8 maailman harvinaisimmista koiraroduista

Jack Russel, Bulldog, Chihuahua, Saksanpaimenkoira, Labrador tai Mopsi ovat koiria, joita tapaamme melko säännöllisesti. Toisaalta, jos sinulle kerrotaan Mudista, Azawakhista tai Xoloitzcuintlista, nämä nimet kuulostavat enemmän huumeiden nimiltä. Nämä ovat kuitenkin todellakin koiraroduja, mutta ne ovat hyvin harvinaisia, jopa harvinaisia. Tietenkään kaikkia harvinaisia ​​rotuja ei ole lueteltu tässä artikkelissa, mutta tänään esittelemme niistä kahdeksan!

1 – L’Azawakh

Ruskea azawakh profiilissa
Krediitit: animalinfo / iStock

Azawakh kuuluu vinttikoiraperheeseen. Sen valtavat ja ohuet jalat mahdollistavat sen juoksemisen erittäin nopeasti, sillä se voi saavuttaa 70 km/h! Tämä harvinainen tyylikäs koira on kotoisin Saharan autiomaasta Länsi-Afrikasta. Tuolloin häntä käytettiin vahtikoira, mutta myös metsästyskoira, laji, jossa hän loistaa. Valitettavasti tämä upea koira on yksi maailman harvinaisimmista roduista, ja sitä tavataan pääasiassa sen alkuperäalueelta.

2 – Le Catalburun

catalburun-rodun koira
Tekijät: pepe_euforia / iStock

Tämä metsästyskoira on hyvin harvinainen muualla kuin sen alkuperäalueella, Turkissa. Hänellä on myös melko epätyypillisiä fyysisiä ominaisuuksia. Epätodennäköisin on sen tryffeli, joka on jaettu kahteen osaan. Itse asiassa sen nimi, Catalburun, tarkoittaa kirjaimellisesti ”haarukka nenä”. Toinen fyysinen erikoisuus: hänen hyvin kaukana olevat silmänsä. Valitettavasti nämä ominaisuudet ovat todennäköisimmin seurausta sukusiitosta sen pienen populaatiokoon vuoksi. Alun perin kasvattajat uskoivat, että tämä halkeama nenä lisäsi koiran hajuherkkyyttä. Se on kuitenkin nyt yhdistetty suurempaan suulakihalkeaman riskiin…

3- Ja kylä

mudirodun koira
Tekijät: Lisa_Nagorskaya / iStock

Mudi on Unkarille sama kuin bordercollie Ranskalle. Tämä pieni lammaskoira on erittäin dynaaminen ja uskollinen, mikä tekee siitä erinomaisen elinikäisen kumppanin. Sen pieni erikoisuus on kiharat hiukset. Tällä hetkellä nämä koirat työskentelevät edelleen kotimaansa karjoissa. Niitä kuitenkin arvostetaan myös seurakoirana, sillä ne pystyvät sopeutumaan asuntoon. On kuitenkin huolehdittava siitä, että heille annetaan heidän tarvitsemaansa aikaa ja päivittäistä toimintaa.

4- Puli

puli-rodun koira
Tekijät: Bigandt_Photography / iStock

Puli voi kertoa sinulle jotain, koska sillä on yksi yhteinen piirre Komondorin kanssa: sen takki. Todellakin, tällä koiralla, jolla on erityinen ruumiinrakenne, on paksu hiuskerros jotka kietoutuvat yhteen muodostaen erilaisia rastatukka. Se on yksi ensimmäisistä lammasroduista. Hän on myös erinomainen seurakoira, joka ei epäröi suojella perhettään tarvittaessa. Erona Komondoriin on sen koko, sillä se painaa keskimäärin 15 kiloa Komondorin 50 kiloa vastaan.

5 – Le Kai Ken

muotokuva kai ken -rodun koirasta
Tekijät: MirasWonderland / iStock

Kai Ken on japanilaista alkuperää oleva koira, jota pidetään todellisena kansallisaarteena tässä maassa. Se on peräisin a Japanilainen saari, jossa rotu kehittyi hyvin eristäytyneellä tavalla. Tämä ominaisuus tekee siitä erittäin puhtaan rodun. Tällä upealla koiralla on ruskean musta turkki ja sen fyysiset ominaisuudet ovat melko samanlaiset kuin muut japanilaiset rodut, kuten Shiba Inu tai Akita Inu. Hän on erittäin dynaaminen synnynnäinen metsästäjä, jota ei selvästikään ole luotu viettämään päivää sohvalla.

6- Le Thai Ridgeback

Chien de race Thai ridgeback
Krediitit: White_bcgrd / iStock

Kuten kaikki tämän luokituksen harvinaiset koirat, thaimaalainen ridgeback ei ole poikkeus säännöstä, ja sillä on myös oma pieni erityispiirteensä. Voimassa, hiusharja seisoo keskellä selkää tästä koirasta Thaimaasta. Thai Ridgeback on erinomainen vahtikoira ja erittäin uskollinen. Hän on kuitenkin säilyttänyt monia villejä vaistoja ja voi olla varovainen vieraita kohtaan.

7- Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintle-rodun koira
Krediitit: nickpo/iStock

Tämä koira, jolla on lausumaton nimi, on yksi maailman vanhimmista roduista. Tunnetaan myös nimellä Meksikon karvaton koira, joten sillä on erityispiirre ei hiuksia. Hän on ollut Meksikossa yli 3000 vuoden ajan, missä hänen kunniakseen on jopa pystytetty patsaita! Xoloitzcuintli on arvostettu, koska se on älykäs ja erittäin uskollinen koira. Toisaalta hänen herkkä ihonsa vaatii eniten huomiota. Esimerkiksi sitä tulee kosteuttaa säännöllisesti ja suojata auringolta aurinkosuojalla.

8- Faraon koira

faaraokoira lumessa
Teot: Eudyptula / iStock

Kuten nimestä voi päätellä, faraonkoira on tunnettu jo ajoista lähtien muinaisesta Egyptistä. Se on koira, jota käytettiin erityisesti metsästykseen. Nykyään se on ennen kaikkea seurakoira. Lisäksi hän on hyvin lähellä isäntänsä ja tarvitsee olla huomion keskipiste. Urheilullinen ja kestävä, tällä vinttikoiratyyppisellä koiralla on suuri tarve harjoitella. Melko pidättyväinen, hän voi olla varovainen vieraita kohtaan.

Kuten johdannossa todettiin, tämä luettelo ei tietenkään ole tyhjentävä. On edelleen monia muita vähän tunnettuja rotuja, jotka ovat yhtä hämmästyttäviä alkuperältään tai fyysiseltä ulkomuodoltaan!