9 hyvää kysymystä, jotka kannattaa kysyä itseltäsi ennen koiran adoptointia

Koiran adoptointi on sellaisen ystävän adoptoimista, joka täyttää sinut rakkaudella ja onnella useiden vuosien ajan. Mutta koiran adoptio merkitsee myös uusien velvollisuuksien ottamista ja valmiutta tehdä uhrauksia. Eläin ei todellakaan ole lelu tai lisävaruste, jonka ostaa mielijohteesta. Siksi sen vastaanotto vaatii suurta pohdintaa. Tässä on 9 hyvää kysymystä, jotka kannattaa kysyä itseltäsi ennen koiran adoptointia.

1. Oletko valmis sitoutumaan useiksi vuosiksi?

Eläimen adoptoiminen on joskus todellinen sitoumus jatkaa vuosikymmeniä. Siksi sinun on oltava valmis näkemään eläimesi kasvavan ja ikääntyvän ja olemaan sen mukana sen aikana kaikki elämänsä vaiheet. Eläimen omistaminen tarkoittaa myös omistamista paljon kärsivällisyyttä. Se on tarpeen kouluttaa ja huolehtia siitä päivittäin. Joten ole valmis siihen, että koirasi ottaa a iso osa elämääsi pitkään aikaan !

2. Ovatko ihmiset, joiden kanssa asut, ottamaan eläimen?

Jos et asu yksin, se on välttämätöntä keskustella lemmikin saapumisesta elämässäsi ympärilläsi olevien kanssa. Itse asiassa eläimen ei-toivottu läsnäolo voi johtaa konfliktiin ja ole haittaa hyvinvointia koiran kenraali. Samoin, jos sinulla on lapsia tai muita eläimiä, muista miettiä heidän reaktioitaan uuden eläimen saapuessa. Jotta koiran toivottaminen tapahtuisi parhaissa olosuhteissa, kaikkien on oltava samaa mieltä ja olla yhtä valmistautunut kuin sinä tervetuloa uusi jäsen perheeseen.

lapsi koira
Tekijät: Unsplash / Alicia Jones

3. Onko sinulla aikaa hoitaa koiraa?

Eläimen adoptointi tarkoittaa omistamista aika hoitaa se kunnolla. Koirasi tarvitsee paljon rakkautta ja huomiota. Joka päivä sinun täytyy halailla häntä, ruokkia, kouluttaa, leikkiä hänen kanssaan, huolehtia hänen ylläpidostaan… ja kaikki tämä vie aikaa! Sinun on myös oltava varma, että voit ulkoiluta koiraasi joka päivä, ja että olipa sää hyvä tai huono, kesä tai talvi. Todellinen sitoutuminen, jota meidän on mietittävä pitkään ja hartaasti…

4. Onko sinulla tarvittavat taloudelliset varat eläimen ylläpitämiseen?

Koiran hoito on huomattava budjetti josta pitää pystyä huolehtimaan. Ruoka, ylläpito, tarvittavat materiaalit, lelut ja tarvikkeet, terveys- ja eläinlääkärikulut… ovat vain osa niistä kuluja mietittäväksi ! Jos et usko, että sinulla on tarvittavat taloudelliset keinotniin olisi parempi odottaa, että tilanteesi paranee ennen adoptiota.

koira mies
Tekijät: Unsplash / Wieger Stienstra

5. Onko sinulla tarpeeksi tilaa koiralle?

Koiran majoittamiseksi majoituksessasi on oltava sopiva ja viihtyisä asuintila. Vaikka puutarhan pitäminen on ihanteellista, koiran pitäminen on mahdollista ilman ulkoa. Muista vain löytää paikka, josta koirasi voi päästää höyryä. Jos otat pienen pennun, sinun on otettava huomioon tämä riski kasvaa ja kasvaa. Varmista siis, että sinulla on tarpeeksi tilaa kotonasi, mutta myös siitä, että sinulla on tapoja kuljettaa se.

6. Mitä tekisit lemmikkisi kanssa, jos joutuisit olemaan poissa pitkiä aikoja?

Joka kesä, tuhansia eläimiä hylätään koska heidän omistajansa eivät voi viedä lemmikkiään lomalle eivätkä ole vaivautuneet löytämään paikkaa sille. Silti monia ratkaisuja olemassa: sen uskominen sukulaisille, täysihoitolat, isäntäperheet, kotihoito… Joten mieti mitä aiot tehdä koirasi kanssa jos haluat lähteä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

koiran ranta

Tekijät: Unsplash / Petar Dopchev

7. Oletko varma, että ympärilläsi olevat ihmiset ja itsesi eivät ole allergisia vartalohiuksille?

Varmista, että olet tehnyt tarvittavat testit jotta ei olisi epämiellyttäviä yllätyksiä ! Joskus allergia puhkeaa todella vasta eläimelle merkittävän altistuksen jälkeen. Ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito!

8. Oletko valmis tekemään uhrauksia ja mukautumaan koirasi tarpeisiin?

Aivan kuten lapsen tullessa, joskus tarvitset tehdä uhrauksia. Koirallasi tulee tarpeisiin ja mestarina sinulla on velvollisuus vastaamaan siihen. Joskus se voi tuntua vaikealta, mutta koirasi elämää ja hyvinvointia ovat asioita, joita sinun on mietittävä jatkuvasti.

9. Minkä rotuinen koira sopii sinulle parhaiten?

Jos voisit vastata positiivisella tavalla kaikkiin näihin kysymyksiin, joten onnittelut! Olet varmasti valmis ottamaan koiran tervetulleeksi. Mutta varokaa! Se ei tarkoita, että sinun pitäisi kiirehtiä. Eläimen, jonka valitset tervetulleeksi, on todellakin vastattava toiveesi, elämäsi, luonteesi… Esimerkiksi jos elämäntyylisi on enemmän istumistaälä ota koiraa, joka tarvitsee tehdä paljon harjoituksia ! Samalla tavalla valintasi koskevat eri koirarotuja riippuen siitä, asutko kaupungissa tai maaseudullasisään iso talo tai asunto, jne Varaa siis aikaa sen miettimiseen!

Lähde

Pidät myös:

Koiran adoptointi: 5 hyvää tapaa ottaa käyttöön heti sen saapuessa

4 ratkaisua koirani pitämiseen lomien aikana

Koiran toivottaminen tervetulleeksi: 6 vinkkiä, joita ei kannata jättää huomiotta!