Koiran tai minkä tahansa muun eläimen adoptoinnin tulee olla harkittu päätös. Katso se kuin lapsen saamista: tarvitaan organisointia ja valmisteluja, jotta kaikki sujuu hyvin. Koirasi on olennainen osa elämääsi pitkään. Olipa kyseessä pentu tai aikuinen koira, tässä on kaikki vinkkimme uuden koirasi toivottamiseksi tervetulleeksi!
Valmistautuaksesi koiran tuloon
1. Järjestä tila ja määritä säännöt
Kun koirasi on laittanut neljä tassuaan kotiin, on välttämätöntä, että hänellä on kaikki tarvitsemansa. Se alkaa kulmista hänelle, jotka muodostavat sen tärkeimmät viitekohdat. asetella kori rauhallisessa paikassa kodistasi, jossa hän voi varmasti nukkua hyvin ja levätä. Muista valita tukeva kori, joka on mukautettu koirasi aikuisen kokoon. Samoin hänen on oltava maassa, jotta koirasi ei tunne oloasi paremmaksi kuin sinä. Koirilla on hierarkkinen suhde laumansa muihin jäseniin. Järjestä sitten hänelle paikka, jossa se on ruokakulhonsa ja vesikulhonsa. Koirasi pitäisi tietää, että tämä on paikka, jossa hän voi syödä ja juoda.
Jos asut useamman ihmisen kanssa tai vaikka isossa perheessä, niin se on välttämätöntä kaikki tietävät säännöt ja rajoitukset, jotka asetetaan uudelle koiran saapumiselle. Hänen on tiedettävä, mitä hänellä on oikeus tehdä tai ei, ja siksi saatava johdonmukaisia ohjeita. Jos annat hänen tehdä jotain ja jonkun muun ei, koirasi mieli täyttyy nopeasti ristiriitaisuuksista. Lopuksi, älä unohda turvaa sisätilat, välttääksesi valitettavat onnettomuudet, varsinkin jos adoptoit pennun!

2. Tee tarvittavat ostokset
Kun haluat toivottaa uuden koirasi tervetulleeksi, kaikkien perusvarusteiden hankkiminen on seikka, jota ei pidä unohtaa. He kannattavat terveys, turvallisuus ja kehitys koirastasi. Tässä on lista:
- Ja kori;
- niistä kulhoja ja oikea ruoka koirasi fyysiset ja metaboliset ominaisuudet;
- niistä huoltotarvikkeet (harja, shampoo jne.);
- Jonkin verran leluja ja herkkuja pureskelun edistäminen: lelut ovat erittäin tärkeitä koiran ja erityisesti pennun kehitykselle.
- A kuljetuslaatikko: se palvelee sinua useaan otteeseen ja on turvallisuuden tae.
- Kaulus, talutushihna ja tai valjaat.
3. Järjestä heidän ensimmäinen matkansa
Tämä on ensimmäinen kerta, kun jaat uuden koirasi kanssa tarhan tai kennelin ulkopuolella, jossa hän on viettänyt paljon aikaa. Sinun on siksi koottava yhteen ihanteelliset mahdolliset olosuhteet, jotta hän ei tunne oloaan liian stressaantuneeksi. On parasta pyytää joku seuraamaan sinua, jotta voit ota eläin syliisi tai pysy hänen vierellään jos se on kuljetushäkissä. Koirat, jotka eivät ole koskaan matkustaneet autolla, voivat olla sairaita: suunnittele kaikki mitä tarvitset pienen vuodon varalta!

Näytä hänelle uusi koti
4. Säilytä järjestys ja rauhallisuus muutaman ensimmäisen päivän ajan
Koiran tervetuloa riitelee rauhallinen ja harkitseva asenne. Ensimmäinen vaistosi olisi luultavasti peittää piski hyväilyillä ja huutaa hänen kauniiden kasvojensa edessä. Siitä huolimatta on virhe olla sitoutumatta. Laita itsesi hänen kenkiinsä: hän on juuri lähtenyt paikastaan, jossa asui tähän asti, on ehkä ajanut pitkän matkan ja tapaa uusia kasvoja. Siinä on paljon tunteita kerralla! Anna hänen löytää kotisi ja tottua tähän uuteen ympäristöön rauhassa. olla tyytyväinen käyttäytyä normaalisti hänen kanssaan aloittaen näyttämällä hänelle kaikki kulmat, jotka olet huolella järjestänyt hänelle.
