä, mutta se ei estä meitä halkeilemasta hänen suloisille kasvoilleen: puhumme tietysti Englanninbulldogista! Huolimatta hänen maineestaan ​​vankkumattomana kuorsaajana (ja hupsina), on vaikea vastustaa tämän epätavallisen näköisen koiran limaa ja huvittavaa kömpelyyttä.

Englanninbulldogin tarina

Englanninbulldogin pentu leikkimässä
Krediitit: Melnotte / iStock

Kuten rodun nimi kertoo, Englanninbulldoggi on brittiläistä alkuperää. 1200-luvulla tämä koira, jota pidämme suloisena nykyään, valittiin itse asiassa sen aggressiivisuuden vuoksi. Mihin tarkoitukseen? No, taistella härkää vastaan… Todellakin, tämä ”Bullbaiting”-niminen kurinalaisuus asettaa härät ja koirat vastakkain taistelujen aikana. Englantilaisten ylistämä kurinalaisuus, onneksi katosi kiellon jälkeen 1830-luvulla.

Jälkeenpäin Englanninbulldogista valittiin lopulta erittäin seurallinen ja rakastava seurakoira. Nykyään tuntemamme rotustandardi on vasta vuodelta 2010. Sitä ennen Englanninbulldogilla oli poikkeukselliset standardit, jotka saivat ne kärsimään ja vaikeuttamaan heidän elämäänsä (erittäin lyhyet jalat, liian kapea lantio, liian iso pää, hengitysvaikeudet jne.). Vielä nykyäänkin englantilaisbulldogit kärsivät usein ongelmista, erityisesti hengitysvaikeuksista, jotka johtuvat kuonon painumisesta.

Englanninbulldoggi, pienikokoinen, mutta rakenteeltaan vaikuttava

kaksi englantilaista bulldog-koiraa istumassa rannalla
Tekijät : Iryna-Melnyk / iStock

Bulldogien tai englantilaisbulldogien lyhyet ja erittäin ohuet hiukset voivat olla erivärisiä. On erityisesti valkoista, kellanruskeaa (beigenruskea ja musta naamio), brindle (tiikeriefektillä), punainen (punaruskea) tai täplikäs. Rotustandardi ei tunnista mustaa. Hänen silmänsä ovat yleensä tummat, mutta toisinaan hänellä on siniset silmät.

Tunnistat Englanninbulldogin tuhansien joukosta sen tyypillisen pään ansiosta. Leveä ja voimakas, se koostuu hyvin lyhyestä, tasaisesta kuono-osasta sekä hyvin ominaisista taitoista. Hänen korvansa ovat hyvin pienet ja ohuet. Ne ovat roikkuvat ja sijoitettu melko kauas hänen kasvoistaan. Hänen rintansa on leveä, toisin kuin takaraajat, jotka ovat melko kapeat. Bulldogilla on lyhyet jalat ja maksimikoko, jonka se voi yltää säkäkorkeuteen, on 37 cm. Painolla mitattuna naaras voi painaa jopa 23 kiloa ja uros 25 kiloa.

Englanninbulldoggi, koira, jolla on tuhoisa lima

Englanninbulldoggikoira, joka näyttää lepäävän
Teot: jesse757 / iStock

Älä mene lankaan Englanninbulldogin röyhkeästä ulkonäöstä, koska se ei ole sitä! Jos sinä päätä adoptoida hänet, hän on iloinen ja rakastava koira, jonka tulet tuomaan kotiisi. Hänellä on kuitenkin pieni luonne ja hän voi joskus olla itsepäinen, eikä epäröi jättää huomioimatta käskyjäsi, jos hän katsoo sinun olevan liian tiukka häntä kohtaan. Tästä syystä englantilaisen bulldogin koulutusta ei pidä laiminlyödä, varsinkin kun se on vaikuttava koira. Kuitenkin, jos olet reilu ja lempeä hänen kanssaan, hän esiintyy parhaimmillaan, tottelevaisena ja tarkkaavaisena.

Englanninbulldoggi viihtyy hyvin muiden eläinten kanssa, jos se on sosiaalistettu pienestä pitäen. Lapset eivät myöskään ole ongelma, vaikka tämä rotu ei olekaan tunnettu herkkyydestään. Lisäksi, kun hän voittaa hieman pehmeän puolensa, tämä pieni koira on täynnä elämäniloa ja rakastaa leikin hetkiä kanssasi. Yhteenvetona voidaan todeta, että ristiriidan henki syntyy Englanninbulldogista ja tekee siitä niin ihastuttavan. Hän on flegmaattinen ja röyhkeä koira, joka muuttuu todelliseksi energiapalloksi, joka on täynnä iloa, kun hän löytää jotain, joka vangitsee hänen huomionsa.

Paljonko Bulldog maksaa?

Kuten kaikkien puhdasrotuisten koirien kohdalla, Englanninbulldogin hinta voi vaihtelevat alkuperänsä, mutta myös sukupuolensa mukaan. Huomaa, että naiset ovat yleensä kalliimpia kuin miehet. LOF:iin rekisteröidylle Bulldogille hinnat voivat vaihdella 1500 eurosta 2500 euroon korkeimmille linjoille!