7 merkkiä, että koirallasi on dementia

Ihmiset eivät ole ainoita, jotka ovat alttiita dementialle; koirakin voi kärsiä siitä. Tätä tapahtuu useammin kuin uskotkaan! Katsotaan, että 28 prosentilla 11–12-vuotiaista koirista ja 68 prosentilla 15–16-vuotiaista koirista on yksi tai useampi kognitiivisen heikentymisen oire.

Mistä tiedät, onko koirallasi dementia?

1. Koirallasi ei ole keskittymiskykyä

Yleensä huomaat taudin ensimmäiset oireet koirasi käytöksestä. Jos hän näyttää hukassaei tiedä mitä tehdä, tai jos hän vaeltelee ympäri taloa ilman todellista tarkoitustase voi olla merkki.

Oire on sisällä ses välittömiä käytöksen muutoksia.

2. Hän ei halua olla vuorovaikutuksessa kanssasi enää.

Tämä on myös yksi dementian tärkeimmistä oireista: sosiaalisen vuorovaikutuksen väheneminen. Tämä ei koske vain sinua; Jos huomaat, että hän ei ole vuorovaikutuksessa muiden perheenjäsenten tai muiden eläinten kanssa, on syytä huoleen.

koiran peitto pelko dementia
Laajuus: kozorog / iStock

3. Hänestä tulee pelokas ja pelokas

Pelko on hyvin yleinen oire ihmisillä, joilla on dementia. Sama on koirien kanssa! Jos huomaat koirasi alkavan pelkäämään tiettyjä asioita, joita hän ei pelännyt aiemmin, sinun on alettava kysyä kysymyksiä. Tarkkaile, jos tämä käyttäytyminen jatkuu, hän saattoi pelätä jotain muuta joka aiheuttaa muutaman päivän trauman.

4. Oven ohittaminen tulee vaikeaksi

Porttien läpi meneminen on vain yksi esimerkki. Kaikki kömpelyyden merkkejä että jos ne toistuvat, ne tulee ottaa huomioon. Hänellä ei enää ole käsitystä tilasta, hänen on vaikeuksia kääntää huonekaluja jne.

5. Koirasi on aggressiivinen

Ajan myötä koirasi saattaa ei tunnista sinua enää. Tästä syystä hän on aggressiivisempi sinua tai muita eläimiä kohtaan. Joten vältä kiirehtimistä tai yllättämistä.

6. Hän ei enää mene ulos helpottamaan itseään

Aikuisena koira on normaalisti puhdas. Mutta jos hänellä on dementia, hän voi hän virtsaa kotiisi pyytämättä sinua menemään ulos tai edes heti ulos lähdettyäsi.

koiran virtsa kenkälattia talon sisustus
Krediitit: markcarper/iStock

7. Hän ei enää nuku öisin

Yleensä dementia aiheuttaa muutoksia unitunneissa koirastasi. Siksi käy niin, että koira vaeltelee yöllä eikä nuku sovittuna aikana.

Huomio :

Kaikki nuo pienet merkit ei siksi tule tulkita välittömästi. Todellakin, koiralla voi olla tapaus kotonasi tai muualla… Sinun tarvitsee vain tarkista, ettei tätä tapahdu päivittäin. Jos näin on, ota yhteyttä eläinlääkäriin että sinä määrätä masennuslääkkeitä tai muita hoitoja joka tulee auttamaan pientä kumppaniasi.

Pidät myös:

Iän myötä koirani kuuroi: kuinka voin auttaa häntä?

6 yleistä koirien sairautta, jotka on hoidettava mahdollisimman pian

Koiran käyttäytyminen: 8 outoa tapaa tulkittu!