Käytä sävyä, joka on yhtä rauhoittava kuin kotisi tunnelma, ja silitä piskiäsi, kun hän on lähelläsi. Jos näet hänen uskaltautuvan alueelle, joka on hänelle kielletty, sano ”ei” pysäkki jotta hän ymmärtäisi. Lopuksi, älä pakota häntä menemään minne hän ei halua: kaiken on sujuttava sujuvasti.
5. Esittele se perheenjäsenillesi
Tämä vaihe on perustavanlaatuinen. Koirasi tulee tuntea olonsa turvalliseksi ja luottavaiseksi kaikkien perheenjäsenten kanssa. Jos sinulla on lapset, Selitä heille, kuinka koiran kanssa tulee toimia ja mitä ei saa tehdä (esimerkiksi herättää koiran nukkuessa). Kerro heille pysyä rauhallisena, yhtä paljon liikkeissään kuin äänessä. Koirasi on silloin entistä avoimempi leikkimään ja silittämään heidän kanssaan.
Tekijät: LightFieldStudios/iStock
Sinulla voi myös jo olla muita eläimiä talosi. Ole läsnä ensimmäisessä tapaamisessa ja anna asioiden tapahtua vähitellen. Jokaisen on totuttava toisen läsnäoloon haistelemalla toisiaan, jakamalla samat elämän huoneet… kaiken tämän ansiosta hiuspallosi voivat kutoa toisiinsa linkkejä. Se on aikaa vievä prosessi: ole kärsivällinen.
6. Aloita hänen koulutuksensa
Kun koirasi on löytänyt uuden elinympäristönsä, se on välttämätöntä esitellä rutiini mikä saa hänet omaksumaan hyviä tapoja. Ateria-aikojen tulee olla säännöllisiä ja noudattaa omiasi, jotta koirasi mieleen muodostuu puitteet. Jos hän murisee, kun lähestyt hänen ruokaansa, nuhtele häntä lujasti ja poista kulho. Toista tämä prosessi niin monta kertaa kuin on tarpeen muutaman ensimmäisen aterian aikana. Koiran tulee olla rauhallinen ja antaa sinun mennä, kun päätät jotain. Koiran toivottaminen tervetulleeksi on myös hän asettaa elämän sääntöjä alusta.
Alussa koirasi tulee olla erityisen tuttu hänen ympäristönsä ja sosiaalisuutensa. Jos hän käyttäytyy tuhoisasti tai aggressiivisesti, kyseessä on ongelma ja hän saattaa kärsiä eroahdistuneisuudesta. Useimmat aikuiset koirat ovat jo puhtaita, mutta älä unohda juurruttaa pennun hygienian perusteet.
Laajuus: vit-plus/iStock
7. Hallitse kiintymyksenpurkauksiasi ensimmäisenä yönä
Tämä vaihe on erittäin tärkeä. Olipa kyseessä pentu tai aikuinen koira, hänen on aluksi vaikea nukkua yksin. Tämä on täysin normaalia! Kuitenkin, jos koirasi alkaa vinkua, kun menet nukkumaan, älä kiinnitä siihen huomiota. Jos menet lohduttamaan häntä joka kerta tai otat hänet mukaasi, se voi pahentaa tilannetta. Joten nukahda koirasi huoneesi ulkopuolella on hyvä refleksi, varsinkin kun se ottaa jälkensä. Jos haluat hänen nukkuvan huoneessasi, se on sinun valintasi ja se on myös täysin mahdollista!
Sinulla on nyt kaikki avaimet käsissäsi, jotta tiedät kuinka toivottaa koirasi tervetulleeksi!
Lähde
Pidät myös:
Otan koiran: mieluummin uros vai naaras?
5 hyvää syytä hankkia koira!
Pehmolelujen edut koirille